Avontuurlijke ontdekking in Belize

Altun Ha

Ontdek de populaire Maya-site Altun Ha die bezaaid is met graven, piramides en tempels en diende als handelsknooppunt tijdens de klassieke periode van het Maya-rijk (250 tot 900 na Christus).

Aktun Tunichil Muknal

Deze Maya-ceremoniële grotten bevatten zeldzame aderlatende altaren die worden gebruikt voor offers en meer dan 1400 gecatalogiseerde artefacten, waaronder geofferde menselijke resten.

House of Cacao

Leer alles over de geschiedenis van de cacaobonen en de productie van heerlijke chocolade.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Vertrek en aankomst in Belize

Yes, vandaag vertrekken we na lang aftellen eindelijk richting dé onontdekte parel van het Caribisch gebied. We zijn 100% klaar om regenwouden in de meest uiteenlopende tinten groen te ontdekken afgewisseld met blauwe zeeën en witte droomstranden. Op het vliegtuig dromen we al weg bij wat komen zal! De volgende dag komen we aan en kunnen we de omgeving ontdekken en bekomen van de lange vlucht op onze hotelkamer. Zo zijn we helemaal fris en monter voor ons Belizeaans avontuur.

Dag 3 Baboon Sanctuary en Altun Ha

Onze gids haalt ons ‘s ochtends op bij het hotel in Belize City. Samen ontdekken we het Baboon Sanctuary, het populairste en succesvolste beschermingsproject van het land. In het intacte junglegebied leeft een populatie brulapen die is uitgegroeid tot meer dan 2.500 individuen. In de namiddag verplaatsen we ons naar Altun Ha. De eerste sporen gaan terug tot ca. 1000 v. Chr. De site bestaat uit twee hoofdpleinen en 300 geregistreerde gebouwen, waarvan ten minste dertien tempels. ‘s Avonds gaan we naar ons hotel waar we genieten van een verdiende nachtrust.

Dag 4 Aktun Tunichil Muknal

Ons bezoek aan de wereldberoemde ATM-grot vormt een absoluut hoogtepunt. We volgen het pad dat de Maya’s duizenden jaren lang hebben gevolgd en dat eindigt in de kamers van de grot Actun Tunichil Muknal. We kunnen beamen dat het een van de indrukwekkendste archeologische vindplaatsen ter wereld is. Lang geleden geloofde men dat dit een poort naar een andere wereld was. Daarom werden hier regelmatig rituelen uitgevoerd. Vandaag zijn er 14 bekende skeletresten en prachtige rotsformaties terug te vinden. Een beetje creepy, maar tegelijk ook heel indrukwekkend!

Dag 5 Cockscomb Basin

De dag begint vroeg, maar dat stoort ons helemaal niet. Het prachtige regenwoudlandschap van de Hummingbird Highway doet ons van de ene verbazing in de andere vallen. Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary is de thuishaven van wilde jaguars en tapirs en ligt midden in de jungle. Hier begint een zweterige wandeling over het mooi aangelegde Tiger Fern Trail naar een imposante dubbele waterval. Midden in de rustieke jungle nemen we een verfrissende duik tussen palmen en lianen. Dit prachtig tafereel is de inspanning meer dan waard! De dierenstemmen van de omringende jungle weerklinken in de verte. In de late namiddag reizen we naar het meest zuidelijke deel van Belize, het Toledo District, waar we ook de nacht zullen doorbrengen.

Dag 6 Toledo

Vandaag voelen we ons als Sjakie in zijn chocoladefabriek, met het grote verschil dat wij getuige mogen zijn van een echt ambachtelijk proces. We leren het leven van een Maya familie van dichtbij kennen. In de namiddag bezoeken we het House of Cacao, waar we leren over de variëteit, de geschiedenis en de bijproducten van cacao. We zien hoe de cacaoboon wordt verwerkt tot een heerlijke reep chocolade. Njammie! In de vroege avond keren we terug naar San Antonio.

Dag 7 Belize City

Vandaag keren we terug naar Belize City. Na een lange rit hebben we nog even de tijd om de stad te verkennen en wat rond te slenteren. We kopen hier en daar nog een souvenirtje voor het thuisfront, om achteraf toch nog wat van Belize te genieten.

Dag 8-9 Terug naar huis

Vandaag checken we in voor onze terugvlucht naar België. Ons Belizeaans avontuur zit er op, maar de herinneringen zijn er voor het leven!

Onze Noord-Amerika Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!