Braziliaanse huwelijksreis voor natuurliefhebbers

Romantische setting

Laat honeymoonfoto’s nemen door een professionele fotograaf in Rio de Janeiro.

Ontdekking van het regenwoud

Verken de machtige, ongerepte natuur van de Amazone.

Exclusief genieten

Geniet van heerlijke rustmomenten in Picinguaba: mooi zeezicht en een prachtige natuur gegarandeerd.

Brazilië is de ideale huwelijksbestemming: zon, zee, strand, regenwoud, steden en... elkaar!

Ga te voet en per boot op ontdekking in het regenwoud.

Relaxen in een groene omgeving? Check!

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht naar Rio de Janeiro

We vliegen vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Rio De Janeiro. Bij aankomst krijgen we een transfer naar ons verblijf in Santa Teresa, met zicht op de baai van Guanabara. De rest van de avond gebruiken we om uit te rusten.

Dag 2 Verkenning van Rio de Janeiro

Vandaag gaan we op stap in Rio! We starten in het Cosme Velho-district. Daar nemen we een treintje door het tropische regenwoud naar het Tijuca forest op de top van de Corcovado berg. Boven wacht ons één van de zeven wereldwonderen: het befaamde beeld van Christus de Verlosser. En niet alleen het beeld beneemt ons de adem, maar ook het fantastische uitzicht over Copacabana, Ipanema, de botanische tuinen en de Rodrigo Freitas lagune.

Daarna trekken we verder naar Santa Teresa, het kloppende kunsthart van de stad. Samen met de gids bezoeken we de ateliers van 3 Braziliaanse kunstenaars en leren we hun werk, inspiratie en technieken kennen. We krijgen ook de kans om door een artistieke fotograaf enkele romantische portretten te laten maken van onszelf. Wat een leuk moment!

Dag 3 Met de boot naar Cagarras Island

We staan vroeg op, want vandaag verkennen we Rio vanop het water. Onder een stralende hemel varen we langs de Sugar Loaf berg, het stadscentrum en vele van Rio’s bekende stranden zoals Leblon, Copacabana en Ipanema.

Na enkele uren gaan we voor anker aan Cagarras Island, een onbewoonde archipel niet ver van Ipanema Beach. Hier krijgen we uitgebreid de tijd om te zwemmen, te snorkelen en aan boord te genieten van de rust, vers fruit en een glaasje schuimwijn. Tegen de avond varen we terug langs de mooie kustlijn van Rio. Zalig!

Dag 4 Rio de Janeiro - Manaus

Na het ontbijt krijgen we een transfer naar de luchthaven voor onze binnenlandse vlucht naar Manaus. Daar aangekomen wacht ons een transfer naar ons hotel, waar we één nachtje slapen.

Dag 5 Kanotocht in Juma

‘s Morgens gaan we aan boord van een lokale boot en varen we de Amazone over richting Careiro. Onderweg varen we langs het punt waar de machtige Solimões en Negro rivieren samenkomen. Vervolgens gaan we een stukje over land naar de Araça rivier, waar ons een speedboot opwacht om ons door pittoreske kreekjes naar ons verblijf te brengen.

Na de lunch verkennen we met een kano de streek. We zijn diep onder de indruk van de fauna en flora van dit ongerepte stukje regenwoud. Na onze tocht nemen we een duik in het frisse water. En dan gebeurt het: we spotten een roze rivierdolfijn!

Wanneer we denken dat onze dag niet meer stuk kan, gaan we bij valavond terug aan boord van onze kano voor een tocht langs talrijke kaaimannen wiens ogen we zien glinsteren in het licht van onze zaklampen.

Dag 6 Trekking door de jungle

We staan vroeg op zodat we kunnen genieten van een magnifieke zonsopgang gevolgd door een begeleide wandeling om de vele vogels van de jungle te observeren. Daarna is het tijd voor een andere tocht door de jungle met een expert die ons alles vertelt over het geneeskundige en culinaire gebruik van de enorm diverse flora van het regenwoud.

Na de lunch kunnen we mee met een motorboot, op zoek naar de piranha’s van het Amazonegebied. De zon gaat onder, en wauw, het landschap is prachtig in het avondlicht. We genieten volop van zoveel schoonheid.

Dag 7 Juma

Deze ochtend verkennen we op eigen tempo de mooie wandelpaden van het regenwoud. We stoppen onderweg voor een idyllische picknick en een overheerlijke siësta in een hangmat. De exotische geluiden en geuren van de jungle wiegen ons zachtjes in slaap. Onze batterijen zijn weer helemaal opgeladen voor een bezoek aan een lokaal dorp waar we kennismaken met het dagelijks leven van de bewoners. We leren bij over hun gebruik van geneeskundige planten, de tropische seizoenen en de bereiding van meel uit maniok, één van de belangrijkste exportproducten van de streek.

Dag 8 Op naar São Paulo

We gaan terug naar de luchthaven voor onze binnenlandse vlucht naar São Paulo. De rest van de dag genieten we van deze indrukwekkende stad waar kunst, architectuur en design hoogtij vieren. We verkennen verschillende wijken en ontdekken enkele architecturale pareltjes zoals de koloniale koffiehuizen van Higienópolis en Pacaembú alsook de prachtige gebouwen en restaurantjes van de Avenue Paulista.

Dag 9 Van São Paulo naar São Luiz do Paraitinga

In de voormiddag maken we een begeleide toer langs alle hoogtepunten van São Paulo en daarna trekken we verder naar het authentieke dorpje São Luiz. We komen aan in ons hotel dat genesteld ligt in een prachtige groene vallei. Deze 19de eeuwse koloniale mansion en latere koffieboerderij is de ideale uitvalsbasis om de omgeving met zijn pittoreske rivieren, watervallen, meren en prachtige natuur te verkennen.

Dag 10 Actief de omgeving ontdekken

We kunnen niet goed kiezen wat we vandaag zullen doen, want het aantal activiteiten is zeer uitgebreid: een trektocht maken, paardrijden, rotsklimmen, koeien melken, zip lining, een kookcursus volgen, schilderlessen nemen enzovoort. We kiezen er uiteindelijk voor om als echte Brazilianen het gebied te paard te gaan verkennen. Zalig!

Dag 11 São Luiz do Paraitinga

Vandaag verkennen we op eigen tempo het pittoreske stadje, dat ooit helemaal verlaten was nadat de koffiehandel in elkaar stortte, maar we merken dat de historische kern toch goed bewaard bleef. We wandelen door het oude centrum dat werd uitgeroepen tot Werelderfgoed omwille van zijn charmante kasseistraatjes, omzoomd door kleurrijke gebouwen en onderbroken door prachtige pleinen. We wandelen naar de belangrijkste kerk van het dorp waar we de lokale kunst opsnuiven. Een boeiend bezoek!

Dag 12 Op naar Picinguaba

We maken een prachtige rit door de magnifieke omgeving tot aan ons indrukwekkende art-decohotel. We slapen in een oase van rust, waar de fantastische zeezichten en prachtige natuur ons een zalig verblijf garanderen. Nadat we onze intrek nemen, genieten we van een heerlijke maaltijd in het ecologische toprestaurant van het hotel.

Dag 13-15 Relaxen in Picinguaba

We genieten van ons verblijf in de pousada. In onze hangmat komen we echt tot rust en genieten we met volle teugen van elk moment!

Dag 16-17 Terug naar huis

Onze reis is helaas ten einde. We krijgen een transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro waar we inchecken voor onze terugvlucht naar Amsterdam. De volgende dag landen we en gaan we naar huis. Met een pak mooie herinneringen aan een fascinerend land!

Onze Zuid-Amerika Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!