Citytrip New York

Helikoptervlucht over de stad

Bewonder Manhattan vanuit de lucht… Prachtig!

Dineren in Seaport

Ga dineren in één van de meest trendy wijken van The Big Apple.

Fietsen in Williamsburg

Ga een dagje op stap met de fiets, én een Vlaamse gids.

Heerlijk ontspannen in Central Park.

Wolkenkrabbers spotten langs Fifth Avenue.

Verschillende wijken ontdekken, zoals Greenwich.

Tijdens de zomermaanden zoeken kinderen afkoeling in Battery Park.

Het 360° zicht uit de One World Observatory is adembenemend.

In New York is er altijd een gezellige drukte.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Brussel - New York

Met een rechtstreekse vlucht steken we de Atlantische Oceaan over, richting ‘the City that never sleeps’.

Met een iconische gele taxi worden we naar Manhattan, het hart van de stad gebracht. Wanneer na enkele kilometers de indrukwekkende skyline zichtbaar wordt, krijgen we een onbeschrijfelijk gevoel! Bij een eerste bezoek aan de stad denk je meteen aan het wereldberoemde Times Square en The Empire State Building. Tijd dus om dit van onze bucket list te schrappen! Voor de rest plannen we vandaag niet te veel meer zodat we gewoon kunnen worden aan de plaatselijke tijd.

Dag 2 Financial District, zuidelijk Manhattan

Na een deugddoende nachtrust lopen we naar de opstapplaats van de ferry richting Staten Island. Tijd om het Vrijheidsbeeld te bewonderen. Zo gigantisch!

Daarna bewonderen we New York vanuit een ander perspectief: de lucht. Per helikopter vliegen we langs en over de stad. Wat een indrukwekkende stad!

Met de voetjes terug op de grond wandelen we richting Battery Park. Om de hoek lonkt het kloppende hart van de financiële wereld met Wall Street en de New York Stock Exchange. Uiteraard stoppen we ook bij de Memorial, om 9/11 te herdenken. Nadien lopen we richting Seaport District, ideaal om met een aperitiefje in de hand te bekomen van de drukke dag.

Dag 3 Met de fiets op stap

Vandaag ontdekken we NYC per fiets, mét Vlaamse gids! Via de Williamsburg Bridge rijden we Manhattan uit naar de hippe en trendy buurt Williamsburg, een smeltkroes van kunstenaars en oude industriële gebouwen.

Met fantastisch zicht op de skyline fietsen we verder langs de East River richting Brooklyn met typische herenhuizen in roodbruine zandsteen. Even verder, net voor de iconische Brooklyn Bridge, houden we halt in Dumbo, waar we genieten van schitterende uitzichten.

’s Avonds bezoeken we het Empire State Building. Na de sublieme zichten aanschouwd te hebben vanop de 102e verdieping(!), genieten we in ware Sex & The City stijl van een heerlijke cocktail.

Dag 4 Central Park, Greenwich en SoHo

Central Park is een oase van rust midden in de grote stad. Voor de locals is dit dan ook het mekka om te lopen, baseballen of gewoon zalig te wandelen.

Later in de ochtend gaan we naar de Highline. In het Meatpacking District wandelen we de trappen op van het oude spoorwegviaduct dat werd omgevormd tot een verhoogd park van 2,2 km. We worden getrakteerd op schitterende zichten op Manhattan.

Via de Highline wandelen we richting Greenwich Village en SoHo, waarbij we vooral oog hebben voor de huizen met de typische brandladders op de gevels.

Op onze laatste avond in The Big Apple gaan we naar een musical op Broadway en eten een heerlijke burger. De ideale afsluiter!

Dag 5 Shoppen en Grand Central Station

Helaas worden we vanmorgen voor de laatste keer wakker in deze fantastische stad. We trekken nog naar de ontbrekende must-sees zoals Grand Central Station, waar we het imposante gebouw bewonderen dat ons spontaan doet terugdenken aan het New York van 150 jaar geleden.

Uiteraard is een trip aan New York niet compleet zonder ook eens de gigantische shopping malls ingedoken te hebben. Het uitgelezen moment om nog de nodige aandenkens te kopen, want nadien gaat het onherroepelijk terug richting de luchthaven. Met een nachtvlucht vliegen we terug naar Europa.

Dag 6 Aankomst in Brussel

Vroege aankomst in Brussels Airport met veel herinneringen op zak. The city that never sleeps was werkelijk top!

Testimonials

New York vol hoogtepunten!

De fietstocht met Jacqueline Goosens, het uitzicht van op de Edge en het bijwonen van basketwedstrijd van de Brooklyn Nets vormden de hoogtepunten van onze reis naar New York!

Griet Debode

Onze Noord-Amerika Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Lisa

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds mei 2021
Favoriete Quote:
If you never go, you’ll never know.
Mooiste Reiservaring
Samen met mijn zus de "Westcoast of America" ontdekken.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!