Cruise langs de hoogtepunten van Tasmanië

Drijvend hotel

Kies voor een ontspannen manier van reizen: logeer aan boord van een cruiseschip.

Culinaire hoogtepunten

Geniet aan boord van prestigieuze gastronomische maaltijden van ‘La Chaîne des Rôtisseurs’.

Fascinerende excursies

Ga in Tasmanië op zoek naar de Tasmanian Devil.

Tasmanië is een topbestemming voor natuurliefhebbers.

Spot jij de Tasmanian Devil?

Of zie je de Bennett's wallabie?

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Vlucht van Brussel naar Sydney

De koffers zijn klaar, het is zover. We vertrekken naar Australië, aan het andere eind van de wereld. Eerst vliegen we vliegen van Brussel naar Hong Kong. Aansluitend vliegen we naar Sydney. Bij aankomst nemen we een taxi naar het hotel en kruipen we onder de wol. Benieuwd wat Sydney ons morgen te bieden heeft.

Dag 3 Ontdekking van Sydney

Tijd om deze levendige metropool te ontdekken! We trekken eerst naar Sydney Harbour om de Harbour Bridge en het beroemdste symbool van de stad te ontdekken: het Opera House. We nemen een kijkje binnen in de opera om de geschiedenis te ontdekken (optioneel). Daarna gaan we naar de oostelijke buitenwijken van de stad, met het bekende Bondi Beach. Heerlijk om even met de voetjes in het zand te wandelen.

Dag 4 Inschepen op de Sun Princess

Spannend: vandaag gaan we aan boord! Tijdens het uitvaren kunnen we de prachtige kustlijn van ‘The Harbour City’ bewonderen. Ze wordt getekend door brede boulevards met een mooie architectuur, groene parken, goudgele stranden en natuurlijk het indrukwekkende silhouet van het Sydney Opera House. We ontdekken toch nog een aantal mooie gebouwen die we gisteren niet gezien hebben.

Dag 5 Dagje op zee

We genieten van een heerlijk dagje ‘dolce far niente’ op zee. We vervelen ons geen seconde: uitrusten aan het zwembad, heerlijk eten in één van de restaurants en de Spa opzoeken. Wat wil een mens nog meer?

Dag 6 Aanmeren in Hobart

Hobart is een authentiek en historisch stadje waar we verschillende schilderachtige huisjes, herenhuizen en artistieke mensen treffen. We ontdekken dat de stad zijn charme te danken heeft aan de historische architectuur en de heel gastvrije inwoners. We flaneren op eigen tempo door de straten, bezoeken enkele marktjes en genieten van seafood langs de waterkant bij één van de vele restaurantjes. Na een lekkere lunch beslissen we om naar de top van Mount Wellington te gaan om een prachtig zicht hebben op de mooie omgeving.

Dag 7 Nog een dag in Hobart

Ook vandaag blijven we in het gezellige Hobart. Wie dat wil, kan kiezen voor een boeiende excursie naar de Royal Tasmanian Botanical Gardens, Mount Field National Park met de Russell Falls of Bonorong Sanctuary waar gekwetste of weesdieren opgevangen worden. Na even twijfelen beslissen we naar de botanische tuinen te trekken. Wauw, zo indrukwekkend! We ontdekken er eeuwenoude landschappen, exotische bloemen, een Japanse tuin en zelfs de enige subantarctische serre ter wereld.

Dag 8 Naar Port Arthur

Vandaag duiken we de geschiedenis in van de Tasmaanse strafkoloniën en leren we hoe het leven van de veroordeelden er uitzag die naar deze onherbergzame nederzetting van het Britse Rijk werden gestuurd. We ontdekken de ruïnes van de voormalige strafkolonie en wandelen langs de werkruimtes van het strafkamp. Daarna gaan we naar de Separate Prison, waar gevangenen in eenzaamheid werden opgesloten.

Vervolgens lopen we verder naar de Coal Mines Historic Site. Dit was één van de eerste mijnen van Tasmanië waar de zwaarste criminelen onder de grond hun werkstraf uitvoerden.

Tenslotte bezoeken we de Tasmanian Devil Unzoo voor een ontmoeting met heel wat diersoorten, maar in het bijzonder met de Tasmanian Devil zelf.

Dag 9 Bezoek aan Burnie

Vandaag bezoeken we Burnie, de 4de grootste stad van Tasmanië. Het stadje is onze uitvalsbasis om de prachtige omgeving van authentieke dorpjes en ongerepte watervallen te ontdekken. We krijgen een mooi zicht op de omgeving vanop de Fern Glade and Roundhill. Wie wil, kan kiezen voor een excursie naar Cradle Mountain, een ritje op de Don River Railway of het Burnie Regional Museum maar wij beslissen het vandaag even rustig aan te doen.

Dag 10 Melbourne

We meren aan in Melbourne en trekken de stad in. In deze hippe metropool kunnen we nauwe steegjes, indrukwekkende arcades, leuke cafés en fascinerende straatkunst ontdekken. Maar we kiezen voor een excursie naar de Great Ocean Road, één van de meest panoramische routes van Australië met de bekende Twelve Apostles.

Dag 11 Dagje varen

We genieten van een dagje op zee. Zon, zee en een lekkere cocktail. Heerlijk!

Dag 12-13 Vertrek uit Sydney naar huis

We meren opnieuw aan in Sydney en ontschepen in de vroege ochtend. De tijd is hier echt voorbij gevlogen, want het is alweer tijd om naar huis te vliegen! Vandaag nemen we onze vlucht vanuit Sydney naar Hong Kong. Vervolgens vliegen we van Hong Kong naar Brussel en landen we met opgeladen batterijen en prachtige herinneringen in Zaventem.

Onze Oceanië Experts

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!