Culturele cruise aan boord van de Aranui 5

Jacques Brel achterna

Reis in Hiva Oa in de voetsporen van Jacques Brel. Bezoek z’n begraafplaats en het culturele centrum.

Lunch op het strand

Picknick op Rangiroa in één van de grootste lagunes ter wereld.

Wild at heart

Ontdek talrijke wilde paarden op het eiland Ua Huka.

Vaar van eiland naar eiland en ontdek telkens een andere, tropische wereld.

Geniet in de Tuamotu archipel van de prachtige onderwaterwereld.

Laat je verrassen door de prachtige natuur onderweg.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Onderweg naar Frans-Polynesië

In de luchthaven van Parijs Charles de Gaulle nemen we het vliegtuig richting Papeete. Bij aankomst gaan we naar het hotel, waar we een heerlijke nacht tegemoet gaan. Morgen ruilen we het vliegtuig in voor een zalige cruise-ervaring!

Dag 2 All on board!

’s Morgens schepen we tussen 7 uur en 9 uur in aan boord van de Aranui 5. Fascinerend om te zien hoe het schip geladen wordt. Laat de cruise beginnen!

Dag 3 Zwemmen en snorkelen in de Tuamotu archipel

Na aankomst in Fakarava wandelen we langs het witte zandstrand en picknicken we op het strand. Het heldere water van de lagune lonkt. Uiteraard laten we de kans niet liggen om te gaan zwemmen en snorkelen: hemels! In de namiddag zetten we koers naar de Marquesas-eilanden.

Dag 4 Genieten op zee

Terwijl de kalme zee ons hypnotiseert, bewonderen we de Polynesische bemanning die ons de lokale muziek en dans demonstreert.

Dag 5 Een dagje cultuur

In de vroege ochtend komen we aan bij Nuku Hiva. We bewonderen er de rotstekeningen en Tiki standbeelden. Daarna trekken we door het regenwoud naar de archeologische plaats Paeke. Na de lunch varen we naar Taiohae. Aan land maken we een 4x4 tocht naar de archeologische site van Hatiheu.

Dag 6 Genieten op Ua Pou

Op Ua Pou steekt de bizarre bergtop meer dan 1200 meter boven de zee uit. ’s Morgens meert de Aranui aan in Hakahau en genieten we van een vrije voormiddag aan land. We lunchen in een restaurantje met lokale specialiteiten. Lekker!

Dag 7 In het spoor van Gauguin en Brel

Vanuit Puamau maken we een wandeling van een uurtje naar de archeologische plaats Meae Iipona, o.a. met de grootste Tiki van de eilandengroep. Later die dag varen we naar Atuona op het eiland Hiva Oa. Hier bezoeken we het kerkhof met de grafzerken van Paul Gauguin en Jacques Brel. In het cultuurcentrum loopt een tentoonstelling over beide kunstenaars.

Dag 8 Wandeling naar de Bay of Virgins

De Aranui 5 gaat voor anker bij Omoa. Fatu Hiva is het meest groene en afgelegen eiland van de Marquesas. Het is bekend voor zijn handgemaakte pareo’s, Monoï olie en de Tapa (stoffen). We trekken onze stapschoenen aan en wandelen de 16 km rond het eiland naar de Bay of Virgins.

Dag 9 Het eiland in de vorm van een blad

Op het weelderig begroeide Tahuata ruikt het heerlijk naar Tiare. We bezoeken er de grote kerk die versierd is met lokaal houtsnijwerk.

Dag 10 Wilde paarden op Ua Huka

’s Morgens bereikt het schip Ua Huka, het eiland van de wilde paarden. We verkennen het eiland te paard (liever dan met de jeep) en voelen onze ogen met de minuut meer glinsteren. Het uitzicht op de oceaan en de rest van het eiland is adembenemend. We bezoeken het kleine museum en de botanische tuin. ’s Avonds is er op het schip een Polynesisch feest met muziek, dans en lekker eten.

Dag 11 Inkopen doen op Ua Pou

Het schip legt aan in Taiohae en zet rond de middag koers richting Ua Pou. Dit is onze laatste kans om inkopen te doen, dus we slaan een voorraadje in.

Dag 12 Een dag op zee

Een hele dag op zee, maar we vervelen ons geen seconde. Vandaag varen we naar de Tuamotu-archipel.

Dag 13 Picknick in Rangiroa

Eenmaal aangekomen op Rangiroa, met één van de grootste lagunes ter wereld, wordt ons een picknicklunch geserveerd op het strand. Het water is zo aanlokkelijk dat we de tijd nemen om uitgebreid te snorkelen vooraleer we de zwarte parels van de lokale parelkwekerij gaan bewonderen.

Dag 14 Luieren op Bora Bora

We komen aan op hét paradijs: Bora Bora. We besluiten de helikoptervlucht aan ons voorbij te laten gaan en gaan luieren op het oogverblindend witte zandstrand. Het water is te verleidelijk dus gaan we snorkelen in de lagune. De picknick is overheerlijk.

Dag 15-17 Vertrek uit Tahiti

Onze reis eindigt in Tahiti waar we gerust nog een maandje hadden willen blijven. Helaas is het tijd om huiswaarts te vliegen. We vliegen eerst van Papeete naar Los Angeles. Op dag 16 nemen we in LA het vliegtuig richting Parijs. De volgende dag komen we aan in Parijs en een paar uurtjes later thuis staan we voor onze eigen voordeur. Inclusief prachtige herinneringen aan een onvergetelijke reis!

Testimonials

Schitterende meerwaarde!

Prachtige bestemming. Aranui 5 is een absolute aanrader. Organisatie was vlekkeloos.

Harry-Jean Mertens

Onze Oceanië Experts

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!