DE BEKENDE KUNSTENAARS ACHTERNA IN CATALONIË

Bewonder de mooie kunstwerken van Gaudí

Boek alvast jouw toegangskaartje voor de Sagrada Familia en Parc Guëll.

Verken Dalí's favoriete plekjes

Bezoek het Dalímuseum in Figueras.

Kom tot rust in het prachtige Sitges

Geniet van de zon, het witte zand en helderblauw water.

Kom tot rust in het mediterraanse Sitges.

Citytrippen in het hippe Barcelona!

Maak een pelgrimstocht naar Montserrat.

Ontdek de surrealistische werken van Dalí.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

DAG 1 VLUCHT BRUSSEL NAAR BARCELONA

We trekken naar het levendige en hippe Barcelona. Aangekomen op de luchthaven halen we onze bagage en huurwagen op en rijden we naar hartje Barcelona. We verblijven 3 nachten in een 5-sterren hotel.

DAG 2 & 3 BARCELONA

We beginnen onze dag met een wandeling in het historische centrum, Ciutat Vella, en de sfeervolle Gotische wijk met nauwe straatjes en aan weerszijden gedateerde huizen. Deze staan in schril contrast met de Placita de la Seu, de kathedraal waar op zondag nog steeds de Sardana wordt gedanst, en het MACBA-museum (voor hedendaagse kunst), ontworpen door de Amerikaanse architect Richard Meier.

DE UNIEKE ARCHITECTUUR VAN BARCELONA

Barcelona is de stad van vele bekende kunstenaars waaronder Antonio Gaudí en Domenech i Montaner. We nemen ruim de tijd om de wondere architectuurwereld te bewonderen: Sagrada Familia, de Passeig de Gràcia, Casa Batllò en Casa Milà en het Parc Guëll, de bijzondere concertzaal Palau de la Musica Catalana, de Fundació Antoni Tapies en het Hospital Santa Creu i Sant Pau, wellicht het ‘vrolijkste’ ziekenhuis van de stad.

WERELDTENTOONSTELLING EN OLYMPISCHE SPELEN

We blazen even uit aan het Front Maritime, dat volledig heringericht werd ter gelegenheid van de Olympische Spelen in 1992, of op de Montjuïc, de ‘Jodenberg’, een 173m hoge heuvel met prachtig zicht over de haven en de stad. In Barcelona werd in 1929 de Wereldtentoonstelling gehouden waarvan we nu nog enkele restanten kunnen bezoeken: het Bauhauspaviljoen van Ludwig Mies Van der Rohe, het Museu Nacional de Art de Catalunya en de Funació Joan Miró.

MAGISCHE AVONDEN

Maak ‘s avonds zeker ook tijd vrij om de Font Mágica te bezoeken in Montjuic. Tijdens de zomer kan je dit spektakel van water, licht en muziek elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag bewonderen.

DAG 4 VAN INDUSTRIEEL ERFGOED TOT HET SPIRITUELE HART VAN CATALONIË

Wie gefascineerd is door Gaudí moet zeker Colòni Guëll bezoeken op weg naar Montserrat. Eusebi Guëll wou een aangenaam industriedorp vestigen voor zijn textielarbeiders en hun families. Het mooiste bouwwerk van dit ‘kolonieterrein’ is de onafgewerkte kerk, ontworpen door Gaudí. De crypte werd zelfs uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed.

MONTSERRAT

Montserrat was de enige plek tijdens de Spaanse Burgeroorlog en de onderdrukking van dictator Franco waar Catalaans gesproken werd en waar bevrijdingsplannen werden gesmeed. Vandaag is deze ‘heilige berg’ het toevluchtsoord van talrijke pelgrims die hier de ‘Zwarte Madonna’ vereren.

KOERS NAAR DE COSTA BRAVA

De magnifiek gelegen berg is niet alleen beroemd voor het klooster maar ook voor zijn unieke silhouet. Op een heldere dag kan je vanop de top de Pyreneeën en zelfs Mallorca zien liggen. Niet te vergeten is het Museum van Montserrat, een modernistisch gebouw van Josep Puig i Cadafalch. We eindigen onze dag met de rit naar de Costa Brava, waar we 3 nachten verblijven in een schitterend gerenoveerd 5-sterren hotel.

DAG 5 DALI'S FAVORIETE PLEKJES

We raden aan om de dag te beginnen op het openingsuur van het Dalímuseum in Figueras, het meest bezochte en grootste surrealistische museum ter wereld. In het vissersdorpje Cadaqués vond niet enkel Dalí maar ook Picasso inspiratie. Je kan er door de steile straatjes wandelen naar de inham waar de bootjes op het strand liggen. Dalí’s voormalige villa ligt op amper 3km in Port Lligat. Deze villa is sinds 1997 een museum, het Casa Museum Salvador Dalí. Van hieruit vertrekt een wandelpad naar het beschermde natuurgebied Cap de Creus dat een belangrijke inspiratiebron was voor tal van artiesten en poëten. We rijden verder tot een prachtige plaats met ruïnes van een indrukwekkend benedictijnenklooster, Sant Pere de Rodes. Je kan eventueel terugkeren langs Els Castell Peralada de Roses, een museum-kasteel, en Roses, een populaire badplaats.

DAG 6 GERONA EN DE BAIX EMPORDÀ, HET SPAANSE TOSCANE

De schilderachtige uitzichten op de bruggen van de Onyarrivier en de okerkleurige gevelrijen typeren Gerona. De oude stadskern, en dan vooral de joodse wijk (best bewaarde van Europa), is een wirwar van smalle steegjes, lommerrijke patio’s en oneindig veel trappen. Naast de kathedraal kunt u ook Banys Árabs bezoeken, een badcomplex uit 1194 en een kopie van de traditionele moslimbadhuizen. Naast een aangenaam shoppingcenter herbergt Gerona ook tal van gastronomische restaurants met wereldfaam.

MIDDELEEUWSE DORPJES

In de vruchtbare vlaktes van de Empordá vind je tal van rustige, middeleeuwse landbouwdorpen die in schril contrast staan met de soms overbevolkte badplaatsen van de Costa Brava: La Bisbal met zijn keramiektraditie, het middeleeuwse Begur, Monells, Pals en Peratallada. Alle zijn een bezoekje waard. Hier is ook de kust het mooist en doet de Costa Brava zijn naam alle eer aan: een ruige kust met prachtige inhammen, exclusieve stranden en helderblauw water.

DAG 7 SITGES

We rijden naar Sitges met een tussenstop in Sant Sadurní d’Anoia, het mekka van de cavaproductie met onder andere Freixenet en Codorníu als grote namen. Sitges is een bijzondere badplaats met prachtig wit zandstrand en tal van mooie badhuizen en paleizen. Dit dankzij de beroemde ondernemer, Don Facundo Bacardi. Hij bouwde na zijn terugkeer uit Cuba prachtige woningen en paleizen volgens de Cubaanse bouwstijl.

PICASSO EN PAU CASALS

Daarnaast heeft Sitges ook tal van kunstenaars aangetrokken, waaronder Picasso. Je kan ook een bezoek maken aan de zomerresidentie van Pau Casals, vandaag een museum, die toelaat om binnen te dringen in het leven van één van de grootste cellospelers uit de 20ste eeuw. Tot op vandaag is Sitges nog steeds een wondermooie badplaats met een gezellig oud centrum met veel mediterraanse sfeer en een berucht uitgaansleven.

DAG 8 ART NOUVEAU

We bezoeken Tarragona, ooit een belangrijke Romeinse hoofdstad. Alles herinnert je hier aan de Romeinse hoogtijdagen: de indrukwekkende stadsmuren, het amfitheater en het aquaduct. We rijden verder naar Reus, de geboorteplaats van Gaudí. Het heeft een interessant interactief informatiecentrum, het Gaudí Centre, dat je meer vertelt over zijn leven en werk. Reus is een typisch Catalaans stadje met prachtige modernistische gebouwen.

CISTERCIËNZERS

Langs de mooi versterkte stad Montblanc, waar Sint Joris de draak doodde, en met een quasi volledig intacte stadsmuur met kantelen, naar het klooster van Poblet, één van de mooiste cisterciënzerkloosters van Catalonië met een prachtige ligging in een natuurgebied. Gaudí kwam als jonge architect hier vaak en hij had grootse plannen voor de restauratie. We keren terug via het Monasterio de Santes Creus, het wellicht op één na indrukwekkendste cisterciënzerklooster van Catalonië.

DAG 9 DE GOUDKLEURIGE KUST

De Costa Dorada, letterlijk ‘goudkleurige kust’, telt 216km strand en is bijgevolg aangewezen voor een relaxte dag aan zee. Je kan ook het Palau de Maricel bezoeken, één van de meest emblematische gebouwen en een prestigieus decor voor tal van meetings en events.

DAG 10 TERUGVLUCHT NAAR BRUSSEL

We hebben erg veel opgestoken van het mooie Catalonië maar helaas zit onze tijd er op. We leveren onze huurwagen terug in op de luchthaven en nemen de vlucht huiswaarts.

Onze Europa Experts

Soraya

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds juli 2017
Favoriete Quote:
We travel not to escape life, but for life not to escape us.
Mooiste Reiservaring
Je zo klein voelen wanneer je de melkweg ziet in Nieuw-Zeeland zonder lichtvervuiling.
let’s talk

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!