DE CHARMANTE KANT VAN IBIZA

Waan je een ware hippie

Snuister rond op één van de vele kleurrijke marktjes op het eiland.

Verken het kleinste eiland van de Balearen

Fiets of scooter is de ideale manier om Formentera te ontdekken.

De zoutmeren van Ses Salines

Maak kennis met de eeuwenoude ambachtelijke zoutproductie.

Het eiland is doorspekt met mooie baaien.

Gezelligheid troef in de stadjes en dorpjes.

In de hoofdstad heerst een gezellige drukte.

Hoe meer in het binnenland, hoe rustiger.

Alles ademt sfeer en gezelligheid uit. Zelfs de winkels.

Een iconisch zicht? Dat is nabij de Es Vedra rots.

Het ene stadje is al groter dan het andere.

Vergeet niet te relaxen op één van de vele stranden.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

DAG 1 VLUCHT BRUSSEL - IBIZA

We vliegen richting het prachtige eiland Ibiza. Eens uit het vliegtuig voelen we al meteen de warmte van de zon! We halen de huurwagen op en rijden richting Santa Eulalia waar we 4 nachten verblijven.

DAG 2 TERUG NAAR DE HIPPIE TIJD!

Ook Ibiza leerde in de jaren ‘60 de hippiecultuur kennen. Tot op vandaag vinden we hier elementen van terug in gezellige winkeltjes, cafeetjes en restaurants maar ook de befaamde hippiemarkten. Bezoek zeker op zondag het hippie-ritueel van Cala Benirrás waarbij drummers de zonsondergang voorzien van opzwepende beats. De zonsondergang is nog nooit zo’n feest geweest! Voor wie van een rustigere avond wil genieten, kan naar Café del mar. Één van de mooiste plekken op het eiland om een zonsondergang mee te pikken.

SANTA EULALIA

We maken eerst kennis met het noordoosten van Ibiza. Onze eerste stop is Santa Eulalia del Rio, de op twee na grootste stad van Ibiza. Het is gelegen aan de oevers van de Riu de Santa Eulalia, de enige rivier op het eiland. Op de ‘Puig de Missa’ staat een 16de eeuwse versterkte kerk. Vlakbij ligt het Etnografisch museum en het Museum Laureà Barrau met een collectie van deze Spaanse impressionistische schilder.

CALA DE SANT VINCENT

Onze volgende stop brengt ons naar Sant Carles de Peralta, een klein stadje en bakermat van de hippie cultuur. ‘Bar Anita’ was de toenmalige verzamelplaats en bestaat nog steeds. We rijden richting kust naar Cala de Sant Vincent met een mooi strand, helder water en ruige rotsen omgeven door dennenbossen. We wandelen naar Punta Grossa, een landtong in het oosten waar een vuurtoren staat en vanwaar we een schitterend uitzicht hebben op het onbewoonde eiland ‘Illa Tagomago’. In Sant Vincent de sa Cala lijkt de tijd wel stil te hebben gestaan. De lokale bevolking woont in oude, witgekalkte huisjes en gebruikt eeuwenoude methodes voor het bewerken van hun land.

SAN JOAN DE LABRITJA

We rijden door tot San Joan de Labritja, een rustig stadje met een mooi stadhuis en een kleine 18e-eeuwse kerk. We genieten er van een verfrissend drankje en een lokale specialiteit. Ook deze plaats was zeer geliefd bij de hippies. We bevinden ons hier trouwens in de verbluffende bergketen van Els Amunts met steile kusten en een onbedorven charme. We zetten onze trip verder naar San Miguel de Balansat. De 16de-eeuwse kerk die we hier terugvinden, diende ooit als schuilplaats tijdens overvallen door piraten. We keren terug en maken een laatste stop in Santa Gertrudis de Fruitera.

DAG 3 IBIZA-STAD

Ibiza-Stad (Eivissa) is de grootste en mooiste stad van het eiland. De oude stad, Dalt Vila, steekt uit boven de haven en de visserswijken Sa Marina en Sa Penya. De oude stad is een wirwar van straatjes en trappen met witte huizen en blauwe deuren, bloembakken, wapperend wasgoed en open luiken. De vijfpuntige en stervormige vesting waar Dalt Vila op rust is niet alleen een voorbeeld van goed verdedigingswerk, maar ook een machtig stukje ingenieurskunst uit de renaissance. We bezoeken onder andere de kathedraal, de Plaça d’Espanya met het stadhuis gevestigd in een voormalig dominicanenklooster, de Carrer de Pere Tur met mooie 18de-eeuwse herenhuizen, de St. Domingo kerk, en het oude marktgebouw ‘Es Mercat Vell’, die wel een Griekse tempel lijkt.

DAG 4 DE IDYLLISCHE KALMTE VAN HET ONGEREPTE FORMENTERA

We nemen een boot vanuit de haven van Ibiza-Stad richting het kleine eiland Formentera. De stranden liggen beschut en behoren tot de rustigste en mooiste van Spanje. De omgeving lijkt onaangetast door de moderne tijd en de mooiste plekjes zijn enkel te bereiken via onverharde wegen. We raden dan ook aan om dit eiland per fiets of scooter te verkennen.

PUNTA DE SA RUDA

Vanaf deze steile rotsklif, krijg je een adembenemend uitzicht over het eiland. De vuurtoren Faro de la Mola, die op de rand werd gebouwd, was de inspiratiebron voor de ‘vuurtoren aan het einde van de wereld’ in het verhaal van Jules Verne.

DAG 5 SES SALINES

We rijden via Ibiza-Stad naar de zoutmeren ‘Ses Salines’. Dit beschermd natuurgebied zorgde eeuwenlang voor de opbrengsten uit de lokale en ambachtelijke zoutproductie. Te midden van deze zoutmeren ligt het dorpje Sant Francesc de S’Estany waar vandaag nog steeds ‘zoutarbeiders’ wonen. Er bevindt zich een pittoresk kerkje en een 16de-eeuwse wachttoren, de ‘Torre de sa Sal Rossa’, waar je een adembenemend uitzicht krijgt op onder andere het nabijgelegen eiland ‘Illa de Sa Sal Rossa’. We rijden via Sant Josep de Sa Talaia, aan de voet van de ‘Sa Talaiassa’, de hoogste berg van Ibiza. Hier overnachten we 2 keer in een idyllisch gelegen hotel.

DAG 6 HET EXCLUSIEVE IBIZA

We rijden naar de westkust die gekenmerkt wordt door prachtige stranden met kristalhelder water. De baaien hebben opmerkelijke namen zoals Cala Vedella, Cala Moli en Cala Carbó. De meest zuidelijke baai, Cala d’Hort, met een prachtig uitzicht op ‘Es Vedra’ diende tevens als setting in de film ‘South Pacific’. We keren terug via Es Cubbels en Perroig, één van de meest exclusieve zones van Ibiza, waar onder andere de Antwerpse interieurarchitect Axel Vervoordt een landhuis inrichtte. In dit dorp met prachtige kerk, geniet je een mooi uitzicht op de gelijknamige baai. Met een beetje geluk kan je bij helder weer zelfs Formentera zien liggen.

DAG 7 VLUCHT IBIZA – BRUSSEL

Na de drop-off van onze huurwagen, vliegen we terug richting Brussel. Wat hebben we genoten van deze actieve, luxueuze reis!

Onze Europa Experts

Soraya

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds juli 2017
Favoriete Quote:
We travel not to escape life, but for life not to escape us.
Mooiste Reiservaring
Je zo klein voelen wanneer je de melkweg ziet in Nieuw-Zeeland zonder lichtvervuiling.
let’s talk

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!