De geheime tip van Zuid-Amerika

Kijk uit over Bogota

Ontdek het prachtige uitzicht vanop de Monserrate-berg.

Heerlijke koffie

Geniet van heerlijke koffie in de Koffiedriehoek en ontdek het innovatieve Medellín.

Reis in kleine groep

Reis in een klein, internationaal gezelschap.

De koffiestreek is een prachtige regio met glooiende heuvels.

Tijdens de rondreis zie je vele diersoorten, zoals de capibara of het waterzwijn.

Je zal ook mooie kolibries zien!

Ook door de binnenlandse vluchten heb je nauw contact met de bevolking.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht Brussel - Bogota

Bij aankomst in Bogota bekomen we even van onze vlucht en bereiden we ons voor op de start van het programma morgen.

Dag 2 Bogota

We beginnen onze citytour bij de kabelbaan naar de top van de Monserrate. De berg is het belangrijkste symbool van Bogota. Vanaf de top hebben we een fantastisch uitzicht over de metropool. Daarna bezoeken we ‘Plaza Bolivar’ en de oude stad ‘La Candelaria’ met haar koloniale architectuur. Tijdens ons bezoek aan het goudmuseum zien we de schatten van de pre-Spaanse goudsmeden.

Dag 3 Bogota - Neiva

’s Ochtends verkennen we Bogota per fiets en genieten we van de unieke sfeer tijdens deze autovrije uurtjes. ’s Middags vliegen we naar Neiva en rijden we verder naar de Tatacoa-woestijn, waar we ’s avonds een prachtige zonsondergang zien.

Dag 4 Neiva - San Agustin

Langs de Rio Magdalena rijden we naar San Agustin waar we ’s middags het archeologische museum en park bezoeken met de belangrijkste archeologische vondsten van Colombia. Heel indrukwekkend!

Dag 5 San Agustin

Vandaag rijden we verder langs de beroemde Rio Magdalena rivier naar het dorp Isnos, waar we het Parque Arqueologico bezoeken. Op Alto de los Idolos en Alto de las Piedras ontdekken we indrukwekkende graftombes en standbeelden.

Dag 6 San Agustin - Popayan

We rijden van San Agustin langs het fraaie nationaal park van Purace naar Popayan. Onderweg stoppen we even om het unieke hoogveenlandschap ‘Paramo’ te bewonderen. In de vroege middag bereiken we de ‘Witte Stad’ Popayan voor een gezellige citytour.

Dag 7 Popayan - koffiestreek

Van Popayan rijden we naar de Koffiedriehoek. Onderweg stoppen we even in Bugu voor een bezoek aan de beroemde Basilica del Señor de los Milagros. Daarna rijden we verder naar een koffie haciënda in Armenia, gelegen in het hartje van de Colombiaanse koffiestreek.

Dag 8 Leren over koffie

Na het ontbijt verkennen we de koffiehacienda en leren we tijdens een workshop bij over de koffie van het Colombiaanse hoogland, de koffieteelt en het verwerkingsproces. ’s Middags bezoeken we de botanische tuin en zien we het grote vlinderhuis. Ongelooflijk hoeveel soorten vlinders er zijn.

Dag 9 Koffiestreek

Vandaag bezoeken we de Valle de Cocora, één van de mooiste valleien in Colombia. We vinden hier ook de ‘Palma de Cera’, één van de hoogste palmboomsoorten ter wereld. Op de terugweg naar Armenia bezoeken we Salento, een schilderachtig dorp met heel wat ambachtelijke winkeltjes.

Dag 10 Koffiestreek - Medellín

Voor we richting Medellin vertrekken, ontspannen we ’s ochtends nog even in de haciënda. Daarna rijden we door het fraaie berglandschap naar de ‘Stad van de Eeuwige Lente’.

Dag 11 Medellín

Vandaag ontdekken we Medellín, één van de meest innovatieve steden ter wereld. We beginnen onze citytour in de oude stad en bezoeken het San Antonio-park, de Plaza de San Ignacio, de traditionele Avenida La Playa en het standbeeldenpark van Fernando Botero. Daarna nemen we de kabelbaan naar de Biblioteca de España, gelegen op de heuvels van Medellin.

Dag 12 Medellín - Cartagena

We verlaten de Andesregio en vliegen naar Cartagena aan de Caribische kust. De stad heeft de best bewaarde koloniale architectuur van heel Colombia en werd in 1984 verklaard tot UNESCO Werelderfgoed. ’s Avonds sluiten we de dag af met een mooie wandeling door de oude stad.

Dag 13 Cartagena

We rijden naar het klooster La Popa en genieten van het heerlijke uitzicht over de stad en de baai van Cartagena. Daarna bezoeken we de vesting Castillo de San Felipe met de vele spannende verhalen en geheimen uit de piratentijd. ’s Middags kuieren we gezellig door de steegjes van de oude stad.

Dag 14 Cartagena

Vandaag hebben we de hele dag vrije tijd. Wij rijden naar La Boquilla, een vissersdorp waar de lokale bewoners ons met kano’s door een mangrovelabyrint varen, door in de moerassen. Daarna bezoeken we één van de Rosario-eilanden, waar we genieten van witte zandstranden en kristalhelder water. De perfecte afsluiter van een mooie reis, want morgen moeten we terug naar België vertrekken.

Dag 15-16 Cartagena - Bogota - vlucht terug naar Brussel

We sluiten onze reis af en vliegen vanuit Cartagena met twee overstappen terug naar Brussel. Bij aankomst merken we meteen dat de koffie in Colombia beter smaakt. Gelukkig hebben we heel wat mooie herinneringen meegebracht!

Onze Zuid-Amerika Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!