De indrukwekkende architectuur van Brazilië

Schatten van bekende architecten

Bezoek het Museu de Arte Contemporânea de Niterói van Oscar Niemeyer.

Levendige steden

Ontdek de grootste stad van Zuid-Amerika: São Paulo.

Authentieke kunst en cultuur

Dompel je onder in de kunst van Belo Horizonte.

Laat je verrassen door de imposante architectuur.

Aanrader: het Museum of Art in São Paulo.

Ontdek de schoonheid van Belo Horizonte.

Wandel rond in het bruisende Rio de Janeiro.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vertrek naar Brazilië

Het is zover! Onze langverwachte trip naar Brazilië breekt aan. We nemen eerst een korte vlucht naar Frankfurt. Aansluitend nemen we het vliegtuig richting het bruisende Brazilië.

Dag 2 Aankomst in São Paulo

We komen aan in São Paulo en kunnen niet wachten om op verkenning te gaan. Gelukkig wacht ons onmiddellijk een begeleide stadstoer door deze fascinerende metropool. São Paulo is een heel moderne, kosmopolitische stad waar een smeltkroes aan culturen voor een leuke sfeer zorgt. We flaneren langs de brede avenues, verkennen viaducten en genieten van de sfeer in de vele wijken van de stad. De boeiende verkenningstocht wordt afgesloten met een heerlijk avondmaal in één van de lokale restaurantjes.

Dag 3 Verkenning van de stad

Na het ontbijt trekken we terug de stad in. We wandelen langs Paulista Avenue in het financiële district, bezoeken het Ibirapuera Park en Morumbi waar we een stop maken aan het Governor’s Palace, het voetbalstadion en Casa da Fazenda, een voormalig verblijf voor slaven. Heel indrukwekkend!

Dag 4 Vlucht naar Curitiba

Na het ontbijt krijgen we een transfer naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Curitiba. We komen aan in één van de rijkste steden van Brazilië, tevens de hoofdstad van de welvarende staat Parana met een grote Europese invloed.

Dag 5 Flaneren in Curitiba

Vandaag verkennen we Curitiba. We gaan op stap en bezoeken de traditionele hoogtepunten van de stad zoals het Tiradentes plein, de kathedraal, universiteit, het Guaíra-theater, Bosque do Alomão en de voetgangerswijken ‘Rua das Flores’ en ‘Largo da Ordem’ in het historische deel van de stad. We genieten met volle teugen van deze boeiende wandeling, maar we kijken vooral uit naar het hoogtepunt van ons stadsbezoek: het museum van de Braziliaanse toparchitect Oscar Niemeyer.

Dag 6 Op naar Belo Horizonte

Van Curitiba trekken we naar het mooie Belo Horizonte, waar de ‘Mineiros’ hun thuis hebben en garant staan voor een relaxt sfeertje in de stad. De omgeving van de stad is indrukwekkend: we genieten van prachtige zichten op de bergen van Serra do Espinhaco en we begrijpen meteen waarom de stad ‘mooie horizon’ genoemd werd.

Dag 7 De architectuur van Belo Horizonte

We trekken naar Pampulha Lake, een district waar we de eerste, maar sterke, staaltjes architectuur van de wereldberoemde architect Oscar Niemeyer ontdekken, naast fascinerende landschapsprojecten van Burle Marx en indrukwekkende schilderijen van Portinari. We zijn onder de indruk van deze wijk, waar hedendaagse kunst en Braziliaanse toparchitectuur floreren. Na een bezoek aan het museum voor hedendaagse kunst gaan we nog even naar het voetbalstadion waarna we terugkeren naar ons verblijf.

Dag 8 Doorreis naar Brasilia

We reizen door naar Brasilia, ook wel gekend als ‘de stad van de hoop’ en een toonbeeld van de moderne architectuurbeweging van de jaren ‘60 in Brazilië. Hier staan ons heel wat ontdekkingen te wachten: deze plek werd voor zijn architectuur en stadsontwikkeling door Unesco uitgeroepen tot ‘One of Mankind’s Cultural Landmarks’.

Het stadsplan van Brasilia is gebaseerd op de vorm van een vliegtuig. Eixo Monumental vormt de buik van het vliegtuig. Daar treffen we het centrale plein met het nationale congres, het presidentiële paleis en het justitiepaleis. Tijdens onze toer ontdekken we ook enkele parken en Lake Paranoá. ‘s Avonds maken we nog een extra begeleide toer door de stad en sluiten we af met een heerlijk avondmaal in een typisch Braziliaans barbecuerestaurant.

Dag 9 City tour

Na het ontbijt worden we opgepikt voor een boeiende tocht door de stad. We ontdekken heel wat bezienswaardigheden zoals de tv en radio toren, het JK Memorial, de nationale kathedraal, het Itamaraty paleis en de JK-brug. Het is heerlijk om hier rond te flaneren!

Dag 10 Op naar Rio De Janeiro

We vliegen naar Rio De Janeiro, de tweede grootste stad van Brazilië. Wat een locatie! De stad ligt genesteld tussen de bergen en de zee. Rio staat bekend om zijn bergachtige decor, prachtige zandstranden, sloppenwijken en wolkenkrabbers. En hoewel de stad niet langer de hoofdstad van Brazilië is, wordt deze metropool vandaag wel nog tot één van de belangrijkste culturele, financiële en toeristische centra beschouwd.

Dag 11 De highlights ontdekken

Na een lekker ontbijt worden we opgepikt en trekken we downtown voor een kennismaking met Rio. We flaneren door het oude stadsgedeelte en ontdekken adembenemende architectuur zoals de Candelaria kerk, Rio’s aquaduct, het Municipal Theater en de nationale bibliotheek.

Daarna gaan we naar Sugar Loaf. We bereiken met de kabelbaan de top en genieten van een onvergetelijk zicht over de stad. Diep onder de indruk gaan we al snel weer verder naar het Cosme Velho-district waar we een treintje nemen tot de top van de Corcovado berg. We rijden dwars door het tropisch regenwoud en genieten onderweg van prachtige zichten op de stad en de stranden. Boven beklimmen we nog enkele trappen en voor we het weten, staan we naast het zevende wereldwonder: het beeld van Christus de Verlosser. Een heel bijzondere ervaring, zeker omdat ons ook hier weer een magnifiek stadszicht wacht.

Dag 12 Architectuur in Rio

We trekken ‘s morgens langs verschillende stranden en het Flamengo Park voordat we met de ferryboot Guanabara Bay doorkruisen tot in Niteroi. Daar aangekomen, bezoeken we het Niteroi Contemporary Art Museum, ontworpen door Oscar Niemeyer. Na dit boeiende bezoek verkennen we de grootste stranden, waaronder San Francisco and Charitas. Na de toer keren we terug naar de stad via de indrukwekkende Presidente Arthur Costa en de Silva brug.

Dag 13-14 Vertrek naar Brussel

We hebben vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven. Spijtig genoeg zit onze reis er al op! We nemen de avondvlucht naar Frankfurt en vliegen de volgende dag verder naar Brussel. Na een korte vlucht staan we weer op de Belgische bodem. Ongelooflijk hoeveel nieuwe indrukken we hebben opgedaan in twee weken tijd. Hier zullen we nog maanden van kunnen nagenieten!

Onze Zuid-Amerika Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!