De pracht en praal van Oman

Gezellige groepsreis

Ontdek met maximum 12 personen het mooiste van Oman.

Een met de natuur

Ooit al midden in de woestijn willen overnachten? Dit is je kans.

Nizwa, culturele hoofdstad

De veemarkt op vrijdag mag je niet missen.

Oman zal je op elk vlak weten te verrassen.

Heb je ooit al zo'n mooie duinen gezien?

Het is heerlijk om te flaneren door de vele soeks.

In Sur leer je alles over een lokaal vervoersmiddel: de dhow.

Het decor van Jebel Shams biedt prachtige zonsondergangen.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Vlucht van Brussel naar Muscat

Woohoo, het is zover! We vliegen comfortabel met een nachtvlucht naar Muscat, de hoofdstad van het Sultanaat van Oman. De volgende morgen komen we aan en worden we naar ons hotel gebracht dat een mooi uitzicht heeft op de stad en de omliggende bergen. Eigenlijk hebben we vrije tijd om te relaxen, maar wij kunnen niet wachten en gaan al even op stap om de omgeving te verkennen.

Dag 3 De highlights van Muscat

Vandaag trekken we er met de groep op uit om de culturele geheimen van Muscat te ontdekken. We starten met het bezichtigen van de 5de grootste moskee ter wereld: de Sultan Qaboos moskee. Wow, dit is indrukwekkend! Maar ook in de Muttrah soek kijken we onze ogen uit, want we hebben nog nooit zo’n oude en grote markt gezien. Ideaal om wat te shoppen dus. Nadien gaan we richting het Al Alam paleis waar de sultan z’n belangrijke gasten ontvangt. We willen echter ook wat meer weten over de geschiedenis is van de stad en daar is het museum de ideale plek voor. Daarna is het tijd om te genieten van een boottocht terwijl we onze eerste Omani kahwa drinken. Mmm, heerlijk!

Dag 4 De lokale fauna en flora

Na een zalige nachtrust is het tijd om de benen te strekken. We starten de dag met een wandeling door de Shab en Tiwi wadi’s. Toch een speciaal gevoel om tussen de torenhoge rotsen te wandelen. En gelukkig dat we ons zwemgerief meehebben, want we kunnen hier zelfs wat verfrissing zoeken. Nadien gaan we verder naar het Bimmah Sinkhole met z’n prachtige azuurblauwe kleur. Wist je dat de traditionele boten van Oman ‘dhows’ genoemd worden? Wij vanaf nu wel, want we leren er alles over in de fabriek van het gezellige vissersdorpje Sur. Als kers op de taart zijn we in de late avond getuige van de zeeschildpadden die aan land komen om hun eieren te leggen. Wat een fantastische ervaring!

Dag 5 Een hemelse ervaring

De ochtend staat in het teken van een sublieme rit langs de kust. We zijn namelijk onderweg naar één van de bekendste wadi’s van het land waar het hele jaar door water stroomt: Wadi Bani Khalid. Hier zijn kristalheldere, turkooizen watervlaktes te vinden die omzoomd zijn door vele palmbomen. Dit moet je gewoon gezien hebben! Vervolgens rijden we door eindeloze vlaktes zand. Onze bestemming van vandaag? Een authentiek kamp midden in de woestijn.

Dag 6 Verkenning van het binnenland

Adventure awaits, want we trekken er met een 4x4 voertuig op uit naar het nabijgelegen dorp Ibra die een verrassende retro-look heeft. Vervolgens gaan we verder richting Jebel Al Akhdar, de thuisbasis van het lokale rozenwater. Vanaf het Saiq plateau hebben we een prachtig zicht op de vele terrassen van fruit en bloemen. We hadden niet gedacht dat dit zo’n vruchtbare plaats zou zijn, zo diep in het binnenland. Maar we willen echter ook de sfeer van enkele lokale dorpen opsnuiven. We wandelen dan ook met plezier door Birkat Al Mauz, een verlaten dorp. In Aflaj zien we het oude irrigatiesysteem dat behoort tot het Unesco Werelderfgoed. Overnachten doen we deze keer in Nizwa.

Dag 7 Ontdekking van de culturele hoofdstad

We hebben geluk vandaag, want het is vrijdag waardoor we de ochtendmarkt kunnen zien waar de lokale herders hun vee komen verkopen. Wat een bedrijvigheid hier! Maar om onze oren wat rust te gunnen, trekken we naar het fort van Nizwa dat een nationaal monument is. Nadien rijden we verder naar Al Hamra waar de dorpsvrouwen tonen hoe zij koken, de molen bedienen en zoveel meer. Dit is iets wat wij ons op de dag van vandaag niet meer kunnen voorstellen… Onderweg doemt de hoogste berg van de Arabische wereld op, de 3030 meter hoge Jebel Shams. De rit naar de top is avontuurlijk, just the way we like it. De perfecte afsluiter van vandaag is het adembenemende zicht op de lokale Grand Canyon.

Dag 8 Off road richting Muscat

Het vroege opstaan piekt een beetje, maar we zijn dit snel vergeten want het belooft een spannende dag te worden. De verlaten woningen van An Sab bieden een prachtig zicht op de canyon terwijl Bilad Sayt dan weer een groene oase is. Daarna volgt echter één van de meest opwindende off road ritten door Wadi Bani Awf. Wat een fantastische natuur hier! Als laatste bezoeken we de warmwaterbron en het fort van Nakhal vooraleer we terug in Muscat aankomen en afscheid nemen van de groep. Wij blijven echter nog 1 nachtje slapen vooraleer morgen naar huis terug te keren.

Dag 9 Vlucht naar Brussel

Ons avontuur zit er helaas op. Wat ging de week snel voorbij! We vliegen via Dubai terug naar huis, waar we dezelfde dag aankomen. Oman heeft ons aangenaam verrast. We wisten niet dat de natuur zo divers kon zijn.

Testimonials

We willen zeker terug

Schitterende ervaring. Top gids. Een land waar we zeker nog eens terug willen gaan om nog meer te ontdekken!

Piet Vandenheede

Onze Azië Experts

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!