DE PURE GASTRONOMIE VAN WEST-FRANKRIJK

Proef heerlijke wijnen

Wijngaarden bezoeken in Saint-Emilion en Bordeaux.

Terug naar de prehistorie in Lascaux

Ontdek een perfecte kopie van de grotten van Lascaux.

Ontdek het land van de truffel en de foie gras.

Heerlijk tafelen in de Dordogne/Périgord.

Île du Ré op een sportieve manier verkennen.

Kunstliefhebbers vinden beslist hun gading in Angoulème.

Van wijnhuis naar wijnhuis in Bordeaux.

Frankrijk, land van de truffel en de foie gras.

Terug naar de middeleeuwen in Montignac.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

DAG 1 RIT NAAR LA PLAINE-SUR-MER

We rijden via de Loirestreek met tal van mooie kastelen naar de Atlantische kust. Hier overnachten we 2 nachten in een 4-sterren hotel vlakbij Pornic.

DAG 2 LA BAULE EN HET SCHIEREILAND VAN GUÉRANDE

Onze dag begint in La Baule, een populaire en mondaine badplaats met een casino. De zandstranden zijn fascinerend en wisselen af met baaien, inhammen en vissershavens. Iets noordelijker stoppen we in Guérande, bekend om zijn zoutpannen die onder andere de excellente ‘Fleur de Sel’ voortbrengen. Het hinterland wordt gevormd door het natuurpark Brière en door Nantes, ‘la belle ville’. Deze metropool is één van de grootste culturele, creatieve en artistieke centra van Frankrijk. Een bezoek aan de ‘Machines de l’Île’ in de stad van Jules Verne mag niet ontbreken.

DAG 3 POITOU-CHARENTES EN LA ROCHELLE

Na de Vendée ben je met een rit of boottocht door het Marais Poitevin met zijn vele kanaaltjes reeds in de Poitou-Charentes. We rijden door naar La Rochelle met zijn gezellige historische haven, talrijke restaurants en vele monumenten. We rijden over een 3km-lange tolbrug die ons brengt naar het ‘witte eiland’ Île de Ré. We verblijven 2 nachten in een luxehotel.

DAG 4 ÎLE DE RÉ EN ANGOULÈME

We rijden naar Île de Ré waar je prachtige fietsroutes vindt. We komen voorbij de zoutpannen van Loix maar ook Ars-en-Ré en ‘Phare des Baleines’, een vuurtoren genoemd naar de vele walvissen die er destijds aanspoelden.

FIETSEN OP ÎLE D'OLÉRON

We rijden langs Côte Sauvage door de duinen naar La Cotinière, bekend voor zijn garnaalvissers, of verder door het Marais aux Oiseaux naar Boyardville. Hier krijgen we boven de golven Fort Bayard te zien. We rijden terug via de ‘Route des Huîtres’. Omdat we in Cognac logeren kunnen we nog de kunst- en geschiedenisstad Angoulème, de Franse hoofdstad van het stripverhaal, een bezoekje brengen. Op de hooggelegen bovenstad met vestingmuren krijg je een fantastisch uitzicht op de vallei van de Charente waardoor deze stad vaak ‘het balkon van het zuidwesten’ wordt genoemd. Angoulème is een paradijs voor kunstliefhebbers door de prachtige herenhuizen, steegjes en de vele beschilderde muren met stripfiguren.

DAG 5 VIA ROCHEFORT NAAR MÉDOC

We rijden naar Rochefort, een plek met een rijk maritiem verleden. Daarna zetten we onze tocht verder richting de Médocstreek waar we 3 maal overnachten in een idyllisch gelegen 5-sterren hotel in Bordeaux.

DAG 6 MÉDOC EN DE 'ROUTE DES CHÂTEAUX'

We rijden naar het wijnbouwgebied Médoc die zich langs de linkeroever van de rivier de Gironde uitstrekt, vanaf Saint-Vivien-de-Médoc in het noorden tot Bordeaux in het zuiden. De regio bestaat uit 3 zone’s: de bosrijke strook langs de kust, de kalkheuvels met de kelders waar de wijn tot rijping wordt gebracht en in het zuiden de prestigieuze wijngaarden van de Haut-Médoc. We verkennen deze beroemde Franse wijnstreek via de ‘Route des Châteaux’: je kan wijnen proeven en kopen op de verschillende domeinen.

DAG 7 BORDEAUX EN POMEROL

We rijden via het wijngebied ‘Entre-deux-Mers’ en de abdij van Sauve-Majeure die gelegen is op de pelgrimsroute naar Compostela, naar het pittoreske Saint-Emilion. Dit stadje staat bekend om zijn heerlijke wijnen. We trekken verder via Pomerol en Libourne naar één van de mooiste steden van Frankrijk: Bordeaux. Deze stad lijkt herboren sinds de reconversie en getuigt van een onovertroffen schoonheid.

DAG 8 LAND VAN DE TRUFFEL EN DE FOIE GRAS

We rijden het binnenland in richting de Dordogne/Périgord, het wondere land van truffels en foie gras. Je kan stoppen in Périgueux of in het charmante Brantôme, het ‘Venetië van de Périgord’. We rijden via Thiviers met zijn kleine foie gras-museum naar Sorges, de hoofdstad van de truffel. Hier overnachten we 2 keer in een charmant 4-sterren hotel.

DAG 9 GROTTEN VAN LASCAUX

We rijden via het indrukwekkende dal van de Vézère, UNESCO-werelderfgoed, naar de beroemdste prehistorische grotten van Lascaux. In het museum vind je een perfecte kopie terug. De middeleeuwse sporen van de Honderdjarige Oorlog merk je in Montignac of Sarlat, dat tevens bekend staat om zijn foie gras.

DAG 10 TERUGKEER NAAR BRUSSEL

Met de smaak van al dat lekkers vers in ons geheugen, keren we terug huiswaarts. Wij hebben er alvast van genoten!

Onze Europa Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Soraya

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds juli 2017
Favoriete Quote:
We travel not to escape life, but for life not to escape us.
Mooiste Reiservaring
Je zo klein voelen wanneer je de melkweg ziet in Nieuw-Zeeland zonder lichtvervuiling.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!