Duiken in het exclusieve Papoea-Nieuw-Guinea

Leuke mix

Combineer de mooiste hotels met een duikschip.

Duiken, veel duiken

Verblijf in resorts die geschikt zijn om dagelijks te duiken.

Reis in kleine groep

Verblijf aan boord van het duikschip met een beperkt aantal passagiers.

Je verblijft in een paradijselijke natuur.

Het duikschip laat je de beste duikspots ontdekken.

Met zo'n mooie onderwaterwereld is het begrijpelijk dat je veel wil duiken.

Maar ook de natuur op de eilanden is prachtig.

Genieten! Genieten! Genieten!

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Vertrek uit Brussel

Het is zover: we vertrekken voor onze duikreis naar Papoea-Nieuw-Guinea! In Brussel nemen we het vliegtuig en vliegen we via Azië naar onze eindbestemming: het paradijs op aarde.

Dag 3 Via Port Moresby naar ons verblijf

We zijn er bijna! We landen ‘s morgens in Port Moresby en vliegen verder naar Tufi. Bij aankomst voelen we onmiddellijk de paradijselijke sfeer. Tijd om te relaxen op deze prachtige locatie!

Het Tufi Dive Resort ligt hoog met een fantastisch uitzicht op de fjorden, bergen en de zee. Deze plek straalt een paradijselijke rust uit. Tufi betovert ons van in het begin met zijn kristalheldere water, prachtige koraalriffen, idyllische zandeilandjes, diepe fjorden en het omliggende, ongerepte regenwoud. Dit is een fantastisch paradijs voor duikers en avonturiers als wij!

Dag 4-5 Duiken in Tufi

We hebben geluk, want het magnifieke huisrif ligt op slechts een drietal minuten van het resort. De overige riffen, met een 30-tal duikplaatsen en een zichtbaarheid tot 30 meter, liggen in de Solomon Sea op 25 à 45 minuten varen.

We komen tijd te kort, want er zijn veel ongerepte riffen te ontdekken en we willen ook graag alle fauna en flora leren kennen. De diversiteit is enorm: we spotten scholen tonijn, makrelen, barracuda‘s, wit- en zwartpuntrifhaaien en hamerhaaien. Daarnaast zien we ook enkele schildpadden en manta‘s. De adelaarsrog en de zeldzame witte hamerhaai zijn moeilijker te spotten. Wat een ervaring!

Als we even vaste voet onder de grond willen, maken we een mooie wandeling in de natuur. We bezoeken ook een lokaal dorpje en genieten ’s avonds van een heerlijke strandbarbecue.

Dag 6 Van het ene naar het andere duikhoogtepunt

Vandaag vliegen we van Tufi, via Port Moresby, naar Alotau. Aansluitend transfer waarna we inschepen op het kleinschalige duikschip ‘Spirit of Niugini’ dat ons de komende dagen zal trakteren op de beste duikplekken ter wereld.

Dag 7-8 Verblijf op het water

De zichtbaarheid is verbluffend en de biodiversiteit zo mogelijk nog meer. Aan boord zijn er 6 cabines op het hoofddek en een aantal gemeenschappelijke ruimtes waar we nagenieten van onze duikavonturen: een indoor lounge, een bibliotheek en een restaurant waar de chef ons de lekkerste gerechten tevoorschijn tovert. Op het bovenste dek genieten we van het zonnetje.

Dag 9 Op naar onze volgende verblijfsplaats

We gaan weer aan land en komen aan in het Tawali Resort, een buitengewone charmante plek. Het resort heeft een schitterende ligging, verborgen in een afgelegen regio in de Milne Bay en is enkel per boot bereikbaar. De rust, het heldere water en de ongerepte natuur… Dit zal ongetwijfeld genieten zijn.

Dag 10-11 Als vissen in de zee

De komende 2 dagen gaan we opnieuw duiken, duiken en nog eens duiken! In de Solomon Sea is ontzettend veel te ontdekken: van walvishaaien, wit- en zwartpuntrifhaaien, hamerhaaien, makrelen tot reuzenmanta‘s. De riffen, die 52 duiklocaties tellen en een zichtbaarheid bieden van meer dan 30 meter, liggen op 20-45 minuten varen per boot van het resort. We slaan een heleboel onvergetelijke herinneringen op!

Dag 12-13 Vertrek uit Alotau naar Brussel

Onze duikvakantie zit erop! Vanuit het resort worden we met de boot en bus naar de luchthaven van Alotau gebracht. Van daaruit vliegen we verder naar Port Moresby en vervolgens terug naar Europa. Op dag 13 zijn we terug in Brussel. Al met heimwee naar onze voorbije reis…

Onze Oceanië Experts

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!