Duiksafari in Fiji

Prachtige onderwaterwereld

Ontdek de prachtige onderwereld van Fiji, één van de beste duikbestemmingen ter wereld.

Zwem met manta’s

Ontmoet tijdens het duiken indrukwekkende manta’s.

Aan boord van de Nai’a

Verblijf met max. 18 passagiers aan boord van het 40 meter lange Nai’a schip.

Het duikschip Nai'a neemt je mee naar de beste duikspots van Fiji.

Kan je niet wachten om dit te zien?

Je bent in goeie handen van de vriendelijke crew.

Duiken, duiken en nog eens duiken.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Vertrek naar Fiji

We vliegen van Brussel via Azië naar Nadi op Viti Levu, het hoofdeiland van de Fiji-archipel.

Dag 3 Welkom in Fiji

Bula! Welkom in Fiji. Na een lange vlucht zetten we voet aan wal op het duikparadijs bij uitstek. Fiji is een tropische bestemming waar het volledige plaatje klopt: wuivende palmbomen, witte stranden, diepblauwe zee en een onderwaterwereld die de pracht boven water doet verbleken.

De 13-koppige crew van de Nai’a wacht ons op en brengt ons naar de Lautoka haven waar we aan boord gaan van het 40 m lange schip. Terwijl de kapitein uitvaart richting de eerste duiklocatie, maken we kennis met onze internationale medepassagiers. Snel wordt het duidelijk dat we een fijne tijd tegemoet gaan! Even later gaan we voor anker en is het zover. Na een korte briefing duiken we het water in voor een ‘check dive’ zodat we ons gehuurd materiaal kunnen testen. De geslaagde oefenduik doet ons op het dek alvast dromen naar meer.

Dag 4-9 Eat - dive - sleep - repeat

Vroeg uit de veren! Uitslapen zit er tijdens deze duikcruise duidelijk niet in. Rond zes uur heeft het keukenteam al een kleine snack klaargezet. Ideaal om direct erna voor een eerste duik te gaan. Terug aan boord, staat een uitgebreider ontbijtbuffet op ons te wachten. Heerlijk! Net voor en net na de lunch, gaan we een tweede en derde keer het water in. Telkens hebben we de keuze tussen Nitrox of gewone perslucht. Met nog een duik in de late namiddag en een nachtduik, volgen de duiken zich echt wel in razendsnel tempo op. Gelukkig zijn de verschillende duikspots allemaal meer dan de moeite waard.

Ochtendstond heeft goud in de mond, want ook de volgende dagen houden we hetzelfde ritme aan. Uiteraard is iedereen vrij om zelf te bepalen hoeveel keer er gedoken wordt. De afwisseling in kleur en soorten vis is echter zo groot waardoor we het liefst geen enkele duik missen en zo snel mogelijk terug het water gaan. Tussendoor genieten we van het mooie weer, de prachtige omgeving boven water en het lekkere eten. Vooral de typische specialiteiten bereid door de keukenchef bekoren ons allemaal!

Prachtige onderwaterwereld

We ontdekken de ene adembenemende plek na de andere van de Fiji Triangle: Bligh Water, de Lomaiviti groep en het Namena Marine Reserve. Waar we op de ene plaats allerlei soorten naaktslakken en zeepaardjes bewonderen, komen we op de andere duik oog in oog met maar liefst vijf manta’s. Machtig! Wanneer we ook zeeschildpadden zien, zijn we echt onder de indruk. En dan vergeten we nog de vele (witpunt)rif-, luipaard- en tijgerhaaien! Onvergetelijke momenten die we hopelijk goed hebben vastgelegd op foto of film!

Proeven van de couleur locale

Naast het vele duiken, gaan we uiteraard ook eens van boord om de couleur locale op te snuiven. We bezoeken de bloeiende dorpen, ambachtelijke markten en maken kennis met de plaatselijke culturen. Deze bijzondere cultuur ontdekken we verder tijdens een authentieke kava-ceremonie. Nadien worden de muziekinstrumenten bovengehaald en worden we getrakteerd op een speciale show. Absoluut een geslaagde avond!

Dag 10-11 Hallo, België

Eén ding is zeker: we hebben de meest sublieme duikplekjes van Fiji ontdekt, van azuurblauwe lagunes tot vulkanische toppen. Niet verwonderlijk dat dit tot de top 10 duiklocaties in de wereld behoort! Nu is het tijd om afscheid te nemen en terug te keren naar huis. Maar één ding is zeker: hier komen we terug! We stappen na een lange reis helemaal ontspannen terug op Belgische bodem.

Onze Oceanië Experts

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!