Dwars door Australië: Explorers Way

Voor echte avonturiers

Stap in je huurwagen en geniet van prachtige ritten dwars doorheen het land.

Contrasten tussen Noord en Zuid

Word omver geblazen door de veranderingen in fauna en flora.

Authentieke outback ervaring

A lot of nothing, kom volledig tot rust in de uitgestrekte en oneindige vlaktes van de outback.

In de outback kom je heel wat verschillende diersoorten tegen, zo ook emoes.

De Barossa Valley staat gekend om z'n uitstekende wijnen.

Met de auto doorkruisen we het hele land, alsook de uitgestrekte vlaktes van het Red Centre.

We sluiten af in stijl in Darwin, waar we de Mindil Market kunnen bezoeken.

Kata Tjuta, ook wel bekend als de Olgas, is een rotsformatie in het Nationaal park Uluṟu–Kata Tjuṯa.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Vertrek naar Adelaide

Eindelijk is de dag van vertrek aangebroken. Tijd om op te stijgen! We landen na een lange vlucht in Adelaide en kunnen meteen inchecken in het hotel waar we van een welverdiende nachtrust genieten. Zo zijn we morgen zeker fris en monter voor ons avontuur.

Dag 3 Van Adelaide door de Barossa Valley naar Port Augusta

Vandaag halen we onze huurauto op in het stadskantoor in Adelaide en bollen onze eerste kilometers richting de Barossa Valley, die bekend staat om z’n uitstekende wijnen. Hoog tijd voor een proevertje, niet? We rijden via Port Pirie naar Port Augusta aan de Spencer Gulf, waar we die avond overnachten.

Dag 4 Richting Coober Pedy

Een lange rit over de Stuart Highway brengt ons naar het unieke mijnstadje Coober Pedy. Hier werken de meeste mensen op opaalvelden. Bovendien wonen ze in ondergrondse huizen om zich te beschermen tegen de verzengende hitte van de outback. Er is zelfs een ondergrondse kerk en hotels met ondergrondse kamers!

Dag 5 Ontdek de mijnen in Coober Pedy

We krijgen optioneel de kans om de opaalmijnen te bezoeken met een gids, maar kunnen ook op eigen houtje de omgeving van Coober Pedy verkennen. De zonsondergang bij Breakaway Reserve, een goede 30km ten noorden van de stad, mogen we echt niet missen. Wauw, adembenemend!

Dag 6 Op naar Marla

We zetten onze Australian roadtrip verder over de Stuart Highway richting Marla. We overbruggen een lange afstand en in Marla hebben we de kans op even bij te tanken (letterlijk en figuurlijk). Onderweg genieten we uiteraard volop van de uitgestrekte landschappen, maar we moeten uitkijken voor de roadtrains op de weg. Met wat geluk spotten we ook “The Ghan”, de befaamde trein die tussen Adelaide en Darwin reist. Marla is een ‘service centre’ in het noordwesten van Zuid-Australië en ligt op de kruising van de Stuart Highway met de onverharde Oodnadatta Track. Buiten het service centre is er geen bebouwing in Marla, dat midden in de Australische outback ligt.

Dag 7 Ayers Rock

Via Mt. Ebenezer en Mt. Connor rijden we naar Erldunda en naar de wereldberoemde Ayers Rock in het Uluru National Park. In het bezoekerscentrum krijgen we een goed en duidelijk eerste overzicht van alles wat deze plek te bieden heeft.

Dag 8 Ayers Rock en de Olgas

Ayers Rock, in de taal van de Aboriginals ´Uluru´ genaamd, is de bekendste monoliet van Australië en een van de bekendste symbolen van het continent. Het spectaculaire kleurenspel tijdens zonsopgang en -ondergang is uniek, dit moeten we echt zien. We krijgen hele dag tijd om de heilige berg van de Aboriginals te verkennen. Naast het verkennen van de heilige berg van de Aboriginals, ontdekken we ook Kata Tjuta (Aboriginal naam voor de Olgas), een reeks van 36 koepelvormige rotsen.

Dag 9 Wandelen in Kings Canyon

De volgende etappe brengt ons naar Kings Canyon. Hier nemen we de natuur volop in ons op tijdens een uitdagende wandeltocht langs de kloofrand. De zandstenen rotswanden rijzen hier op uit de palmboomwouden, een geweldig fenomeen als je het ons vraagt!

Dag 10 Alice Springs

Onderweg naar Alice Springs bezoeken we de Henbury meteorietkrater. Alice Springs zelf ligt ingebed tussen de East en West MacDonnell Ranges en staat bekend om zijn outback karakter en de levendige Aboriginal cultuur. Ook de vele Aboriginal kunstgalerijtjes zijn de moeite waard!

Dag 11 West MacDonnell Ranges

Vandaag brengen we een bezoek aan de fascinerende kloven van de West MacDonnell Ranges, zoals Simpsons Gap, Standley Chasm en Ormiston Gorge. De bewegwijzerde wandelpaden brengen ons naar permanente drinkplaatsen vol unieke fauna en flora.

Dag 12 Op naar Tennant Creek

Op zo’n 120 km voor Tennant Creek bezoeken we de unieke Devils Marbles. Ontelbare, reusachtige granieten knikkers liggen hier verspreid over de vlakte - een inspirerende locatie voor heerlijke vakantiefoto’s! ’s Morgens en ’s avonds vertonen de rotsen mooie kleurschakeringen, dit zorgt voor wonderlijke taferelen.

Dag 13 Katherine

Vandaag hebben we een rit voor de boeg die ons leidt naar Daly Waters en verder naar Katherine. Katherine is het ideale uitgangspunt om de streek te verkennen en heeft zelf ook veel te bieden zoals musea, galerijen en historische monumenten.

Dag 14 Nitmiluk National Park

De grootste attractie in de omgeving van Katherine is het Nitmiluk National Park, vroeger gekend als het Katherine Gorge National Park. Ruwe zandsteenklippen, dramatische watervallen en dichtbegroeide vegetatie kenmerken hier het landschap. Optioneel kunnen we aansluiten op een boottocht door de bekende Katherine Gorge of de kloof per kajak verkennen.

Dag 15-16 Kakadu National Park

Onderweg naar het Kakadu National Park, dat UNESCO Werelderfgoed is, kunnen we een ommetje maken naar de verfrissende pools van de Edith Falls. Naast boeiende Aboriginal rotschilderingen bij Nourlangie en Ubirr Rock, treffen we in het nationaal park ook grillige klippen en unieke overstromingsgebieden aan met krokodillen en trekvogels. Tijdens een optionele boottocht over de Yellow Waters lagune, kunnen we talrijke vogelsoorten en zoutwaterkrokodillen spotten.

Dag 17 Op naar Darwin

Een echte aanrader is een bezoekje aan de Mamukala Wetlands en de rotsschilderingen van Ubirr Rock. De schilderingen weerspiegelen de Aboriginal geschiedenis die minstens 50.000 jaar oud is. Hierna rijden we verder richting Darwin, waar we de huurwagen inleveren en nog een avond genieten van de stad en het hotel.

Dag 18-19 Terug naar huis

Onze rondreis eindigt met het inleveren van de huurauto bij de luchthaven. Tijd om afscheid te nemen en dit mooie land vaarwel te zeggen, of tot ziens? We hebben alweer iets om van de bucketlist af te vinken! Met mooie herinneringen komen we weer veilig thuis.

Testimonials

Wat een avontuur!

Zeven weken en 8200 km roadtrip dwars door Australië (Darwin-Adelaide), en dwars door Queensland! Selfdrive geeft je zoveel vrijheid, alles gezien wat we wilden zien, en zoveel meer! En logies tiptop in orde: op speciale locaties, ecolodges, soms een beetje meer luxe... Ideaal!

Verlaeckt R.

Onze Oceanië Experts

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Soraya

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds juli 2017
Favoriete Quote:
We travel not to escape life, but for life not to escape us.
Mooiste Reiservaring
Je zo klein voelen wanneer je de melkweg ziet in Nieuw-Zeeland zonder lichtvervuiling.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!