Een kijkje in de wondere wereld van Borneo

De dierenwereld van Borneo

Ga op zoek naar de typische neusapen aan de Kinabatangan rivier.

Exclusief genieten

Geniet van luxe, een geweldige service en lekker eten in de exclusieve resorts.

Fantastische natuur vanuit de lucht

Beleef een onvergetelijke helikoptervlucht over Mount Kinabalu.

Groene landschappen, een vriendelijke bevolking... Dat is Borneo!

De dorpen aan de Kinabatangan rivier zijn mooi gelegen.

Ontdek de prachtige dierenwereld van Borneo!

Onderweg kom je steeds verrassingen tegen.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Daar gaan we!

Yes, het is tijd om te vertrekken! We vliegen vanuit Brussel richting Sandakan, de 2de grootste stad van Sabah in Noord-Borneo.

Dag 2 Aankomst in Sandakan

We komen aan op de luchthaven en ontmoeten onze vriendelijke gids. Hij neemt ons mee naar het Sandakan Memorial Park, een herdenkingssite voor iedereen die stierf tijdens de dodenmars naar Ranau in de Tweede Wereldoorlog. Nadien is het tijd om te ontspannen in ons hotel. We verblijven in het Four Points by Sheraton hotel.

Dag 3 Kennismaking met de Maleise dierenwereld

De dag begint met een bijzondere ontmoeting. We maken kennis met de orang-oetans die verblijven in het Rehabilitation Centre van Sepilok. Nadat we getuige van zijn van hoe deze intelligente primaten gevoed worden, trekken we verder naar het opvangcentrum voor Maleise beren. Deze beren vallen op door de heldere witte of gele, halvemaanvormige vlek op hun borst. We leren dat ze met uitsterven bedreigd zijn en daarom in het opvangcentrum bescherming krijgen.

Dag 4 Cruise langs de Kinabatangan rivier

Na het ontbijt gaan we in Sandakan aan boord van een lokale boot voor de transfer naar ons volgende resort. Het is heerlijk varen op de Kinabatangan rivier, we genieten van de lokale dorpen en het ongerepte regenwoud.

Bij aankomst in het Kinabatangan Wetlands Resort genieten we van een lekkere lunch waarna we eventjes kunnen ontspannen. Dat is nodig, want in de late namiddag worden we opgehaald voor een riviercruise om wilde dieren te spotten zoals de typische neusaapjes, olifanten, neushoornvogels, gibbons en vele vogelsoorten. Bij terugkeer genieten we van een lekker avondmaal. Nadien zijn we weer helemaal opgeladen voor een late avondwandeling om nachtdieren en interessante insecten te spotten.

Dag 5 Kinabatangan

Vandaag cruisen we bij zonsopgang naar Oxbow Lake, een prachtig, halvemaanvormig meer. De stilte is hier zalig! En zo denken de dieren er ook over, want hier tref je een groot aantal diersoorten aan. We varen verder in de richting van het lokale vissersdorpje Kampung Abai waar we de Orang Sungai riviermensen ontmoeten en kennismaken met hun dagelijkse gewoontes en rituelen.

Nadien varen we verder de rivier af langs indrukwekkende wortelbomen, lokale rivierdorpjes en bijzondere fauna en flora. En alsof we vandaag nog niet genoeg konden genieten van de spectaculaire natuur, stappen we na het avondmaal opnieuw de boot op voor een nachtsafari op de rivier.

Dag 6 Trektocht door het regenwoud

In de vroege ochtend gaan we naar Danum Valley. Het is een gevarieerde tocht: eerst per boot naar Sukau, dan per auto naar Lahad Datu en ten slotte met de 4x4 een stuk ongerept regenwoud in. We ontdekken er een uiterst complex, maar uniek ecosysteem. Een prachtige ervaring!

In de late namiddag kiezen we voor een boeiende trektocht in het regenwoud waarna we genieten van een lekker avondmaal. Voor we gaan slapen in de Borneo Rainforest Lodge nemen we opnieuw de 4x4 voor een nachtsafari. De gids toont ons heel wat diersoorten: luipaarden, herten, katachtigen, kikkers en fascinerende insecten.

Dag 7 Ontdekking van Danum Valley

We ontwaken te midden van een kakofonie aan junglegeluiden: apen, insecten en duizenden vogels zorgen voor een uniek concert! Ons ontbijt nemen we mee, want we vertrekken al vroeg naar de 200 jaar oude begraafplaats van Kadazandusun, ook wel gekend als Coffin Cliff, en gelegen langs de 2,6 km lange Viewpoint Trail. Aan het einde van de trail wacht ons een spectaculair uitzicht: het eeuwenoude regenwoud ontvouwt zich als een groene oceaan. Prachtig! Op de terugweg bezoeken we nog enkele verfrissende watervallen.

In de namiddag genieten we op eigen tempo van de omgeving. We kunnen kiezen uit verschillende activiteiten: raften op de Danum rivier of voor een begeleide excursie kiezen. Wij doen het rustig aan want ’s avonds staat er opnieuw een avontuurlijke tocht door de jungle op het programma.

Dag 8 Vlucht van Lahad Datu naar Kota Kinabalu

We genieten tot aan de lunch van een rustige voormiddag. Daarna krijgen we een transfer naar de luchthaven van Lahad Datu voor onze vlucht naar Kota Kinabalu. Eenmaal aangekomen rijden we naar de Shangri La Rasa Ria hotel. We genieten in dit magnifieke stukje jungle van een lekkere cocktail in het fantastische licht van de zonsondergang. Zalig genieten!

Dag 9 Helikoptervlucht over Mount Kinabalu

We maken ons klaar voor een onvergetelijke dag in Kota Kinabalu… We maken een fantastische helikoptervlucht over Mount Kinabalu, de hoogste piek van Zuidoost-Azië. De piloot leert ons heel wat bij over de mythes en legendes van Mount Kinabalu en vertelt ons hoe de lokale bevolking vandaag de dag nog steeds offers brengt aan de geesten die volgens hen in het gebergte wonen. We genieten van de eindeloze zichten over het prachtige regenwoud, doorsneden door kronkelende rivieren. We zakken tot vlakbij rustieke dorpjes en spotten de fantastische fauna en flora.

Na deze opwindende belevenis laten we de adrenaline weer zakken tijdens een holistische spasessie, geïnspireerd op de helende tradities van de lokale genezers van Borneo. We sluiten deze magische dag af met een cocktail bij zonsondergang.

Dag 10 Genieten in Kota Kinabalu

Vandaag staat er niets op het programma, behalve rust en de spectaculaire omgeving.

Dag 11-12 Vertrek uit Borneo

Het is zover… Onze reis zit erop! We krijgen een transfer naar de luchthaven en checken in voor onze vlucht huiswaarts. Op dag 12 zijn we terug thuis, met tal van herinneringen aan een prachtige reis!

Onze Azië Experts

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!