Een verrassende kijk op Tenerife

Blik op het verleden

Ontdek de geschiedenis van La Laguna en Santa Cruz.

Tussen nauwe rotsen vertoeven

Wandel en klauter in een smalle ravijn naar een waterval.

Actief op het water

Ga kajakken tussen dolfijnen en zwem met schildpadden.

Het eiland is bezaaid met gezellige dorpen en steden.

Wil je walvissen of dolfijnen spotten? Dat kan!

De kustlijn is verrassend grillig.

Step back in time in La Laguna, de oude hoofdstad.

Ook sportievelingen kunnen zich goed uitleven.

Er zijn tal van wandelroutes te vinden op het eiland, op ieders maat.

Zie je jezelf al wandelen in de Barranco del Infierno?

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht naar Tenerife en rit naar het noorden

Ons kleine Belgenlandje heeft gelukkig veel luchthavens dus de mogelijkheden om richting Tenerife te vertrekken zijn divers. Wij vertrekken uit Brussel en komen aan in het zuiden van het eiland. Bij aankomst pikken we onze huurwagen op en rijden we naar het noorden. We merken onmiddellijk een verschil op: het noorden is vochtig en groen, het zuiden is warm en dor. Na een klein uurtje komen we aan in San Cristóbal de la Laguna waar we 3 nachten verblijven. Wie fan is van een culinaire keuken is aan het juiste adres: het hotel heeft namelijk 1 Michelinster.

Dag 2 Geschiedenis opsnuiven in La Laguna

‘s Morgens gaan we op stap in La Laguna, de oorspronkelijke hoofdstad van het eiland. De historische wijken herbergen veel werelderfgoed: statige woningen met houten balkons en gezellige patio’s, paleizen met indrukwekkende voorgevels uit de 17de en 18de eeuw alsook kerken en kloosters. Maar deze bruisende universiteitsstad heeft ook tal van sfeervolle pleinen en kleine winkeltjes met artisanale producten. Tijdens onze wandeling houden we even halt aan de kathedraal en het Leal theater.

Bezoek aan Santa Cruz

In de namiddag rijden we een tiental kilometer richting Santa Cruz, het culturele centrum van Tenerife. De stad beschikt over een mix van moderne en antieke gebouwen, met vele winkels en tal van restaurants. Na een korte wandeling springen we op de hop-on-hop-off bus. Zo zien we de Plaza de España met een groot kunstmatig meer en de markt van Nuestra Señora de África dat gebouwd is in zandkleurige Moorse stijl. Maar vooral het auditorium springt in het oog. Dit operagebouw werd ontworpen door de Spaanse architect Calatrava. Het is het symbool van de stad en één van de belangrijkste gebouwen van de hedendaagse Spaanse architectuur. We sluiten de dag af met een wandeling op het strand van Las Teresitas, omzoomd met palmbomen.

Dag 3 Tocht in het Anaga gebergte

We rijden naar het Parque Rural de Anaga, een natuurgebied met steile rotswanden, laurierbossen en charmante dorpjes, afgewisseld met diepe kloven en prachtige weiden. Vooraleer we beginnen aan onze wandeling proeven we eerst nog een Barraquito, een typische koffiespecialiteit. De wandeling neemt ons vervolgens vanaf het dorpje Chamorga mee naar de kust met de diepblauwe zee. De routes die starten vanaf Igueste de San Andres en Taganana laten we voor wat ze zijn.

Dag 4 Rit naar La Caleta

We rijden richting het zuiden van het eiland, naar La Caleta. Het is een charmant vissersdorpje dat bekend is om z’n heerlijke vis- en zeevruchtenrestaurants. En wat een geluk dat onze accommodatie voor de komende 4 nachten in de nabije omgeving ligt! Ook de golf van Costa Adeje ligt in de buurt.

De zuidkust vanop het water

In de namiddag huren we een zodiac zodat we zelf de zuidkust kunnen afvaren. Al een geluk dat we hiervoor geen vaarbrevet nodig hebben. We zijn enorm onder de indruk van de mooie kustlijn.

Dag 5 Bezoek aan El Teide

De grootste vulkaan van het eiland? Dat is El Teide. Onze wagen wiegt door het indrukwekkende maanlandschap en we genieten volop van het uitzicht. We kunnen met een kabelbaan naar de top van de vulkaan (reservatie aanbevolen), maar wij beslissen om een individuele wandeling naar het uitzichtpunt van La Fortaleza te doen. Hoe hoger we komen, hoe mooier het vulkanische landschap en het panorama over het eiland. Een wandeling op de kraterrand (reservatie aanbevolen) en naar het Pico Viejo uitzichtpunt doen we echter niet en houden we voor een volgende keer.

Niet voor mensen met hoogtevrees

Na ons bezoek aan El Teide ontdekken we de omgeving van La Caleta uit de lucht, want we gaan paragliden met landing op het strand. Wauw!

Dag 6 Barranco del Infierno

Wij zijn fan van het steviger benenwerk en gaan daarom wandelen in de Barranco del Infierno (reservatie verplicht). Tijdens een prachtige wandeling van ongeveer 7 kilometer doorkruisen we dit ravijn naar de hoogste waterval van Tenerife. Nadien doen we het rustiger aan en relaxen we op het Playa de la Enramada strand.

Dag 7 Kajakken en zwemmen

We willen Tenerife ook wel eens op een andere manier leren kennen en hoe kan het anders dan op zee? Men had ons aangeraden om een zeiltocht te maken vanaf Puerto Colon om walvissen en dolfijnen te spotten, maar wij gaan liever kajakken tussen de dolfijnen (facultatief). Kajakken op zich is al een leuke ervaring, maar niets is zo fantastisch dan dolfijnen naast je te zien opduiken! Vervolgens gaan we zwemmen tussen de schildpadden. Ook een hele leuke beleving.

Dag 8 Vertrek huiswaarts

Helaas zit onze tijd in Tenerife erop, maar we hebben volop genoten van deze atypische, actieve vakantie. Na de drop-off van onze huurwagen vliegen we terug naar Brussel.

Onze Europa Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!