Eilandhoppen in de Cycladen: Mykonos en Santorini

Little Venice

Zie hoe huizen tegen het water gebouwd zijn in Mykonos.

Oude beschaving

Ontdek de ruïnes op het eilandje Delos.

De mooiste zonsondergang

Geniet van een heerlijke avond in de caldera van Santorini.

Het centrum van Mykonos is een wirwar van gezellige, kleine straatjes.

Op het strand liggen in een mooi decor? Dat kan in Agios Stefanos op Mykonos.

Mykonos-stad wordt gekenmerkt door 5 windmolens.

Ontdek een stukje geschiedenis op het mooie Delos.

's Avonds dineer je gegarandeerd tussen de locals.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht van Brussel naar Mykonos

De sfeer op een eiland is altijd een tikkeltje anders dan op het vasteland. Daarom willen we graag een stukje van de Griekse Cycladen ontdekken. We nemen de vlucht naar Mykonos, één van de bekendste eilanden. Bij aankomst pikken we onze huurwagen op en rijden we naar het hotel waar we 4 nachten zullen verblijven.

Dag 2 Verkenning van Mykonos

We gaan op ontdekking in Mykonos-stad. We zien van ver al de 5 windmolens die neerkijken op de stad. Terwijl we door de gezellige haven wandelen, hopen we één van de bekende pelikanen te zien. Daarna verdwalen we bijna in het kluwen van de nauwe straatjes. Wat een leuke sfeer hier! Naast enkele mooie musea is ook de witte kerk van Panagia Paraportiani de moeite waard om te zien. Tegen de avond houden we halt in de wijk Mikra Enetia, ook bekend als Little Venice, waar de huizen tot aan de rand van de zee gebouwd werden. Hier genieten we van een mooie zonsondergang.

Dag 3 Genieten van Mykonos

Ook vandaag gaan we op pad doorheen het eiland. We starten in Ano Mera waar we een bezoek brengen aan het 16de eeuwse Panagia Tourliani klooster. Zijn imposante torens en oude fresco’s zijn mooi om te zien. Daarna is het tijd voor wat ontspanning en de keuze is reuze. Wij gaan ontspanning op het strand van Elias.

Dag 4 Uitstap naar Delos

We nemen de boot naar Delos, het ‘heilige eiland’ dat de geboorteplaats is van de tweelinggoden Apollo en Artemis. De archeologische site van Delos is vooral bekend voor het ‘Leeuwenterras’. Oorspronkelijk stonden hier 9 leeuwen, gemaakt uit marmer van Paros, waarvan er tegenwoordig nog 5 overgebleven zijn. Om de zesde leeuwin te zien, moeten we echter een andere reis maken naar Venetië.

Dag 5 Ferry van Mykonos naar Santorini

Met de boot aankomen in de krater van Santorini is iets wat we nooit meer gaan vergeten. De zwarte kraterwanden doemen voor ons op en in de hoogte tekenen witte dorpjes zich af tegen de blauwe hemel. Lang geleden zorgde een vulkaanuitbarsting voor dit prachtige landschap. De komende 3 nachten is dit onze verblijfsplaats.

Dag 6 Een uniek schouwspel

Ook vandaag huren we een wagen om het beste van Santorini te ontdekken. Tijdens onze rit vallen we van de ene verbazing in de andere. Het mooiste uitzicht op de caldera hebben we vanuit Oia of Thira, de hoofdstad van het eiland. We maken ons de bedenking dat het ook fantastisch zou zijn om de krater per catamaran te bezoeken, maar dit houden we voor een andere keer. Op het einde van de dag nestelen we ons in één van de gezellige bars om te genieten van de ‘mooiste zonsondergang ter wereld’.

Dag 7 Cultuur op Santorini

De Cycladische cultuur werd gevormd in Santorini. We trekken naar Akrotiri waar we in het museum meer leren over de geschiedenis van dit mooie eiland. Onderweg spotten we vele mooie dorpen met kerken en kloosters. Ook om te ontspannen zijn er genoeg mogelijkheden. Wij trekken naar het strand van Kamari om wat uit te rusten.

Dag 8 Vlucht van Santorini naar Brussel

Wat hebben we genoten van onze tijd in Griekenland. Helaas is het tijd om naar huis te gaan. In de loop van de dag nemen we dan ook de vlucht naar Brussel.

Onze Europa Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!