Eilandhoppen in de Cycladen: Santorini, Naxos, Tinos en Paros

As the sun goes down

De zonsondergang van Santorini is één van de mooiste ter wereld.

Geen massatoerisme

Het eiland Tinos is klein, maar fijn.

Authenticiteit troef

Ontdek de vele (berg)dorpen en vriendelijke bewoners.

Oia op Santorini is the place to be om een mooi uitzicht te hebben.

Geniet in de gezellige haventjes.

Verdwaal in de nauwe steegjes.

Soms is een dorp te heuvelachtig en de straten te klein waardoor men nog steeds de ezel gebruikt.

De Griekse landschappen zijn bezaaid met vele windmolens.

In Naxos kan je verrassende kunstwerken vinden doorheen de stad.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht van Brussel naar Santorini

De vlucht neemt ons mee richting Santorini, voor velen het ‘mooiste eiland van Griekenland’. Ooit was er een vulkaanuitbarsting waardoor het, oorspronkelijk ronde, eiland halvemaanvormig werd. Hierdoor ontstond aan de westkant van het eiland de ‘caldera’: een indrukwekkende klif waarop tal van witte huizen gebouwd werden. ’s Avonds willen we hier dan ook dé trekpleister van het eiland meemaken: de zonsondergang in Oia.

Dag 2 Ferry van Santorini naar Naxos

Vandaag laten we Santorini achter ons en nemen we de ferry naar Naxos, één van de groenste eilanden van de Cycladen. Dat is in het binnenland te merken aan de vele wijn- en boomgaarden. We gaan op verkenning in Naxos-stad waar best wat cultuur te vinden is. We trekken allereerst richting de haven, waar de Portara-poort van Apollo onze aandacht vraagt. Vervolgens wandelen we door de ‘Kastro’, een mooie Venetiaanse citadel.

Dag 3-4 Ontdekking van Naxos

We beslissen om een wagen te huren zodat we alle uithoeken van Naxos goed kunnen ontdekken. We rijden door het binnenland waar we de Belonia toren en het bergdorpje Apeiranthos bezichtigen. In Apollonas verkennen we niet alleen de vissershaven, maar genieten we ook van wat rust op het mooie strand. Verder staan ook nog de kloosters van Faneromenis en Ypsilatera op het programma. En aangezien we ook graag wandelen, trekken we hiervoor naar de Tragaia-vallei.

Dag 5 Ferry van Naxos naar Tinos

Het is tijd om een nieuw eiland te verkennen. Hiervoor nemen we de ferry naar het bergachtige Tinos, een eiland dat niet zo bekend is bij buitenlandse toeristen. Just the way we like it! Voor de Grieken is het echter wel een populaire bestemming, omdat het één van de belangrijkste bedevaartsoorden van het land is.

Dag 6 Verkenning van Tinos

In quasi elk dorp dat we verkennen, zijn witte huizen met blauwe deuren en ramen te zien. Gewoonweg fantastisch! Dat is dan ook het beeld dat wij ons vormen bij de Cycladen. Een van de mooiste dorpen die we bezoeken, is Kardiani. We wandelen hier met plezier rond, want het uitzicht op de gelijknamige baai is indrukwekkend.

Dag 7 Ferry van Tinos naar Paros

Paros is, net zoals Naxos, één van de grootste eilanden van de Cycladen en is beroemd om zijn marmer. We flaneren vandaag door het oude stadscentrum van de hoofdstad Parikia.

Dag 8-9 Paros en Antiparos

We huren opnieuw een wagen en trekken eropuit. We brengen een bezoekje aan één van de marmergroeven, maar zijn ook enthousiast over de vlindervallei. Het heuvelachtige binnenland is bezaaid met wijn- en olijfgaarden, een souvenir dat we graag mee naar huis nemen. In Naoussa spotten we één van de mooiste vissershavens van de Cycladen en genieten we van de vele restaurantjes en bars.

We beslissen om ook het nabijgelegen Antiparos een bezoekje te brengen. Hiervoor vertrekken we vanuit Parikia (of Pounta) met een kaïk; een traditionele smalle houten roei- of zeilboot. Antiparos is echter heel klein, want er is maar 1 dorp: Kastro. Maar we bezoeken er ook de Agios Ioannis grot die zo’n 100 meter diep het eiland inloopt.

Dag 10 Ferry van Paros naar Santorini

Onze reis zit er stilaan op. We keren met de ferry terug naar Santorini voor onze laatste overnachting. We brengen er nog een bezoekje aan Kamari, een gezellige badplaats in het oosten van het eiland. Kenmerkend is hier het zwartgrijze zand-/kiezelstrand.

Dag 11 Vlucht richting Brussel

Ons avontuur is helaas ten einde. We vliegen in de loop van de dag terug naar Brussel.

Onze Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!