Energieke natuurtrip door Noorwegen

Tot in het diepste van het Sognefjord

Maak een cruise op het langste en diepste fjord ter wereld.

Sneeuwlandschappen ontdekken

Geniet van een wandeling op de Nigard gletsjer.

Adrenaline kicks op het water

In Voss word je kletsnat tijdens een rafting.

Geniet van de prachtige fjorden.

Ooit al eens op een gletsjer gewandeld?

Niet alleen de bergen, maar ook de watervallen zijn spectaculair.

Activiteiten en natuur zijn de perfecte partners.

In Bergen geniet je vanaf de Fløyen berg van een mooi uitzicht.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht van Brussel naar Bergen

Met onze hiking boots op zak zijn we helemaal klaar voor een actieve vakantie in Noorwegen. We vertrekken uit Brussel en na een overstap komen we aan in Bergen, de enige stad ter wereld die omgeven wordt door 7 bergen en 7 fjorden.

We verkennen al wandelend de stad en genieten van de kleurrijke gebouwen in de Bryggen wijk en zijn haven. We brengen ook een bezoekje aan het Troldhaugen Museum, gevestigd in het vroegere huis van de componist Edvard Hagerup Grieg. Als afsluiter van de dag nemen we de Fløibanen kabelbaan naar de top van de Fløyen berg waar we genieten van een prachtig zicht op de stad. Wauw!

Dag 2 Cruise op het Sognefjord

Na het ontbijt flaneren we door de bloemen- en vismarkt van de stad. We vinden het namelijk altijd leuk om de couleur locale op te snuiven. Daarna gaan we richting het aquarium waar we zelfs pinguïns spotten.

In de namiddag neemt een speedboot ons mee langs de westkust van Noorwegen. Wat is het landschap mooi! Na enkele uren varen we via het Sognefjord, het langste en diepste fjord ter wereld, tot in Leikanger. Van hieruit nemen we de bus naar Sogndal waar we 2 nachten verblijven.

Dag 3 Wandeling op een gletsjer

Vandaag wacht ons een nieuwe ervaring… We nemen de bus en rijden via Gaupne tot in Jostedal met de Nigard gletsjer. Hier maken we een wandeling van 2 uur onder begeleiding van een gids. De gids legt ons alles uit over de gletsjererosie van de Jostedalen vallei en toont ons de mooiste ijslandschappen. Wat een spectaculaire panorama’s hier! Gelukkig hebben we onze warme kledij aan, want het is hier wat frisjes.

Dag 4 Cruise in het fjord en treinrit naar Flåm

Na het ontbijt nemen we allereerst de bus terug naar Leikanger om daarna in te schepen voor een 1 uur durende cruise richting Flåm, het enige fjordendorp in Noorwegen dat verbonden is met het spoorwegnetwerk. Eenmaal aan boord van de trein genieten we van prachtige berglandschappen met watervallen en steile bergkammen die wel tot 900 meter hoog reiken. Uitstappen doen we in Vatnahalsen waar we 1 nacht slapen.

Dag 5 Afdaling per mountainbike

’s Morgens nemen we opnieuw de trein richting Flåm om in de vallei af te dalen. Halverwege stappen we uit in het station van Berekvam waar de gids ons opwacht met de mountainbikes. De afdaling gebeurt via een smal pad langs de rivier en geeft ons een schitterend uitzicht op de watervallen, de bergen en de vallei. Wat een adrenaline!

Fjordsafari

Na het mountainbiken maken we een spannende fjordsafari op het smalle Nærøyfjord. Een rubberboot neemt ons mee tussen de kliffen en de golven, in het spoor van de veerboten. En we hebben geluk, want we zien zeehonden. Na ongeveer anderhalf uur komen we aan in Gudvangen, gelegen op het einde van het Nærøyfjord.

In Gudvangen gaan we met een minibus richting Voss. Onderweg doorkruisen we de mooie vallei van Stalheim langs één van de meest schilderachtige wegen van Europa: de Stalheimskleiva. We verblijven 2 nachten op minder dan 100 m van het Vangsvatnet-meer.

Dag 6 Rafting op de Voss-rivier

De adrenalinekicks in Noorwegen zijn eindeloos en daarom gaan wij vandaag het water op. We gaan namelijk raften! Tijdens de 3 uur durende tocht worden we geregeld eens nat, maar dat vinden we helemaal niet erg. Dit is namelijk een fantastische belevenis.

Dag 7 Treinrit van Voss naar Bergen

Na het ontbijt nemen we de trein terug naar Bergen. Na een rit van ongeveer anderhalf uur door de mooiste landschappen komen we aan. We doen het wat rustiger aan, wandelen door de stad en genieten van een lokaal restaurantje vooraleer we de laatste keer in Noorwegen overnachten.

Dag 8 Terugvlucht naar Brussel

Ons avontuur zit erop. Het is tijd om richting de luchthaven van Bergen te gaan en terug te vliegen naar België. Noorwegen, je was fantastisch!

Onze Europa Experts

Lindsay

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2015
Favoriete Quote:
Better to see something once than to hear about it a 100 times.
Mooiste Reiservaring
In de helikopter over de Grand Canyon vliegen blijft een topper uit mijn lijstje.
let’s talk

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Eveline

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds juni 2006
Favoriete Quote:
I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.
Mooiste Reiservaring
Slapen onder de grandioze sterrenhemel van de Makgadikgadi zoutpannen in Botswana.
let’s talk

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!