Exotische mix in Samoa

Big Savaii

Geniet van de couleur locale op Savaii, het grootste eiland in de Samoa-archipel.

Reptielen aaien

Observeer grote schildpadden in Satoalepai.

Liefde voor vulkanisme

Wandeling op Upolu naar een uitgedoofde vulkaankrater van Lalomanu.

Zelf rondrijden op Samoa? Goed idee, na elke bocht wacht een nieuw, prachtig zicht.

In Savaii kan je restanten van een vroegere vulkaanuitbarsting zien.

Ontmoet de vriendelijke bewoners!

Relaxen op de prachtige stranden is heerlijk...

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Vlucht van Parijs naar Samoa

Het is zover: we vertrekken! In Parijs nemen we het vliegtuig richting Tokyo. De volgende dag vliegen we van Tokyo naar Auckland.

Dag 3 Aankomst op het eiland Upolu

Na de vlucht van Auckland naar Upolu komen we aan op de luchthaven van Faleolo, waar ons een hartelijke welkomst wacht. Na de transfer naar ons hotel genieten we van de eerste mooie indrukken van dit prachtige land.

Dag 4 Apia en de zuidkust

We kiezen deze morgen voor een begeleide excursie naar de hoofdstad Apia. Nadien halen we onze huurwagen op en willen we zelf op verkenning aan. Dit eiland heeft namelijk heel wat moois te bieden. We houden halt bij de uitgedoofde Lalomanu-krater en maken een stevige wandeling naar de top. Een indrukwekkende ervaring die na afloop om een lekkere verfrissing vraagt en een duik in de natuurlijke Piula Cave Pool is daarvoor ideaal!

Dag 5 Verkenning van Upolu

Vandaag kunnen we kiezen: een dagexcursie naar Mafa Pass, de Sopoaga-watervallen en naar het strand van Lalomanu. Maar wij verkennen de omgeving verder op eigen houtje. Onderweg bezoeken we de Papapapaitai-watervallen en het Le Pup-Pue National Park met Mount Fito en Lepu’e. Het Togitogiga Reserve hoort bij het nationaal park en we maken tijd voor een verfrissende zwempartij bij de gelijknamige waterval.

Dag 6 Van Upolu naar Savaii

Na het ontbijt rijden we naar de haven voor de overtocht naar Savaii met de ferry. Benieuwd wat dit eiland te bieden heeft…

Dag 7 Big Savaii

‘The Big Island’ is het grootste eiland in de Samoa-archipel. De relaxte levensstijl van de lokale bevolking hangt overal in de lucht. Hier komen we echt helemaal tot rust. Op het vulkanische Savaii ontdekken we verlaten baaien die heldere lagunes afwisselen. Overal spotten we een indrukwekkende fauna en flora. We boeken een begeleide eilandrondrit (optioneel) en bezoeken de Alofaaga Blowholes met de grootste waterfonteinen ter wereld en gaan daarna naar het Saleaula-lavaveld. Aan het einde van de dag gaan we pootjebaden bij de prachtige Afu Aua-watervallen.

Dag 8 Savaii

Het is hier zalig genieten aan het strand, maar na het ontbijt trekken we naar Satoalepai waar we grote schildpadden zien. Daarna rijden we door naar Cape Mulinuu. We hebben nog net de tijd om de lavagrotten te bezichtigen en dan is de dag alweer om. Jammer, want het regenwoud van Falealupo zou ook de moeite zijn om te bezichtigen. Op het strand genieten we van een prachtige zonsondergang en we kruipen moe, maar chill onder de wol.

Dag 9 Van Savaii terug naar Upolu

In de voormiddag rijden we terug naar de ferryhaven voor onze overtocht naar Upolu. Bij aankomst leveren we onze huurauto weer in en genieten we van onze laatste nacht op het tropische eiland.

Dag 10-11 Vertrek uit Samoa naar Europa

Het zijn onze laatste uren in de stad Apia. We krijgen een transfer naar de luchthaven van Faleolo en dan zit onze reis er jammer genoeg alweer op! We vliegen eerst naar Auckland en dan naar Los Angeles. Daar nemen we het vliegtuig richting Parijs. Na een rustige vlucht landen we in Parijs.

Onze Oceanië Experts

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!