Familieavontuur op La Réunion

Leren over vulkanen

Kom alles te weten over het ontstaan van een vulkaan in ‘Maison du Volcan’.

Living on the edge

Maak een wandeling langs de kraterrand van Plaine des Cafres.

Heerlijke geurtjes

Je leert bij over de parfumindustrie in ‘Jardin des Parfums et des Epices’.

Onderweg word je verwend met prachtige landschappen.

Wat een machtig gevoel om op de Piton de la Fournaise te wandelen!

Naast vulkanisme zie je ook de ene waterval na de andere...

Maar ook de lokale cultuur opsnuiven is de moeite.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vanuit Parijs naar La Réunion

We vliegen vanuit Parijs naar Saint-Denis, de administratieve hoofdstad van het eiland.

Dag 2 Aankomst in Saint-Denis

Bij aankomst pikken we onze huurwagen op. De rit naar het pittoreske bergdorpje Hell-Bourg biedt al een voorsmaakje van de natuurpracht die ons te wachten staat: weelderige groene landschappen, bananen- en suikerrietplantages, brullende watervallen en goed gemarkeerde wandelpaden. Dat belooft!

Dag 3 Cirque de Salazie

Het is tijd om de omgeving te ontdekken. Hell-Bourg, gelegen aan de voet van de Piton d’Anchaing, met zijn oude koloniale huizen in Creoolse stijl lonkt. Dit is een oud thermaal station dat op zo’n 930 meter hoogte ligt en omringd is door weelderige, tropische vegetatie. Wat een mooie omgeving!

Dag 4 Plaine des Cafres

Ons reisdoel van vandaag ligt tussen de natuurwonderen Cirque de Cilaos en de nog steeds actieve vulkaan Piton de la Fournaise. We bezoeken het Maison du Volcan, waar we alles te weten komen over het ontstaan van een vulkaan en over de ontwikkeling van een bergketen, ook wel ’Cirque’ genoemd.

Dag 5 Wandelen langs de kraterrand

Tijd voor een wandeling langs de kraterrand van één van de actiefste vulkanen op aarde. De kinderen zijn al even onder de indruk als wijzelf. Het uitzicht over het maanlandschap is ronduit adembenemend! ’s Avonds genieten we van een lekkere maaltijd en gaan we moe, maar voldaan naar bed. Wat een mooie dag was dit alweer!

Dag 6 St-Pierre

Na een ontspannen ritje komen we aan in St-Pierre. ’s Middags verkennen we de stad met zijn Creoolse villa’s en het stadhuis (een voormalige opslagplaats voor koffie van de Oost-Indische Compagnie), gelegen aan een charmant pleintje met een mooie fontein. We ontdekken het geheim van rum in het Maison Isautier en de tempel van de Tamils. Daarna lokt het witte zandstrand en de plezierhaven. Het duurt niet lang vooraleer de kinderen het water in duiken!

Dag 7 Le Jardin des Parfums et des Epices

Er is zoveel te doen op dit eiland. Eerst brengen we een bezoek aan de Jardin des Parfums et des Epices in Saint-Philippe waar we alles te weten komen over de parfumindustrie. We hebben ook nog tijd om de watervallen van de Grande Ravine te bezoeken. We nemen het wandelpad naar beneden waar we gaan zwemmen in het koude water. Wat een belevenis!

Dag 8 Cirque de Cilaos

Onze bestemming voor vandaag: Cirque de Cilaos. Via een bochtige bergweg, met het ene spectaculaire uitzicht na het andere, bereiken we een hoogtepunt van onze reis. Dit bergdorp was vanwege zijn thermale bronnen en spectaculaire hoge bergen sinds de vorige eeuw al een bekend kuuroord. ‘Cilaos’ komt uit de Malagassy taal en wil zoveel zeggen als ‘de plek die je nooit verlaat’. We kunnen alleen maar beamen hoe prachtig het hier wel is.

Dag 9 Wandeling in het groen

Vandaag klimmen we naar de Col du Taïbit pas, waar we genieten van een prachtig uitzicht over de 2 valleien Cilaos en Mafate. De Indische Oceaan blinkt in de verte.

Dag 10 Naar de westkust

We laten de bergen achter ons en rijden naar de prachtige stranden aan de westkust bij St-Gilles-les-Bains, die worden omgeven door een helderblauwe lagune.

Dag 11-12 Genieten aan het strand

Tijd voor waterpret. Wat zal het worden: zwemmen, duiken, snorkelen of zeilen? In Port de Plaisance kan werkelijk alles! We verrassen de kinderen met een helikoptervlucht over het eiland. Het landschap is adembenemend. ’s Avonds genieten we van het trendy stadje met zijn talloze restaurants en cafeetjes. De vakantie kan niet meer stuk.

Dag 13-14 Vertrek uit La Réunion

Als climax rijden we naar het uitzichtpunt Piton Maïdo en prenten we het beeld van het Cirque de Mafate, dat 1.000 meter lager ligt, goed in ons geheugen. Met een hoofd vol herinneringen keren we terug naar Saint-Denis. We leveren onze huurwagen in en vliegen terug naar Parijs. Ongelooflijk hoeveel familiepret we beleefd hebben de voorbije dagen!

Testimonials

Zeer goed georganiseerde reis!

Een goede variatie aan hotels en chambre d'hotes in La Réunion. De chambre d'hotes gaven een meerwaarde aan de reis, door de zeer persoonlijke touch. Ter plaatse verliep de samenwerking met de reispartners zeer vlot.

Van De Putte J.

Onze Afrika Experts

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!