Familiereis door Japan

Authentieke tempelgebruiken

Leer de tempelgebruiken kennen in de Senso-ji tempel in Tokyo

Activiteiten op kindermaat

Leer vechten als een samoerai door zwaardvechten of karate. Liever wat rustiger aan? Dan kan je ook manga leren tekenen

Maak je eigen Japanse lunch

Leer je eigen Bento lunchbox klaarmaken

In Tokyo schuilt achter elke wolkenkrabber een architecturaal pareltje.

Hopelijk zie je een geisha of maiko (leerling) in Kyoto.

In Japan zijn ze heel gelovig. Laat je verrassen door de verschillen tussen het boeddhisme en het shintoïsme.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht Brussel - Dubai - Tokyo

De koffers zijn klaar en wij ook! Tijd om met ons gezin te beginnen aan het Japanse avontuur. We vertrekken vanuit Brussel naar Dubai. Vandaaruit gaat het richting Tokyo.

Dag 2 Aankomst in Tokyo

Zo’n 9500 km van huis komen we aan in Tokyo. We worden opgewacht op de luchthaven zodat we de juiste trein naar de hoofdstad kunnen nemen. Nadat we zijn ingecheckt in het hotel, gaan we eventjes op stap in de buurt van ons hotel.

Dag 3 Op ontdekking door Tokyo

’s Morgens gaan we samen met onze gids naar Asakusa, een district van de stad waar de sfeer van weleer hangt. Onze eerste stop is Senso-ji, de beroemdste tempel van Tokyo, waar onze gids ons de gebruiken van de tempel uitlegt.

We wandelen verder naar Kappabachi, een buurt die gekend staat voor zijn messen, serviezen en… plastic eten. Wij eten liever tempura, waarvoor deze buurt trouwens bekend staat. Lekker!

In de namiddag maken we een boottocht over de rivier naar het eiland Odaiba. Het eiland heeft futuristische gebouwen, maar wij zijn toch het meest onder de indruk van het reuzenrad. Van daarboven hebben we een verbluffend zicht over de stad.

Dag 4 Zwaardvechten

In de voormiddag trekken we naar Tokyo Disneyland. De kinderen halen hun hart op in de 7 themagebieden. Een beetje Disney-magie, zo ver van huis. Wie had dat gedacht?

De namiddag is dan weer voorbehouden voor typisch Japanse activiteiten. We kunnen kiezen uit karate of zwaardvechten, maar we verkiezen het laatste. Eerst zien we de Kamui, een bekende groep, aan het werk. Indrukwekkend! Nadien amuseren we ons rot tijdens onze eigen les en voelen we ons een heel klein beetje samoerai.

Daarna mag het wat rustiger aan en gaan we mangatekenen, een kunst uit de 12e eeuw. In 2 uur tijd leert onze Japanse leraar ons de basics van deze unieke kunst.

Dag 5 Bezoek aan Yokohama

Vandaag gaan we naar Yokohama waar we in het Hara Model Railway Museum de grootste treincollectie ter wereld bezoeken. De kinderen kijken hun ogen uit! Daarna leren we alles over noedels in het Cup Noodle Museum, waar we ook onze eigen noedels leren maken. In de namiddag maken we een mooie wandeling in het Yamashita Park en op de Osanbashi-pier. We varen met de boot terug naar het station waar we de trein naar Tokyo nemen.

Dag 6 Met de kogeltrein naar Kanazawa

In de voormiddag hebben we nog een paar uurtjes om van de hoofdstad te genieten. Daarna nemen we de beroemde shinkansen, de kogeltrein, naar Kanazawa. Ondanks dat die tot 300 km/uur rijdt, maakt hij bijna geen lawaai. Het mooie landschap flitst aan ons voorbij.

Dag 7 Kanazawa

Met onze gids trekken we erop uit om Kanazawa te ontdekken. We beginnen onze toer in de Kenroku-en tuin, met de oudste fontein van Japan, dicht bij het kasteel van Kanazawa.

We eten sushi op de markt van Omicho en trekken verder naar Morihachi, een snoepwinkel die al bijna 400 jaar bestaat. De kinderen leren er zelf ook traditionele snoepjes maken: alweer een voltreffer!

De laatste stop van vandaag is het huis van Nomura, een gerenoveerde residentie van een belangrijke samoerai-familie, waar we lekkere verse groene thee drinken. Daarna trekken we naar het hotel.

Dag 8 Kanazawa

We trekken erop uit zonder gids. Eerste stop? Het museum voor hedendaagse kunst, met zijn indrukwekkende architectuur. Het hoogtepunt is ongetwijfeld het kunstwerk van Leandro Erlich: een zwembad waarin je de indruk krijgt onderwater te zijn.

In de namiddag keren we terug in de tijd en bezoeken we het Higashi Chaya-district. Chaya is Japans voor theehuis. Hier entertainden de geisha’s hun gasten met zang en dans in de 19de eeuw. Er zijn ook mooie ambachtszaken achter de houten, mysterieuze gevels te vinden.

Dag 9 Met de trein naar Hiroshima

Vandaag nemen we de trein naar Hiroshima. De treinrit duurt zo’n 4,5 uur. Hiroshima is een moderne havenstad, met leuke winkels en restaurants. In één van de restaurants proeven we okonomiyaki, Japanse pannenkoeken met kool en vlees of garnalen. Overheerlijk!

Dag 10 Hiroshima

’s Morgens bezoeken we het Vredesmonument, één van de weinige grotere gebouwen die overeind bleven na de atoombom van 1945. We steken de brug over en bezoeken ook het Children’s Peace Monument dat werd gebouwd om Sadako Sasaki en duizenden andere onschuldige kinderen die stierven door de atoombom, te herdenken. Sadako overleefde de bom, maar stierf twee jaar later aan leukemie.

Na de lunch trekken we naar het kasteel van Hiroshima. Een prachtig kasteel met binnenin een museum over de samoeraicultuur. Op terugweg naar het hotel wandelen we door Shukkei-en, een tuin met kleine bergen, valleien en wouden.

Dag 11 Miyajima

Na een korte briefing van de instructeur is het zover: we kruipen in onze kajak en varen naar Miyajima. Miyajima is een klein heilig eiland dat we samen met onze gids bezoeken. We beginnen bij Itsukushima, een mooie torripoort uit de 6de eeuw, en Daisho-in, een boeddhistische tempel. Er zijn niet alleen mooie relikwieën en tempels te zien. We smullen ook van overheerlijke lokale specialiteiten zoals oesters, paling en cake. In de namiddag wandelen we de Misen-berg op waar we van prachtige vergezichten genieten. Terug beneden kajakken we terug naar het vasteland. Wat een avontuur!

Dag 12 Kyoto

In het station van Hiroshima nemen we de trein naar Kyoto, de culturele hoofdstad van Japan. We beslissen om de stad vandaag op eigen tempo, met de fiets te bezoeken. In de namiddag gaan we shoppen in de Sanjo en Shijo straten.

Dag 13 Een dagje cultuur

Onze begeleide toer door Kyoto start met het Nijo-kasteel uit de 17de eeuw en een bezoek aan het gouden paviljoen van de Kikaku-ji tempel. Later op de dag is de tempel van Kiyomizu-dera aan de beurt. Wat een adembenemend zicht hebben we van hieruit! In de late namiddag bezoeken we het Higashiyama-district in het oosten van de stad. Het is een netwerk van kleine steegjes met winkels, eethuisjes en traditionele houten huizen.

Dag 14 Onze eigen Bento box

’s Morgens staat een originele activiteit op het programma: we volgen een workshop waarin we leren hoe we onze eigen traditionele Bento box kunnen maken. Voor de kinderen is een lunch box waarbij je het eten decoreert als een bekende tekenfilmfiguur of een dier. Het ziet er niet alleen mooi uit, het is ook overheerlijk!

Dag 15 Sayonara, Japan!

Vandaag nemen we de tijd om te ontbijten. Vervolgens nemen we het busje naar de internationale Kansai-luchthaven in Osaka. We vliegen van Osaka naar Dubai.

Dag 16 Terug in eigen land

Vanuit Dubai vliegen we naar Brussel terug. Het was een aangename kennismaking met dit veelzijdige land.

Onze Azië Experts

Lisa

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds mei 2021
Favoriete Quote:
If you never go, you’ll never know.
Mooiste Reiservaring
Samen met mijn zus de "Westcoast of America" ontdekken.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!