Familiereis naar Oman

In the middle of nowhere

Slaap in een tentenkamp in de woestijn.

Kindvriendelijke activiteiten

Ervaar dune bashing en rij met een kameel.

Mooie onderwaterwereld

Spot dolfijnen en ga snorkelen.

Ga samen op schattenjacht in Muscat.

Wil je zwemmen in dit prachtige water? Dat kan!

Wie wil nu niet in contact komen met deze lieve bevolking?

Er is een kans om schildpadden te zien (optioneel).

Oman is een authentieke bestemming, o.a. te zien in hun klederdracht.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Vlucht van Parijs naar Muscat

In de late avond vliegen we rechtstreeks van Parijs naar Muscat, de hoofdstad van Oman. De volgende morgen komen we in alle vroegte aan, maar onze privégids staat ons met een brede glimlach op te wachten in de aankomsthal van de luchthaven. Op weg naar ons hotel kunnen we vanuit de wagen al enkele hoogtepunten van de stad zien, zoals de schitterende Sultan Qaboos Moskee. Na een groot halfuur rijden, komen we aan in een 5-sterren familieparadijs waar we de rest van de dag tot rust komen.

Dag 3 Fun voor de hele familie

Vandaag genieten we volop van de hotelfaciliteiten. We verkennen de verschillende zwembaden, genieten van de ‘lazy river’, laten de kinderen spelen in de kidsclub en op de trampoline. Maar we gaan ook even onze voeten verkoelen in zee. En voor ons als volwassenen? Wij gaan eens naar de fitness en/of de Spa.

Dag 4 In het spoor van de kamelen

Het is tijd voor avontuur! In de ochtend wordt een 4x4 wagen afgeleverd aan het hotel. We rijden dan ook richting Nizwa. Deze oude hoofdstad is het spirituele centrum van het land. We stoppen bij het fort en beklimmen de toren van waar we een hemels zicht hebben op de omgeving. Nadien verder naar het dorpje Adam. Hier ontmoeten we de fiere eigenaar van een kleine kamelenboerderij. Het wordt ons duidelijk dat voor de bedoeïen de kameel hun kostbaarste bezit is. Het is niet alleen hun transportmiddel, maar ook hun leverancier van vlees, melk en wol.

Nachtje onder de sterren

We rijden verder door de adembenemende zandduinen. Tot op vandaag is de woestijn de thuis van de Wahiba bedoeïenen: de Nazari. Bij aankomst in het tentenkamp genieten we, terwijl de zon ondergaat, van een leuke kamelenrit. De steeds veranderende kleurenpracht is een lust voor het oog.

Dag 5 Spelen in de oneindige zandbak

Na een nacht onder een oneindige sterrenhemel, ontdekken we vandaag Wahiba Sands in al zijn facetten. Na het ontbijt gaan we kidsproof ‘dune bashen’. De chauffeur demonstreert zijn rijkunsten in de grillige duinen. De kinderen vinden het fantastisch! Na deze adrenaline kick keren we terug naar kamp waar we opgehaald worden om te lunchen in het huis van een Bedoeïenen familie. Wat een leuke ervaring. Na de lunch gaan we terug naar het kamp om te relaxen en te genieten van onze laatste nacht in de woestijn.

Dag 6 Een paradijs in de woestijn

We verlaten de woestijn richting Wadi Bani Khalid. Wanneer je uren door het droge, stoffige landschap rijdt, kun je je niet voorstellen dat hier tropisch rivierdalen te vinden zijn met heldergroen water, wuivende palmbomen en kleurrijke bloemen. Precies kleine paradijsjes in de woestijn. Tot je oog in oog staat met één van die Wadi’s. Wadi Bani Khalid is één van de weinige waar het hele jaar door water stroomt. Turquoise en saffierblauw gekleurde waterpoelen omgeven met groene, schaduw gevende palmen nodigen ons uit om een verfrissend bad te nemen. Heerlijk!

Verblijf aan zee

Na ongeveer 2 uur rijden bereiken we de kust, een mooi contrast met de stoffige woestijn. ’s Avonds is er (optioneel) de mogelijkheid om het natuurreservaat te bezoeken dat zich inzet voor de bescherming van de schilpadden die hier aan land komen en hun eieren op het strand komen leggen.

Dag 7 Wandelen in Wadi Shab

Onderweg naar Muscat maken we een korte wandeling in Wadi Shab. Vanaf de parkeerplaats moeten we eerst naar de overkant van de rivier, want daar start de wandeling door de canyon (aangeraden vanaf 8 jaar, met gesloten schoenen). Tussen een kloof van oranje rotsen vinden we een oase met palmbomen, turquoise waterpoelen en een verborgen grot met daarin een waterval. Hoe mooi! Na ongeveer 40 minuten wandelen, ontdekken we de eerste poel waarin je kunnen zwemmen. Wadi Shab is de perfecte plek om verkoeling te zoeken.

Terugkeer naar Muscat

We kunnen eventueel ook stoppen bij het Bimmah sinkhole, een kalkstenen krater op een 600-tal meter van de zee. Dit zinkgat ontstond door het invallen van het plafond van een ondergrondse rivier, zo’n duizenden jaren geleden, en is gevuld met ondergronds zeewater.

Dag 8 Schip ahoi

Deze ochtend halen we de waterrat in ons naar boven. We gaan namelijk aan boord van een boot om dolfijnen te spotten! Het is leuk om te zien hoe de dolfijnen springen en tuimelen. Onze kinderen gieren het uit van enthousiasme. Na een beetje verder te varen, springen we zelf in het water om de prachtige onderwaterwereld al snorkelend te ontdekken. De rest van de namiddag spenderen we aan één van de zwembaden van ons hotel.

Dag 9 Op schattenjacht

De gids neemt ons vandaag mee naar het Mattrah-district, een traditionele mengelmoes pal in het centrum van Muscat. Tijdens een wandeling krijgen we een beeld van het lokale leven in de oude stad met hoge kliffen aan de ene kant en de oceaan aan de andere kant. Daarna gaan we in de soek, de oudste markt in Oman, op schattenjacht! De kinderen genieten van de speurtocht door de kronkelende straatjes. Op het einde wacht ons een lekkere verrassing… We genieten namelijk van een heerlijke, traditionele Omani lunch. En ja hoor, al zittend op de grond.

Dag 10 Vlucht van Muscat naar Parijs

Onze tijd in Oman zit er helaas op. Met een rugzak vol mooie familieherinneringen worden we naar de luchthaven gebracht en vliegen we vervolgens terug naar Europa. Tot ziens, Oman! Hopelijk zien we je snel terug.

Testimonials

Perfecte bestemming om met kinderen te ontdekken!

Oman is echt een pareltje in het Midden-Oosten. Met een 4×4 beleefden we onvergetelijke avonturen en zeker aan te raden als gezin. Voor onze zoon van 5 jaar en onszelf een unieke ervaring !

De Wispelaere Allan

Onze Azië Experts

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!