Flaneren in het ongerepte zuiden van Corsica

Spectaculaire bergritten

Langs de Gorges de Spelunca, de Col de Vergio en de Scala di Santa Regina beleef je één van de meest wilde routes van het eiland.

Steile, witte klippen in Bonifacio

In Bonifacio staan de huizen aan de rand van de klippen, met prachtig uitzicht op zee.

De stad van Napoleon

In Ajaccio kan je de geschiedenis van Napoleon proeven en ruiken.

Prachtige kustlijnen domineren het zuiden van Corsica.

Het is er heerlijk kuieren in de haventjes.

Vanop het water zie je de grillige kustlijn.

Het binnenland is mooi groen en bergachtig.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Brussel - Ajaccio - Piana

We vliegen naar Ajaccio waar onze huurauto op ons wacht. Tijd om het eiland te ontdekken! En dat doen we via de mooie, kronkelende westkust. Onderweg genieten we van de prachtige landschappen, zoals de mooie Golf van Liscia en Cargèse, waar Griekse tradities sterk bewaard gebleven zijn. Eens in Piana aangekomen, genieten we van een spectaculair uitzicht op de scherp gekartelde, roze granieten bergketen van de Calanques. Wat een begin van de reis!

Dag 2 Scandola

Het beschermde natuurpark Scandola is een schiereiland dat alleen te bereiken is te voet of per boot. Wij nemen de boot in Porto en zetten koers richting dit natuurwonder. De boottocht zelf is onvergetelijk: terwijl we langs rood-okerkleurige kliffen en grotten varen, zwemmen de dolfijnen met ons mee! Het natuurreservaat van Scandola is een echt vogelparadijs: we zien er visarenden, slechtvalken, koningsarenden… Wauw!

Dag 3 Adembenemende panorama’s

Vandaag dwarsen we het eiland via het woeste, ruige binnenland. Via de Spelunca-gorges rijden we over de Col de Vergio (1464 m) en de ‘Scala di Santa Regina’, één van de meest beklijvende, wilde en spectaculaire routes van het eiland.

Door de vallei gaat het richting Calacuccia, gelegen aan de oevers van een meer waar we een adembenemend panorama hebben op de Monte Cinto. Nadien verder richting de historische hoofdstad Corte, hangend in de bergen. Het is een boeiende, oude stad met authentieke huisjes.

Via Aléria, Solenzara dalen we nadien af naar de kust.

Dag 4 De mooiste stranden rond Porto-Vecchio

Deze ochtend bezoeken we het strand. We zijn vroeg uit de veren en bezoeken de haventjes, inhammen en klippen rond Porto-Vecchio: Palombaggia, Santa Giulia en het wondermooie Rondinara, een schelpvormige baai gevuld met contrasterend blauwgroen water.

In de namiddag trekken we naar het bergachtige achterland en maken een wandeling tussen de watervallen en mystieke holen van de ‘Aiguilles de Bavella’.

Dag 5 Bonifacio

Op het programma vandaag: Bonifacio, de meest mediterrane stad van het eiland, oog in oog met Sardinië. Bonifacio is een echt zeeroversnest, met de huizen schuin hangend tegen steile witte klippen.

Nadat we door het oude versterkte stadsgedeelte hebben gekuierd, nemen we het stadstreintje naar ‘la ville haute’. We zijn onder de indruk van het visserskerkhof ‘le cimetière marin’: verbluffend gelegen en bijna zwevend boven de zee, met Sardinië in het gezichtsveld.

We hebben nog net genoeg tijd voor een boottocht: vanop het water zien we de hangende huizen en komen we langs natuurlijke haventjes en grotten langs de kustlijn. Prachtig!

Dag 6 Mystiek in Sartène en Filitosa

Via Figari rijden we vandaag oostwaarts naar het mooie Sartène, volgens Prosper Merimée ‘de meest Corsicaanse stad van Corsica’. Ze ligt spectaculair, hangend aan een bergwand. Onderweg slaat het mystieke Corsica nog meer toe bij de prehistorische ruïnes van de Megalithes de Cauria, waar we volop foto’s maken.

Terug in het binnenland rijden we via Olmeto naar de prehistorische menhirs van Filitosa, megalithische monumenten die getuigen van de oerkrachten. Nadien bereiken we door het maquislandschap de ‘keizerlijke’ hoofdstad Ajaccio.

Dag 7 Ajaccio

De stad van Napoleon, een belangrijke haven, ligt tegenover de Sanguinaires-eilanden, waar de villa en de graftombe staat van een andere bekende Corsicaan: Tino Rossi. De oude stad heeft mooie steegjes met gekleurde huizen. In één van die steegjes ligt ook het geboortehuis van Bonaparte, nu een museum. Dat mag niet ontbreken tijdens onze Corsicaanse ontdekkingsreis! Ook op de Cours Napoléon en bij het Casonu-monument vinden we herinneringen aan de kleine dictator.

Na een bezoek aan de kathedraal en de citadel rijden we via de kustlijn langs de ‘Route des Sanguinaires’ en genieten van een spectaculaire zonsondergang: ‘un paysage de rêve’!

Dag 8 Ajaccio - Brussel

De reis zit erop… We leveren in Ajaccio onze huurauto in en nemen de vlucht terug naar huis, met prachtige herinneringen aan dit fascinerende eiland!

Testimonials

Zeker een aanrader!

Van Ajaccio doortocht naar Lumio, omgeving Calvi met excellent hotel Chez Charles & prima restaurant. Daarna Erbalunga, omgeving Bastia met charmehotel Castel Brando. Vervolgens naar Porto-Vecchio met subliem hotel Mariosa. Laatste stop in binnenland: Bastelica met hotel Artemisia, eerder een eco hotel. Het eiland zelf is super mooi. Onze voorkeur? Bonifacio met prachtige kustlijn en kliffen!

Kris Damme

Onze Europa Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!