Gastronomie en design in Noord-Spanje

De keuken van San Sebastián

Geniet in vele restaurants van de Spaans sterrenkeuken.

Mekka voor wijnliefhebbers

De Rioja-streek laat je kennismaken met de wereldberoemde wijn.

Moderne kunst

In Bilbao kan je het Guggenheim Museum bezoeken.

Het landschap van de Sierra de la Demanda is betoverend.

De Rioja-streek is een mengelmoes van heerlijke wijn en designgebouwen.

Mmm, zoveel hapjes!

Aan de kust zijn de zichten adembenemend.

Verschillende bodega's serveren hun beste wijn.

Fan van kunst? Bezoek dan het Guggenheim Museum in Bilbao.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht van Brussel naar Bilbao – Rit naar San Sebastián

We vliegen naar Bilbao en rijden met onze huurwagen onmiddellijk verder richting het charmante San Sebastián, waar we 2 nachten logeren. Onderweg stoppen we nog even in het kustplaatsje Zarautz waar we één van de langste stranden aan de Baskische kust treffen. Deze badplaats is sinds de 19de eeuw al populair, want koningin Isabella koos deze plek toen als haar vakantiebestemming. In de oude wijk zijn de 2 prachtige paleizen hier nog getuigen van.

Dag 2 Verkenning van San Sebastián

Vandaag gaan we op pad in San Sebastián, de meest mondaine badplaats van Noord-Spanje. De stad is trouwens prachtig gelegen aan de mooie schelpvormige Bahía de la Concha baai. Aan beide kanten van de baai ligt een heuvel, met daartussen het eilandje Santa Clara. Een wandeling tot aan de ‘Peine del Viento’, een meesterwerk van beeldhouwer Eduardo Chillida, brengt ons naar één van haar mooiste hoekjes.

Baskische keuken

Het elegante San Sebastían laat ons kennismaken met ‘de nieuwe Baskische keuken’. We wandelen door de straten waar de vele pintxosbars hun meest verfijnde tapas uitstallen. ’s Avonds verandert het oude centrum in een heel gezellige plek. Wij gaan dineren in het driesterrenrestaurant ‘Arzak’. We zijn blij dat onze vroege reservering geloond heeft. Het eten is er verrukkelijk!

Dag 3 Via Hondarribia en Pamplona naar La Rioja

Onze bestemming van vandaag is La Rioja waar we 2 nachten verblijven. Maar onderweg is er zoveel te zien dat we geregeld eens stoppen. We houden dan ook als eerste halt in de charmante badplaats en vissershaven van Hondarribia, gelegen aan de monding van de Río Bidasoa. In het omwalde, historische centrum zijn het vooral de kleurrijke gebouwen en de gezellige terrasjes die onze aandacht trekken.

Pamplona en z’n stieren

Onze volgende stop is Pamplona, wereldberoemd om zijn Fiestas de San Firmín waar jaarlijks de stieren in de straten worden losgelaten rond de 7de juli. Behalve dit unieke gebeuren is ook de oude vestingstad leuk om in te vertoeven. In de ommuurde stadskern is de Plaza del Castillo het hart van de stad. Het is een uitgestrekt plein met voornamelijk 18de-eeuwse huizen, versierd met balkons, torentjes en kleine vensters. Nadat we wat geshopt hebben, genieten we even van een drankje op één van de vele terrasjes op het plein.

Dag 4 De natuur van de Sierra de la Demanda

De Rioja-streek heeft natuur in overvloed. Wij trekken naar de Sierra de la Demanda, een prachtige bergstreek die uitgeroepen werd tot beschermd natuurpark. Hier kunnen we een kloosterroute volgen die ons leidt naar spectaculaire abdijen en kloosters waaronder die van San Millán met het kleine bergklooster Susó, een geliefde stopplaats voor de bedevaarders op weg naar Santiago de Compostella. Dit klooster is mooi om te zien, want het werd gedeeltelijk uit een rotswand gehouwen. We bezoeken ook nog het grotere valleiklooster van Yuso dat beschouwd wordt als de wieg van de Spaanse taal.

De wijnroute

Wie fan is van wijn kan vandaag de schilderachtige wijnroute volgen. Deze rit brengt je langs tal van gezellige dorpjes en stadjes zoals Elciego, Samaniego, Laguardia en Haro met speciale bodega’s die ontworpen werden door de wereldberoemde architecten Frank O. Gehry en Santiago Calatrava. Stuk voor stuk zijn het meesterwerken die topwijnen produceren. Dit is dan ook de ideale plek om een degustatie mee te pikken. Heerlijk!

Dag 5 Verder naar Bilbao

We verlaten de Rioja-streek en rijden naar Vitoria, een oude en één van de meest welvarende steden van Spanje. Daarna komen we in Bilbao aan waar we tweemaal overnachten in het hart van de stad.

Dag 6 Op stap in Bilbao

In Bilbao kun je er niet naast kijken: het Guggenheim Museum van Frank O. Gehry met kunstcollecties uit de 20ste eeuw alsook tentoonstellingen van hedendaagse kunst. Het museum is gelegen vlak bij de Nervión rivier die de stad in tweeën deelt, en is zo een ideaal vertrekpunt voor de verkenning van deze havenstad. De oude stad wordt ook wel eens ‘Siete Calles’ genoemd omdat er 7 parallelle straten naar de kern leiden, waar vele tapasbars te vinden zijn. Ideaal voor onze hongerige maag! Aan de rand van het centrum ligt de Mercado de la Ribera, de grootste overdekte markt van Spanje. Het is leuk om hier rond te wandelen.

Dag 7 Vlucht van Bilbao naar Brussel

Onze tijd in het noorden van Spanje zit er bijna op. Voorleer we naar de luchthaven rijden, rijden we nog even naar het plaatsje Guernica waar we het aangrijpende Vredesmuseum bezoeken. Daarna rijden we terug naar de luchthaven van Bilbao en vliegen we huiswaarts naar Brussel.

Onze Europa Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!