Geheimen van de Griekse goden ontdekken in de Peloponnesos

Flaneren in Nafplio

Heerlijk wandelen in de charmante, kleine haven van Nafplio.

Wedstrijdje lopen in Olympia

Ready… Set… Go! Loop een wedstrijdje tegen elkaar in de allereerste hippodroom.

Citytrippen in Athene

Breng er zeker een bezoekje aan de indrukwekkende Akropolis of één van de gezellige wijken.

Je ontdekt er authentieke stadjes dicht bij zee.

Ga zeker eens olijven proeven in Kalamata.

In Athene vind je nog veel mooi bewaard gebleven gebouwen.

Griekenland = verse vis. Dit moet je geproefd hebben!

Geniet van adembenemende zonsondergangen.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Brussel – Athene – Náfplio

Na onze vlucht pikken we de huurwagen op en rijden we langs het indrukwekkende Kanaal van Korinthe naar de antieke stad Akrokorinthos, één van de meest bedrijvige handelssteden uit de oudheid. Vandaaruit trekken we naar Náfplio, de eerste hoofdstad van Griekenland.

Náfplio is een kleine haven met een oud stadsgedeelte dat veel charme en zelfs een Italiaanse sfeer uitstraalt. Er heerst een gezellige sfeer in de schaduw van het kasteel. We maken een wandeling en kijken uit over het forteiland Bourzi waar een Venetiaans fort staat. Wat een mooi begin van onze Peloponnesos-reis!

Dag 2 De sites van Argolída

Vandaag bezoeken we Mycene met zijn omwalde paleis. Dit was volgens Homerus de stad van koning Agamemnon. Hier zou de expeditie naar Troje voorbereid zijn. Heinrich Schliemann, de Duitse archeoloog, vond hier het wereldberoemde gouden masker en meende in de ogen van de Griekse koning te kijken.

Via de tempel van Hera in Iréo gaan we naar Árgos, met één van de grootste theaters ter wereld. Verder naar Tíryns, dat met muren van 7 tot 8 meter dik, tussen citroenbomen, ook nu nog indruk maakt. Tot slot bezoeken we het beroemde theater van Epidaurus, hét theater der theaters, met zijn perfecte akoestiek. Na zoveel historische sites wanen we ons echte Grieken! We zijn alvast helemaal in vakantiestemming.

Dag 3 Naar de zuidelijke Peloponnesos

Via Spárta, de meest geduchte en militaristische stadsstaat uit de Griekse geschiedenis, rijden we naar Mystrás. Deze wonderbare spookstad, gelegen in een landschap met Byzantijnse huizen en kerken behoort tot het Unesco Werelderfgoed. Gelukkig hebben we goede wandelschoenen aangetrokken: de smalle geplaveide straatjes en steegjes vragen om stevig kuitwerk.

Na een leuke wandeling nemen we onze wagen en rijden we naar de mysterieuze Máni, het meest zuidelijke punt van het Griekse vasteland. We overnachten in Gythio. Hier zouden Paris en Helena hun eerste nacht doorgebracht hebben. Romantisch!

Dag 4 Het bolwerk van Monemvasía

Vandaag bezoeken we het middeleeuwse Monemvasía: een pittoresk stadje dat als een schiereiland in zee ligt en verborgen is achter een kolossale rots. Daarom wordt het ook wel het Gibraltar van het oosten genoemd. Monemvasía is afgeleid van de woorden Moni (enige) en Emvasis (ingang): je kan het stadje maar langs één ingang bereiken. We parkeren de auto en wandelen langs de grote poort binnen. We wanen ons hier echt in de middeleeuwen: het is een gezellig stadje met vestingen, smalle steegjes en trappen. Zalig!

Dag 5 Verkenning van de ongerepte Máni

Een rondrit op het middelste schiereiland is van een verblindende schoonheid: een ruw landschap vol bloemen ligt bezaaid tussen authentieke dorpen. Hun massieve vierkante woontorens zijn symbolen van een krijgshaftig verleden, waarin clans en families elkaar vanaf de 15de eeuw om het vruchtbaarste land betwistten. Kitta was ooit het machtigste dorp, maar Váthia is vandaag het mooiste, gelegen op een hoge rots.

Via Aréopoli en Pýrgos Diroú rijden we naar het haventje van Geroliménas, dat zeer mooi gelegen is in een baai, beschermd door een statige klip. Terug langs de Blauwe Kreek van Kokkála, een mooie beschutte baai met een kerk aan de rand van het water, en het torendorp Flomohóri.

Dag 6 De westelijke Peloponnesos

Via Areópoli rijden we naar het prachtige dorpje Kardamyli. Volgens Homerus gaf koning Agamemnon het dorpje aan Achilles, als geschenk voor zijn deelname aan de Trojaanse Oorlog. We zouden geen nee zeggen tegen zo’n cadeau: Kardamyli is een pittoresk dorpje in het midden van olijfgaarden en met een klein haventje.

Na een lekkere lunch rijden we verder tot Kalamáta, de olijvenstad.

Dag 7 Olympia

We bezoeken het antieke Olympia, waar 3000 jaar terug wedstrijden, muziek en dans georganiseerd werden en waar de grootste sportgebeurtenis op aarde haar oorsprong vond. Het stadion van Olympia is een immens complex in een oase van olijfbomen en platanen, rivieren en pijnbomen… In de straatjes ontdekken we heel wat ambachtelijke ateliers. Tijd om souvenirs in te slaan!

Dag 8 Naar de Atheense Rivièra

Vandaag trekken we naar de mooie Atheense Rivièra. Aangekomen in het hotel, doen we… niets. Wel een boekje lezen aan het zwembad en ’s avonds uitgebreid tafelen. Heerlijk!

Dag 9 Dagje genieten in Athene

’s Ochtends genieten we even van het zonnetje aan het zwembad, maar al snel staan we klaar om Athene te ontdekken. De stad is een smeltkroes van culturen, met elementen uit de Romeinse, Byzantijnse en neoklassieke periodes, en rond de oude bazaar hangt een oosterse sfeer.

Uiteraard mogen de klassiekers vandaag niet ontbreken: de Akropolis met zijn indrukwekkend Parthenon, het prachtige Akropolismuseum, het Nationaal Archeologisch Museum, het Museum voor Cycladische Kunst en het Benaki Museum.

’s Avonds trekken we naar de Plaka, de levendigste wijk van Athene, voor een overheerlijke maaltijd in een gezellig restaurantje.

Dag 10 Terugvlucht Athene - Brussel

We leveren onze huurwagen in en vliegen terug naar Brussel. Kaló taxídi!

Testimonials

Leuk land, leuke reis

Mooie rondreis en zeker niet te zwaar (gedaan met 3 kinderen). Veel cultuur en mooie hotels. Lekker eten, leuk land.

David Job

Onze Europa Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!