Gezinsvakantie in IJsland

Speurtocht op het water

Tuur over het water en zoek walvissen!

Voel de adrenaline

Maak een spannende, kletsnatte rafting.

Beleef de natuur

Geniet van een ontspannende rit te paard.

Geniet naast een ritje te paard ook van de vele wilde paarden die in het landschap schitteren.

Wow! Hopelijk kan jij op deze manier een walvis zien.

Al eens een geiser gezien? Ga de Strokkur zeker eens bekijken.

Er zijn vele watervallen, maar stuk voor stuk zijn ze prachtig!

Het meer van Myvatn is een leuke plek. Let wel op voor de muggen.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht van Brussel naar Reykjavik

Yes! Het is zover. Onze kinderen konden de voorbije dagen moeilijk de slaap vatten van enthousiasme. Maar nu vliegen we eindelijk richting Reykjavik. Bij aankomst op Keflavik luchthaven pikken we onze huurwagen op en rijden we naar Reykjavik voor onze overnachting.

Tijdens onze verkenning in de stad gaan we naar de tentoonstelling ‘Walvissen van IJsland’. Dit is de grootste walvistentoonstelling die je in Europa kan zien en uniek door de levensgrote modellen. Men had ons ook een bezoek aan het Reykjavik Family Park in de Laugardalur-vallei aangeraden. Maar het complex is zodanig groot dat we hier gerust enkele dagen zouden kunnen spenderen, dus houden we dit voor een volgende keer.

Dag 2 Golden Circle en paardrijden

Onze ontdekkingstocht in de toeristische ‘Golden Circle’ wegenroute begint met een bezoek aan het vulkanische landschap van het Thingvellir National Park. Het is ongelofelijk om te zien hoe IJsland uit elkaar wordt getrokken door de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen.

De koning en koningin van het land

We rijden verder naar de koningin van de IJslandse watervallen: Gullfoss. Wist je dat deze sprankelende waterval wordt gevoed door de op één na grootste gletsjer van het land, Langjokull? De grootse Geysir is dan weer de koning van alle geisers. Maar omdat deze geiser al een tijdje niet meer actief is, willen wij de Strokkur-geiser zien. Deze schiet om de 10 minuten heet water in de lucht. Fantastisch!

Nadien maken we een ontspannende rit te paard. Zo voelen we ons nog meer verbonden met de natuur… Overnachten doen we in de omgeving van Fludir.

Dag 3 Kjolur Mountain Track en rafting

We hebben geluk: aangezien we na half juni reizen, kunnen we de Kjolur bergroute ontdekken per 4x4. Deze tocht toont ons de natuur van IJsland op zijn ruigst. We rijden via de thermale gebieden van de gletsjers Langjokull en Hofsjokull naar Hveravellir, één van de mooiste geothermische gebieden ter wereld met een natuurlijk zwembad onder de vrije hemel. Nadat we een eindje gestapt hebben, ontspannen we hier met alle plezier.

Eenmaal aan de andere kant van de Kjolur-hooglandroute aangekomen, bevinden we ons in de Skagafjordur-regio van Noord-IJsland. Hier maken we een leuke rafting. De adrenaline giert door ons lijf!

Dag 4 Troll Peninsula en walvissafari

Tijdens onze rit naar het dorp Dalvik rijden we langs de kleurrijke dorpen van Siglufjordur en Olafsfjordur. De landschappen werden gecreëerd door de laatste ijstijd en geven ons het gevoel dat we ontdekkingsreizigers zijn. Wat een spectaculair landschap…

Aangekomen in Dalvik maken we een boottocht. Hier proberen we de indrukwekkende blauwe vinvis of andere walvissoorten te spotten. Hopelijk hebben we geluk! Overnachten doen we echter in Akureyri.

Dag 5 Het meer van Myvatn – Geosea Husavik

Onze dag start met een bezoek aan de Godafoss waterval, één van de grootste watervallen van het land. Vervolgens rijden we verder naar het Myvatn meer waar we een leuke wandeling maken. Maar om onze kuiten wat rust te gunnen, ontspannen we in het geothermische water van de Geosea Husavik. We worden terwijl getrakteerd op een fantastisch zicht op de Arctische wateren.

De grote finale van vandaag is echter Dettifoss, de machtigste waterval van Europa. Het gletsjerwater klettert krachtig naar beneden en de nevel valt tussen de verbrijzelde rotsen van het Jokulsargljufur Nationaal Park.

Dag 6 Terugkeer naar Reykjavik

We rijden vandaag terug naar Reykjavik. De rit zelf duurt ongeveer 4 à 5 uur, maar dat vinden we helemaal niet erg. Na elke bocht wacht opnieuw een adembenemend landschap. Bij aankomst in de stad gaan we nog even te voet op verkenning en genieten we van ons laatste diner op IJslandse bodem.

Dag 7 Vlucht van Reykjavik naar Brussel

Ons mooie avontuur in ‘het land van vuur en ijs’ zit erop. We geven onze huurwagen af op de luchthaven en vliegen vervolgens terug naar Brussel.

Onze Europa Experts

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Lindsay

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2015
Favoriete Quote:
Better to see something once than to hear about it a 100 times.
Mooiste Reiservaring
In de helikopter over de Grand Canyon vliegen blijft een topper uit mijn lijstje.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!