Grizzly alert in West-Canada

Zie beren smullen

Spot grizzly beren in het zalmseizoen.

Eén met de natuur

Voel je alleen op de wereld aan de gletsjers.

Ontdek de fjorden vanuit de lucht

Geniet van een scenic flight langs de fjorden.

Verken de prachtige natuur.

Wauw, als dit niet mooi is?

Liever wat snelheid? Ga dan mountainbiken.

Ooit al eens een gletsjer gezien?

Zelfs de mist heeft iets mystiek.

Je voel je heel klein in zo'n indrukwekkend landschap.

Rust geregeld uit en laat je zintuigen z'n werk doen.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht van Brussel naar Vancouver

Vol adrenaline en klaar voor een nieuw avontuur stappen we in Brussel op het vliegtuig richting Vancouver. Wanneer we aankomen, worden we meteen in de sfeer van deze bruisende stad meegezogen. Om de jetlag tegen te gaan, zoeken we de drukte op van Granville Street. We slenteren langs de hippe bars, leuke cafés en swingen al gauw mee op de vele muziek die er door de boxen klinkt. Met wat geluk pikken we een leuk jazz concertje mee van een lokale band.

Dag 2 Op ontdekking in Vancouver

We zijn vroeg wakker en trekken er meteen op uit. Stanley Park: here we come! We zijn maar al te graag één van de 8 miljoen bezoekers die jaarlijks doorheen het park fietsen. Met de wind in onze haren genieten we van de 10 km lange weg rond het park. Eén van onze beste stops is ongetwijfeld Brockton Point. De 9 totempalen zijn een stukje geschiedenis en absoluut een bezoekje waard.

Van al dat groen krijgen we maar niet genoeg en zoeken daarom Granville Island op. Midden in Vancouver worden we door water omringd en genieten we van al het lekkers in de restaurants aan het water, neuzen we in boetiekjes waar we net dat ene leuke jurkje scoren en snuiven we de lokale geuren op in de Granville Island Public Market.

Dag 3 Het stadsleven verder opsnuiven

We ontbijten in één van de vele ontbijthuizen in de stad. Ons energiepeil is terug op niveau terwijl de Lookout Tower op ons wacht. We suizen in amper 40 seconden naar een hoogte van 160m. Vancouver ligt aan onze voeten. We kijken er uit over Coal Harbour, Gastown, de Grote Oceaan en zoveel meer. Het kriebelt alvast om zo meteen Gastown in te duiken.

Na de lunch kuieren we nog door Hongcouver, één van de grootste Chinese wijken van Noord-Amerika. Het wordt tijd om afscheid te nemen van deze veelzijdige stad en reppen ons naar de luchthaven.

Vlucht naar Bella Coola

Deze spectaculaire vlucht naar Bella Coola vergeten we nooit. Zeventig minuten lang zitten we door het raampje naar buiten te kijken terwijl we over de fjorden en met sneeuw bedekte bergen vliegen. Het is bijna jammer dat we moeten landen. Maar we worden er hartelijk ontvangen door onze hosts en rijden naar de lodge.

We maken kennis met onze gastvrouw en gastheer voor we met een kleine groep op ontdekking gaan. Op één van de sloepen varen we even later over de rivier op zoek naar de beren. Het is bijna ongelooflijk dat we een paar uur geleden nog in het levendige Vancouver rondliepen en nu oog in oog staan met grizzly beren!

Dag 4 Op zoek naar beren

Na een stevig ontbijt trekken we onze stapschoenen aan. De geur van de omliggende bossen doet ons meteen verlangen naar een fijne dag stappen in deze ongerepte wildernis. De gepassioneerde gids neemt ons mee op sleeptouw en al gauw zijn we helemaal in de ban van al het moois dat de vallei te bieden heeft. We volgen de sporen en zijn geregeld muisstil, want moeder beer met haar kleintjes willen we absoluut niet missen.

Dag 5 De actieve toer op

Ver weg van al het massatoerisme worden we wakker en voelen we meteen de adrenaline, want vandaag doen we iets dat al jaren op onze bucket list staat… We gaan heli-hiken! Niet veel later zitten we met onze piloot in de helikopter. Onder het ronkende geluid van de wieken vliegen we over duizelingwekkend mooie watervallen, ijsblauwe gletsjers en langs granieten muren doorheen de fjorden. We vliegen tot diep in het hart van de kustregio en landen op een 360° panoramische plek. Zelden hebben we ons zo ‘on top of the world’ gevoeld. We wandelen langs verbluffende vergezichten en worden enkel vergezeld van onze eigen ademhaling en de wind die langs de spitse bergtoppen waait.

’s Avonds smullen we met rode wangen van een heerlijk diner dat de gastvrouw voor ons klaarmaakt en raken we niet uitgepraat. Vandaag was een ‘once in a lifetime’ ervaring! Het duurt dan ook niet lang of we wandelen in onze dromen opnieuw langs de gletsjermeren.

Dag 6 Vlucht naar Vancouver

Met een beetje weemoed in ons hart worden we wakker, want vandaag is onze laatste dag in deze authentieke regio. Maar we springen meteen uit bed, klaar om op de rivier grizzly’s te spotten. Ze hebben duidelijk honger, want de zalm heeft geen schijn van kans. Het is een streling voor het oog de beren te zien genieten van hun dagelijkse lunch. Na een korte wandeling nemen we afscheid en vliegen we richting Vancouver.

Dag 7 Vertrek uit Vancouver richting Brussel

In de voormiddag rijden we naar de Capilano Suspension Bridge. We rapen al onze moed samen om de maar liefst 70m hoog gelegen brug boven de kolkende Capilano River op te wandelen. Zo hebben we meteen onze reis in schoonheid afgesloten.

Klaar om onze verhalen met onze vrienden te delen, keren we terug naar de luchthaven. Niet veel later wuiven we naar de stad Vancouver die nu nog slechts een klein stipje lijkt.

Dag 8 Aankomst in Brussel

Vol mooie herinneringen landen we ‘s morgens in Brussel en is ons avontuur helaas ten einde.

Onze Noord-Amerika Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!