Het adembenemend mooie Hawaii

Zonsondergang bij Napali Coast

Ontdek de schitterende kustlijn van Napali Coast met de catamaran tijdens zonsondergang

Haleakala NP

Zonsopgang vanop de top van de Haleakala vulkaan is magisch!

Stargazing op Big Island

Beklim de Mauna Kea vulkaan en bewonder een uniek heldere sterrenhemel

Om elke bocht wacht nieuwe natuurpracht!

Op Hawaii kan je vele wandelingen maken, bijvoorbeeld in de Waimea Canyon op Kauai.

Hawaii = paradijs voor surfers. Probeer jij het?

Hier vind je ook tal van vulkaanlandschappen. Een leuk contrast in vergelijking met de groene natuur.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Aloha Hawaii!

Na een lange vlucht komen we aan op Oahu, het eerste eiland van onze rondreis. We pikken onze huurwagen op. Amper twintig minuten later zijn we in ons hotel. En dat is mooi meegenomen, want we vallen als een blok in slaap, dromend over het moois dat we gaan ontdekken.

Dag 2 Pearl Harbor

’s Ochtends genieten we eerst van een lekker ontbijt en trekken dan naar het strand. Straks gaan we op stap, maar nu willen we eerst even relaxen. Zalig!

In de namiddag gaan we naar Pearl Harbor voor een cultureel bezoek. Deze bijzondere plek vertelt de geschiedenis van de haven van Honolulu met de overweldigende USS Arizona Memorial die ons meeneemt naar de bewuste dag in december 1941.

Dag 3 Bezoek aan de Diamond Head vulkaan

Op dag 3 nemen we afscheid van dit schitterende eiland, maar niet vooraleer we nog een laatste keer op pad gaan. We twijfelen of we zouden gaan snorkelen in Hanauma Bay of gaan surfen op Waikiki Beach. We kiezen voor het laatste en wat een ervaring! In nog geen twee uur tijd leren we de basisbeginselen. We peddelen door het water, springen op onze plank als er een golf aankomt en laten ons voeren door het water.

Na al die actie doen we het in de namiddag iets kalmer aan. We wandelen de uitgedoofde vulkaan Diamond Head op, waar we op het einde van de dag getrakteerd worden op een wondermooie zonsondergang. Kan het nog romantischer?

Dag 4 Eiland Kauai - Hanalei vallei

Vandaag moeten we vroeg uit de veren, want ons vliegtuig wacht op ons. Na een korte vlucht komen we aan op het bloemeneiland Kauai. Dit is het oudste en meest begroeide eiland en staat bekend om zijn natuur, wat we zo snel mogelijk willen ontdekken. Eerste stop? De Hanalei vallei. Dat is een prachtige baai en de weerspiegeling van de wolken in het water heeft iets mystieks. We wanen ons bijna in Jurassic Park!

Dag 5 Kalalau Trail

De Kalalau Trail is een wandelroute van meer dan 17 kilometer. We vertrekken vol goede moed! Het wandelpad voert ons langs steile kliffen en prachtige valleien met tropische flora. We wandelen tot Hanakapi’ai Beach en keren dan terug, terwijl we onze ogen de kost geven. De vergezichten over de Napali kust vergeten we nooit meer!

Dag 6 Helikoptervlucht over Kauai

Opnieuw willen we de schoonheid van Kauai vanuit zoveel mogelijk verschillende perspectieven bewonderen. Hiervoor nemen we plaats in een helikopter en laten we ons over de schitterende landschappen vliegen, vooraleer we naar de bodem van de Canyon worden gebracht. Een onvergetelijke ervaring!

Wandelen in Waimea Canyon

We bezoeken ook Waimea Canyon, de Grand Canyon van de Pacific. In dit prachtige decor strekken we de benen tijdens een stevige wandeling. Zwaar onder de indruk proberen we de adembenemende panorama’s zo goed mogelijk in ons op te nemen terwijl er talrijke oh’s en ah’s echoën.

Dag 7 De natuurpracht van Napali Coast

Vandaag rijden we verder richting Napali Coast, de indrukwekkendste kustlijn ter wereld! Onderweg stoppen we in het Poli’Hale State Park en maken we een wandeling op een prachtig wit strand, dat we helemaal voor ons alleen hebben. In de verte zien we de eerste kliffen van de Na’Pali Coast.

Eenmaal aangekomen kijken we vol ontzag naar deze natuurpracht, waar we maar geen genoeg van krijgen. Dit is waarvoor we naar Hawaii kwamen en het stelt ons niet teleur. Integendeel, in werkelijkheid is het nog zoveel imposanter! Behalve vanop het land willen we natuurlijk ook vanop zee een blik werpen op deze schitterende kustlijn. Hiervoor nemen we in de vooravond plaats op de catamaran die ons met een glaasje bubbels in de hand laat genieten van magnifieke uitzichten en uiteraard ook van elkaar.

Dag 8 Welkom in het Eiland der Valleien

Het 3de Hawaïaanse eiland waar we neerstrijken, is Maui. ‘Het Eiland der Valleien’ werd gevormd door het samensmelten van twee vulkanen en is een eiland vol contrasten. Hier vinden we een aangename afwisseling tussen rust in de weelderige natuur en gezellige drukte in de stadjes zoals Lahaina.

Dag 9 Roadtrip naar Hana

Vandaag trekken we naar Hana, waarbij de kustweg ernaartoe het echte avontuur vormt. Via meer dan 600 bochten en smalle bruggetjes komen we langs tal van bezienswaardigheden zoals watervallen, gekleurde eucalyptusbomen en unieke uitzichten. Een roadtrip waarbij we gelukkig niet te draaierig worden!

Dag 10 Op naar de slapende vulkaan Haleakala

Op dag 10 van deze onvergetelijke trip, staan we vroeg op. Heel vroeg. Warm ingeduffeld vertrekken we naar de top van de slapende Haleakala vulkaan waar we vol spanning wachten op de eerste zonnestralen. Even later, wanneer de zon ons volop aan het verwarmen is, verkennen we ook de unieke omgeving die felle gelijkenissen heeft met het maanlandschap. Na een laatste blik op het oneindige, keren we terug naar zeeniveau en naar warmere temperaturen. Maar wat een beleving was dit!

Dag 11 Rust

Vandaag beslissen we een dagje te chillen en uit te blazen aan het strand. ’s Avonds trekken we naar het gezellige stadje Lahaina, dat onstond in de tijd van de walvisvaart. We maken van hieruit een leuke catamarantocht langs de eilanden Maui, Lanai en Molokai.

Dag 12-13 De Kilauea vulkaan op Big Island

Helaas nadert stilletjes aan het einde van deze prachtige reis. Het laatste eiland op het programma is het grootste eiland, wat meteen ook de naam verklaart. Op Big Island vinden we de meest spectaculaire landschappen met de Kilauea vulkaan als absolute hoogtepunt. Het is de meest actieve vulkaan ter wereld waardoor de kans bestaat dat we stromende lava van dichtbij kunnen bekijken.

Dag 14 De Mauna Kea beklimmen

Naast de Kilauea is er nog een tweede vulkaan terug te vinden op Big Island, de Mauna Kea. Dit is de hoogste berg ter wereld en die gaan we vandaag beklimmen! Dankzij het heldere weer, dunne lucht en geen lichtvervuiling is dit één van de beste plekken op aarde om het heelal te bewonderen. Na een ontzettend mooie zonsondergang blijven we dus nog even op de top om te genieten van een uniek heldere sterrenhemel. De kers op de taart!

Dag 15 Waipio Valley, Akaka Falls State Park en Hilo

We gaan verder op ontdekking. We trekken naar de Waipio Valley. Daar vinden we de hoogste waterval van de Verenigde Staten: Hi’ilawe Falls. Adembenemend mooi! Daarna trekken we naar het Akaka Falls State Park, waar we tussen de tropische jungle 2 indrukwekkende watervallen ontdekken: de Akaka Falls en de Kahuna Falls.

In de late namiddag trekken we naar Hilo, de hoofdstad van het eiland, gelegen aan een mooie baai. In Keave Street zien we winkels met houten gevels, we bezoeken de gezellige Hilo Farmers Market en brengen een bezoek aan het planetarium Imiloa Astronomy Center.

Dag 16 Terug naar huis

We genieten volop van de laatste dag in het paradijs. Gelukkig hebben we een late vlucht, dus we hebben nog een ganse dag om te genieten van een wondermooi strand aan de Kohala Coast. De omgeving boven water is fantastisch, maar ook onder water vallen we van de ene verbazing in de andere: tropische vissen, dolfijnen, zeeschildpadden… De perfecte afsluiter van een schitterende reis!

Dag 17-18 Flying high en aankomst thuis

We hebben enorm genoten van deze schitterende reis door de Eilanden van Hawaii. Met een fototoestel vol mooie kiekjes, zullen we steevast onze vele avonturen herbeleven.

Testimonials

Dankjewel

We zijn net terug van onze reis naar Hawaii en het was SUPER!!! Alles is naar wens verlopen. Een enorme dankjewel voor alle hulp, tips en boekingen!

Jolien Vanoverberghe & Timothy Divilbiss

Onze Noord-Amerika Experts

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!