Het beste van Zimbabwe

Te voet op zoek naar dieren

Observeer dieren te voet in het Mana Pools NP.

Verblijf in kleinschalige camps

Geniet van rust in kleine, exclusieve camps.

Een kano-safari als verlenging?

Leer Zimbabwe kennen vanop het water tijdens een verlenging aan deze trip.

Geniet onderweg van de kleurenpracht van de Afrikaanse savanne.

Verblijf in prachtige lodges met fantastisch uitzicht!

Je gaat meerdere keren op zoek naar (schattige) dieren.

Maak kennis met de lekkere keuken.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Onderweg naar Afrika

Na een korte vlucht van Brussel naar Frankfurt, stappen we over in een ander vliegtuig. Bestemming: Johannesburg! We kunnen niet wachten tot we op Afrikaanse bodem zijn.

Dag 2 Victoria Falls - Hwange NP

Vanuit Johannesburg vliegen we naar de Victoria Falls. Hier worden we opgehaald en naar het Hwange Main Camp gebracht, gelegen in het zuidelijke gedeelte van het Hwange NP. De rit voert ons langs Ndebele-en Tonga-dorpen, die bekend staan om hun artistieke handwerk.

Bij aankomst in het Main Camp worden we verwelkomd door onze gids. We krijgen even tijd om uit te rusten voor we op safari vertrekken naar het mooie, kleinschalige Somalisa Camp, dat in een privéconcessie ligt.

In het Somalisa Camp zijn maar 6 elegant ingerichte tenten met eigen romantische buitendouche. De eenheid met het landschap is prachtig.

Dag 3-4 Hwange NP

De komende 2 dagen verkennen we het Hwange NP. We maken prachtige wandelingen onder begeleiding van gepassioneerde gidsen en gaan op ontdekking tijdens dag- en avondsafari’s. Wanneer we even tijd hebben, beklimmen we op eigen houtje verschillende uitzichtpunten bij de diverse waterdrinkplaatsen in het park om wild te observeren. Het lijkt wel of we in een film zijn beland: zo adembenemend mooi is het hier!

Dag 5 Tentenkamp in het Mana Pools NP

Vandaag worden we na het ontbijt naar de luchthaven gebracht en vliegen we naar het Mana Pools NP. Onderweg naar het Kanga Camp duikt het ene prachtige uitzicht na het andere op. Bij aankomst voelen we ons meteen thuis. Het Kanga Camp heeft maar 6 tenten en ligt in een privéconcessie in het hart van Mana Pools NP. Het hoofdgedeelte bevindt zich onder een groot tentdak onder de hoge bomen en kijkt uit op een idyllische waterdrinkplaats.

Dag 6-7 Mana Pools NP

Vandaag krijgen we de kans om de wildernis van het Mana Pools NP te ontdekken tijdens een dag- en nachtsafari in open 4x4 voertuigen. Wat is het hier mooi! Af en toe houden we halt om de dieren te voet te observeren en te volgen. Het is al snel duidelijk dat dit een uniek Afrikaans nationaal park is.

De waterdrinkplaats Kanga Pan is bijzonder aantrekkelijk voor grote kuddes, omdat het de enige waterdrinkplaats is die aan de dijken van de Zambezi ligt. Roofdieren zoals leeuwen, wilde honden en luipaarden worden vaak gespot in de nabijheid van Kanga Pan, net zoals koedoes, zebra’s, impala’s, waterbokken en olifanten. Om extra van al deze wilde natuurpracht te kunnen genieten, maken we tussen 2 safari’s door ook een prachtige wandeling (met gids) om in alle stilte dichter bij de dieren te komen. Sssst!

Dag 8-9 Vertrek uit Harare

Ons avontuur in Zimbabwe is helaas ten einde. Na de laatste ochtendsafari in het Kanga Camp worden we naar de luchthaven gebracht voor onze vlucht naar Harare. Daar schepen we in richting Johannesburg, en vervolgens naar Frankfurt. Vanuit Frankfurt is het maar even vliegen tot Brussel.

Onze Afrika Experts

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!