Het buitengewone Botswana

Genieten van luxe

Verblijf in luxueuze safaritenten en laat je verwennen door de perfecte service.

Ontdek de Okavango delta

Geniet van talrijke wilde dieren en een prachtige natuur.

Reizen met een klein vliegtuig

Wildreservaten en natuurparken met een vliegtuig ontdekken… Zalig!

Dineren met een spectaculair zicht? Check!

Het zicht op de Okavango Delta uit de lucht is werkelijk adembenemend!

Een trip met een mokoro is onvergetelijk...

Ga op ontdekking in het Chobe National Park.

Ook in Moremi zie je mooie landschappen.

Ooit al eens een aperitief gedronken in het water?

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vertrek naar Botswana

Oké, tijd om richting Afrika te vertrekken! We vliegen met 2 overstappen van Brussel naar Maun.

Dag 2 Moremi vanuit de lucht

Aangekomen in Maun vliegen we verder met een piepklein vliegtuigje naar onze camp in het Moremi wildreservaat. We genieten tijdens de vlucht van een fenomenaal uitzicht over één van de grootste wonderen van Afrika: de Okavango Delta.

In de namiddag verkennen we, samen met onze gids, de adembenemende natuur in een open Landrover. Het is subliem om de Big Five in hun natuurlijke habitat te zien. Het indringende geluid van brullende leeuwen, grommende luipaarden of huilende hyena’s bezorgen ons kippenvel.

We overnachten in een luxueuze Afrikaanse safaritent met zicht op de Xakanaxa lagune. Met dit prachtige uitzicht is het zalig vertoeven tot laat op de avond.

Dag 3 Op ontdekking in het Moremi wildreservaat

Het Moremi Wildreservaat is gigantisch groot en omhelst één derde van de totale Okavango Delta. Het gevarieerde landschap met savannes, moerassen en dichte wouden is een unieke plaats om talloze dieren te spotten. Daarnaast krioelt het er ook van de vogels. We gaan de hele dag op ontdekking in het park. Wat een beleving!

Dag 4-5 Kanovaren in de Okavango Delta

Vanuit Moremi vliegen we een 10-tal minuutjes naar onze volgende verblijfsplaats. Onderweg genieten we van het zicht over de lagunes en rivierarmen vol vogels en wilde dieren. Daarna nemen we een traditionele kano, een mokoro. We varen langs schilderachtige oevers en zien het wild van heel dichtbij! Dit is trouwens de een ideale plaats om natuurwandelingen te maken of een grote tijgervis te vangen.

Dag 6-7 Naar het Savuti Kanaal

Vandaag vliegen we een groot halfuur verder. Onze schitterende lodge ligt verscholen tussen de oude acacia’s aan de oever van het drooggevallen Savuti kanaal. Op de grassavannes, in het hart van het Chobe National Park, leven grote leeuwenkolonies en kolossale olifanten. In de maanden november en december lopen er trouwens duizenden zebra’s, gnoes, buffels en antilopen. Dit is de periode waarin er veel jonge dieren geboren worden, wat leeuwen, cheeta’s, luipaarden, hyena’s en wilde honden aantrekt. Het spel tussen jager en prooi is ronduit indrukwekkend!

’s Avonds bewonderen we vanuit het zwembad het wild dat bij het kanaal op zoek gaat naar water. Prachtig!

Dag 8 Genieten in Chobe National Park

Een vliegtuigje brengt ons vandaag naar Kasane. Daarna gaan we met de auto en boot naar de onze lodge. Die ligt net over de grens in Namibië, op het drielandenpunt in de Caprivi strook. Vanuit de lodge hebben we een subliem zicht op de Chobe rivier en het gelijknamige nationaal park.

Hier is het zalig relaxen… In de namiddag bezoeken we een traditioneel dorpje waar we genieten van originele zang- en danskunsten en waar we lokale kunst en handgemaakte souvenirs kopen voor de thuisblijvers.

Dag 9-10 Vertrek naar huis

Dan is het tijd voor onze laatste safari. We reizen per boot naar Kasane en vliegen vervolgens terug naar Brussel. Gelukkig blijven de mooie herinneringen ons voor altijd bij.

Testimonials

Alles verliep perfect tijdens onze safari-vakantie in Botswana!

Het vliegen verliep vlekkeloos en het internationale gezelschap was een pluspunt. De volgorde van onze lodges was goed gekozen, in crescendo! Ieder camp of lodge had zijn charmes. Het was een eer om de Botswaanse Independence Day mee te maken in de Savute Lodge. Voor onze “wedding anniversary “ werden we in de Chobe Lodge extra verwend.

Deryckere C.

Een fantastische safari reis in Botswana!

Organisatie ter plaatse was perfect. 4 lodges, gaande van droog (Leroo la Tau) via Kanana en Okuti (Delta) naar Chobe (naast de rivier). Veel dieren gezien, goede gidsen, lodges en (te) goed eten. Ik reisde alleen maar dat was geen probleem, vooral in de kleinere lodges is het heel makkelijk om contact te aken met andere reizigers.

Dyanne Benninck

Onze Afrika Experts

Kimberly

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 2022
Favoriete Quote:
Don’t be a tourist, be a traveller.
Mooiste Reiservaring
Op backpackertrip door Slovenië met vrienden wilde ik de zonsopgang bewonderen. In Bled stonden we hiervoor om 3u op en deden een tocht door de bergen. We werden beloond met een onwaarschijnlijke zonsopgang.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!