Het groene goud van Yucatán

Wereldwonder Chichén Itzá

Verken de archeologische zone van Chichén Itzá met haar eeuwenoude ruïnes.

Plons in indrukwekkende cenotes

Neem een verfrissende duik in de centotes van X-canche en Zaci.

Koloniaal en kleurrijk Mérida

Slenter door de kleurrijke straten van de hoofdstad van Yucatán.

Ontdek de rijke cultuur van Mexico en het schiereiland Yucatan bij de Maya-ruïnes van Ek Balam.

Het charmante Valladolid is een plek waar kunst en architectuur op de voorgrond staan, met zijn prachtige pastelkleurige gebouwen en oude historische kerken, en de keuken is gewoonweg heerlijk!

Veel cenotes in Mexico liggen goed verstopt in de natuur. Ga jij op zoek naar één van deze verborgen parels?

In Mérida kom je op kleurrijke markten met typische hebbedingetjes!

Het is noodzakelijk om de agaveplantages met liefde en respect te behandelen, zodat de vruchten kunnen worden geëxploiteerd. Daarom lopen de jimadores of agaveplukkers elke ochtend door hun plantages op zoek naar enig gevaar voor de planten.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht van Brussel naar Cancún

Vandaag is het eindelijk zo ver, we kunnen vertrekken richting Mexico! We vliegen naar Cancún, waar we de volgende de dag onze huurwagen ophalen.

Dag 2 Via Tulum, Cobá en Valladolid naar Chichén Itzá

Onze eerste autorit leidt ons naar Tulum, de beroemde archeologische site boven de Caribische Zee met een fantastisch uitzicht. Wow! Vanuit Tulum gaan we naar Cobá, waar we de hoogste piramide van Yucatán -met een onvergetelijk uitzicht op de omringende jungle- beklimmen. Vervolgens brengen we een bezoek aan de koloniale stad Valladolid en de indrukwekkende cenote Zaci. Als kers op de taart zijn we getuige van een spectaculaire klank- en lichtshow op de archeologische vindplaats Chichén Itzá.

Dag 3 Wereldwonder Chichén Itzá en cenote Ik Kil

Vandaag nemen we onze tijd om de volledige archeologische site van Chichén Itza te bewonderen. In 1988 werd deze vindplaats door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en is een van de best bewaarde getuigenissen van de Maya-beschaving, die dienst deed als politiek en cultureel centrum. De Tempel van Kukulkan, die in 2017 als een van de nieuwe zeven wonderen van de moderne wereld erkend werd, is het belangrijkste bouwwerk van Chichén Itzá en toont de kennis die de Maya’s hadden over astronomie, wiskunde, akoestiek en geometrie. Daarna genieten we volop van een verfrissende duik in de nabijgelegen cenote van Ik Kil.

Dag 4 Ruïnes in Uxmal

We starten de dag met een bezoek aan de Hacienda Sotuta de Peon. Vervolgens rijden we verder naar het zuiden, naar de Puuc regio, waar we het mystieke Uxmal ontdekken. We staan helemaal versteld door de steile piramide van de tovenaar, Kabah met de Chaac tempel en Labnah met zijn prachtige boogdoorgang. Daarna zijn we klaar om onszelf onder te dompelen in de onderwereld van de Maya’s. In Loltun kiezen we voor een avontuurlijke wandeling door het enorme grottenstelsel. We sluiten onze dag af met een heerlijk diner op de haciënda. Smakelijk!

Dag 5 Via Celestun naar Mérida

We rijden langs verschillende Maya dorpen naar het vissersdorp Celestún. Tijdens een boottocht in de lagune spotten we talrijke watervogels, zoals roze flamingo’s. Daarna nemen we onze tijd om de hoofdstad van de staat Yucatán, Mérida, te ontdekken. We wandelen langs het paleis van de gouverneur, de kathedraal en het paleis Montejo. De kleurrijke stadsmarkt is niet missen. We genieten er volop van de ontspannen sfeer die er hangt. Onze dag eindigt met een ritje naar Izamal, de stad van de drie culturen.

Dag 6 Bezoek aan de Maya ruïnes van Aké

We bezoeken vandaag het traditionele Yucateca dorp Tixkokob, dat bekend staat om zijn handgemaakte hangmatten. Daarna bezoeken we de Maya site van Aké, in de onmiddellijke nabijheid van een oude Henequen fabriek waar agavebladeren verwerkt worden: het groene goud van Yucatán! Eens we terug zijn in Izamal bezoeken we het Franciscaner klooster, verkennen we het historische centrum en beklimmen we ook de Vuurvogelpiramide. Wow, wat een prachtig uitzicht over de stad en het omliggende laagland!

Dag 7 Ek Balam

Met onze huurwagen rijden we naar de fascinerende Maya site van Ek Balam, waar nog steeds opgravingen aan de gang zijn. Het indrukwekkendst is de akropolis met een basislengte van 160m. Bovenop is een enorme piramide gebouwd met zeer goed bewaarde fresco’s en stucbeelden van de goden. Daarna volgt een jungle wandeling naar de prachtige cenote X-Canche met kristalhelder water. Tegen de avond keren we terug naar Cancún, waar we de huurauto inleveren.

Dag 8 Terug naar huis

We genieten nog wat van onze laatste momenten in Mexico op het strand in Cancún en nemen daarna het vliegtuig huiswaarts met onze bagage vol souvenirs én uitzonderlijke herinneringen!

Onze Noord-Amerika Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!