Het rijk van de Inca’s

Gigantische roofvogels

Zoek samen met de kids naar condors in Cruz del Condor.

Het hoogst gelegen meer ter wereld

Maak een leuke boottocht op het prachtige Titicacameer.

Bouwwerken van de Inca’s

Bewonder de authentieke Incabouwkunst in Machu Picchu, hét icoon van Peru.

Zie gigantische condors vliegen in de Colca Canyon.

Maak kennis met de inwoners van het Titicacameer.

Zie hét icoon van Peru: Machu Picchu.

Op één van de kleurrijke marktjes kan je veel souvenirs kopen.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vertrek naar Peru

We vliegen in een 12-tal uur van Parijs naar Lima, de hoofdstad van Peru, en worden bij aankomst opgewacht door onze Engelstalige chauffeur. Na de transfer naar het hotel gaan we zelf al eventjes op verkenning in het fascinerende Lima.

Dag 2 Via Cuzco naar de Heilige Vallei

Na het ontbijt checken we in voor de binnenlandse vlucht naar Cuzco. Hier trekken we onmiddellijk naar de iets lagergelegen Heilige Vallei waar we beter aan de hoogte kunnen wennen. Onderweg stoppen we even aan een opvangcentrum voor dieren en doen we enkele inkopen op de lokale markt. Leuk sfeertje hier!

Dag 3 Ontdekking van de Heilige Vallei

De Heilige Vallei biedt een waaier aan excursiemogelijkheden. Het is moeilijk kiezen: een bezoek aan de markt van Pisac, een excursie naar de Incaterrassen van Moray, een spannende rafting, een fietstocht of een wandeling. Wij beslissen om de zoutterrassen van Maras te bezoeken en hebben daar geen spijt van! ’s Middags gaan we op pad naar de geweldige en indrukwekkende Incavestiging van Ollantaytambo.

Dag 4 Machu Picchu

’s Morgens springen we vroeg uit de veren, want we nemen bij zonsopgang de trein door de prachtige Urubamba-vallei naar Aguas Calientes. Van hieruit gaan we met de bus naar de hoger gelegen en geheimzinnige ruïnes van Machu Picchu. Deze site is prachtig en zo indrukwekkend! Ongelooflijk dat hier zoveel restanten van de Incabouwkunst terug te vinden zijn. Samen met de gids verkennen we dit fascinerende complex waarna we moe, maar met een blij gevoel terugkeren naar Cuzco.

Dag 5 Cuzco

Vandaag staat de voormalige hoofdstad van de Inca’s op het programma. We bezoeken hier enkele highlights zoals de kathedraal en de zonnetempel Koricancha. Daarna trekken we naar de ruïnes van Sacsayhuaman die boven de stad liggen. Wat een uitzicht over de stad en de omliggende bergen! We nemen de tijd om te genieten van deze magische plek en trekken na de lunch op eigen houtje verder door het historische centrum van Cuzco.

Dag 6 Over de Altiplano naar Puno

Met de bus rijden we vandaag over de Altiplano naar Puno. Onderweg houden we af en toe halt om de kerk van Andahuaylillas, de ruïnes van Racchi en de kleine stad Pucara te zien. Op het hoogste punt, La Raya, genieten we van het prachtige zicht.

Dag 7 Boottocht over het Titicacameer

Na het ontbijt maken we een mooie boottocht over het mythische donkerblauwe Titicacameer, naar de eilanden van Uros en het eiland Taquile. De inwoners van deze eilanden zijn meesters in het vervaardigen van kleurrijk weef- en haakwerk. Dit is genieten (en een souvenirtje kopen). De stilte is indrukwekkend, de kleuren van het meer intens en op de achtergrond duiken de besneeuwde toppen van de Cordillera Real op.

Dag 8 De Colca Canyon

Vandaag rijden we naar de meer dan 100 km lange Colca Canyon, die op zijn diepste punt 1200 m insnijdt. We stoppen onderweg even in het Aguada Blanca National Park, waar we vicuña’s en alpaca’s spotten, en trekken daarna verder richting de top. Vanaf een panoramapunt op 4910 m hoogte ontvouwt zich een adembenemend uitzicht op de witte vulkaantoppen van de Misti, Ampato en Sabancaya.

Dag 9 Condors spotten

’s Morgensvroeg vertrekken we vol ongeduld naar Cruz del Condor, een panoramapunt aan de rand van de spectaculaire Colca Canyon. En hoe spectaculair is dit! De condors vliegen uit de dieptes van deze magnifieke canyon in cirkels omhoog tot boven ons hoofd. Wat een ervaring! De kinderen vinden het fantastisch. Diep onder de indruk bezoeken we nog de barokkerk voor we de Colcavallei verlaten en onze reis verderzetten richting Arequipa.

De stad Arequipa ligt aan de voet van de 5800 m hoge Misti vulkaan. Veel van de oude gebouwen zijn gemaakt met witte vulkaansteen, wat deze mooie stad haar bijnaam ‘Witte Stad’ verklaard.

Dag 10 Kloosterbezoek in Arequipa

Na het ontbijt bezoeken we het gezellige, historische centrum van Arequipa en het gerestaureerde Santa Catalina klooster, waar 450 nonnen volledig afgesloten van de buitenwereld leven en dat door de eeuwen heen uitgegroeid is tot een ware kloosterstad. Pas in 1970 werd het klooster na 400 jaar opengesteld aan het publiek, dus willen we dit pareltje zeker niet missen.

Dag 11 Van Arequipa naar Lima

Vandaag vliegen we terug naar Lima waar ons een citytour wacht door de moderne wijken Miraflores en San Isidro, en een tour door het historische centrum van Lima. We stoppen even bij de kathedraal en het bekende klooster van San Francisco. Nadien bezoeken we het Larco Herrera-museum waar we magnifieke iconen van de precolumbiaanse kunst ontdekken. We genieten van een laatste aperitief en sluiten deze boeiende dag af met een heerlijk avondmaal.

Dag 12-13 Vertrek uit Lima

Helaas, deze fantastische familiereis zit erop. We nemen afscheid van Lima en krijgen een transfer naar de luchthaven vanwaar we verder reizen. De volgende dag komen we aan in Parijs.

Testimonials

Reis met vele hoogtepunten

Gevarieerde reis zowel qua cultuur als natuur. Alle hotels waren top! Enkele uitstekende gidsen gehad. Hoogtepunten van de reis: Colca Canyon met de condors, Titicaca meer, de dagtrip per trein naar Cuzco en Machu Picchu.

Patrick De Craene

Een fantastische en onvergetelijke reis naar Peru!

Dankzij de ongelooflijk goede organisatie, hebben wij een fantastische reis van 3 weken door Peru achter de rug. Overal stond een enthousiaste gids (én chauffeur) voor ons klaar. De afspraken waren steeds correct en alles was perfect voorbereid. Vol overgave toonden de gidsen ons de mooiste kanten van hun stad of streek, kregen we leuke anekdotes te horen, mochten we proeven van streekgerechten...

Verbrugge Stefan en Carine

Tot in de puntjes geregeld!

Hoewel Peru in een onstabiele situatie verkeerde, was alles tot in de puntjes geregeld en genoten we van de cultuur en de prachtige landschappen zonder dat we ons zorgen moesten maken over vervoer, gidsen, overnachtingen..

Vanhaverbeke Geert

Een reis om nooit te vergeten in Peru!

Geweldige reis, veel meer dan verwacht, prachtig land, mooie natuur, leuke mensen...

Leuckx B.

Nu al dromen van de volgende bestemming!

Prachtige reis, top organisatie, heel goede gidsen, mooie, authentieke logies, vriendelijke mensen en lekkere restaurants. Deze reis doorheen Peru zal moeilijk te evenaren zijn, maar we kunnen nu al beginnen dromen over een volgende bestemming!

Vandamme Filiep

Super organisatie!

Super organisatie zonder enige haperingen. Bevlogen gidsen, goede chauffeurs, leuke hotels.

Pottilius Dirk

Back to basics, maar oh zo'n rijke ervaring!

Inca trail: Back to basics, maar oh zo'n rijke ervaring! Na de fysieke -toch wel pittige- inspanning, wordt je royaal beloond met een prachtig zicht op Machu Picchu.

Sinnesael Geert

Onze Zuid-Amerika Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!