Het veelzijdige Bali

Beleef de 'Dag van de Stilte'

Vier Nyepi Day en help de boze geesten te verdrijven.

Een dol-fijne ervaring

Ga in traditionele boten dolfijnen spotten.

Lokale tradities

Ontdek de eeuwenoude ikat weefkunst in Tenganan.

Beleef Nyepi Day samen met de Balinezen.

Voel de mystieke sfeer van Lake Tamblingan.

Het is leuk om op de lokale marktjes te flaneren.

Ook degenen die willen relaxen zijn hier aan het juiste adres!

Je zal constant foto's nemen bij het zien van de mooie rijstterrassen.

Maak kennis met de lokale bevolking.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Vertrek van Brussel naar Bali

Onze reis kan eindelijk beginnen! We nemen in Brussel het vliegtuig naar Bangkok en van daaruit vliegen we naar Denpasar op Bali. Op de luchthaven staat onze chauffeur ons al op te wachten voor de transfer naar het hotel in Sanur.

De voorbereidingen voor Nyepi Day of de ‘Dag van de Stilte’ zijn druk bezig. Vandaag wordt Ogoh-Ogoh gevierd, een ceremonie en processie die bedoeld is om de boze geesten te verdrijven. De parade eindigt rond middernacht met de verbranding van de grote Ogoh-Ogoh poppen die speciaal voor de gelegenheid gemaakt worden.

Dag 3 Dag van de Stilte

Vandaag breekt de ‘Dag van de Stilte’ aan. Er wordt niet in gemotoriseerde voertuigen gereden, er wordt geen water gekookt, alle winkels, scholen en banken zijn gesloten en de lichten blijven uit. Er landen ook geen vliegtuigen en boten mogen niet aanmeren. De bedoeling is de overblijvende boze geesten te doen geloven dat Bali verlaten is. Er zijn dus geen activiteiten gepland of toegelaten voor de Hindoes. Iedereen blijft binnen om te mediteren en te vasten. Het is prachtig om deze festiviteiten te mogen meemaken.

Dag 4 Het oosten van Bali verkennen

We vertrekken langs de oostkust richting Sidemen. We stoppen onderweg in het dorp Tenganan waar de Bali Aga wonen, een gemeenschap die nog strikt vasthoudt aan de principes van weleer. We maken er kennis met de ikat, een zeer complexe vorm van weven.

We bezoeken ook het waterpaleis van Tirta Gangga, gelegen in de rijstvelden ten noorden van Amlapura. Het paleis werd gebouwd in 1948 en is een unieke combinatie van Balinese en Chinese stijlen. Tirta Gangga betekent letterlijk ‘water uit de Ganges’ en het heilige bronwater van het paleis mag enkel worden gebruikt voor tempelfestivals en ceremonies.

Dag 5 Koken in de dorpskeuken

De dag begint met een bezoek aan één van de lokale marktjes waar we de ingrediënten inslaan voor een leuke kookles in de sfeervolle dorpskeuken. Als we klaar zijn, mogen we al dat lekkers opeten. Heerlijk! Na de lunch gaan we uitrusten in ons hotel.

Dag 6 Pura Besakih

Vandaag staat een bezoek aan Pura Besakih op het programma, de moedertempel die beschouwd wordt als de allerheiligste van het eiland. De tempel ontstond in de 8ste eeuw ter ere van de goden van Gunung Agung. Hij werd in de loop der eeuwen steeds meer uitgebreid en nu staan er zo’n 30 openbare tempels en honderden schrijnen. Sommige grote tempels zijn opgedragen aan de Hindoe-Drievuldigheid: Shiva, Brahma en Vishnu.

Terwijl we langs lokale huizen wandelen en turen over de omliggende rijstvelden, leren we bij over de plaatselijke fauna en flora: koffie, ananas en maniok. Na een zalige kop Balinese koffie reizen we verder naar Ubud.

Dag 7 Prachtige fietstocht

Na het ontbijt vertrekken we naar de Batukaru tempel. We fietsen langs akkers waar de boeren vanille, cacao en koffie telen. In Jatiluwih hebben we een prachtig uitzicht op de lokale rijstterrassen. Er volgt een tochtje door een bamboewoud en we wandelen een stuk tot bij een natuurlijke warmwaterbron, waar het heerlijk relaxen is.

Dag 8 Kanovaren op Lake Tamblingan

We wandelen naar het Tamblingan meer en leren bij over de vele planten waarvan sommige een geneeskrachtige werking hebben. Met een traditionele kano varen we naar de overkant. Later gaan we naar Munduk, een slaperig dorpje dat tussen de bergen genesteld is. In de omgeving van Munduk wandelen we door het bos naar een waterval. Het uitzicht is hier prachtig!

Dag 9 Dolfijnen spotten

Vandaag springen we vroeg uit bed, want we gaan met een traditionele vissersboot, bij zonsopgang, op zoek naar dolfijnen. Door de lage bootjes kunnen we verrassend dicht bij de dieren komen. Fantastisch!

Later vertrekken we naar de warmwaterbronnen van Banjar. De Balinezen geloven dat het water ziektes kan genezen. De omgeving is alleszins prachtig. Niet verwonderlijk dat op deze serene plaats een boeddhistisch klooster gevestigd is.

Dag 10 Diep in de zee

Het wordt een dag vol waterpret vandaag. We gaan snorkelen bij Menjangan Island. In een kleine haven niet ver van Pemuteran nemen we de boot naar het eiland. Daar krijgen we een duikbril, snorkel en zwemvliezen. Het leven onder water lijkt al even mooi als boven water!

Dag 11 Bezoek aan de zeetempel

We dalen opnieuw af naar het zuiden en bezoeken onderweg de zeetempel van Tanah Lot, die gebouwd werd ter ere van de verspreiding van het hindoegeloof van Java tot Bali. De tempel wordt nog steeds gebruikt, want we zien de priesters wandelen op het heiligdom.

Dag 12-14 Relax!

Ter afsluiting van onze reis genieten we van een heerlijke vrije dagen aan het strand.

Dag 15-16 Terug naar huis

Helaas, we moeten terug naar huis. Onze vakantie is voorbij gevlogen. We nemen in Denpasar het vliegtuig richting Bangkok en vliegen van daaruit naar Brussel. Eén ding is zeker: Bali is ronduit prachtig!

Testimonials

Tot in de puntjes verzorgd

Heel mooi programma met heel veel variatie! Professionele begeleiding van de lokale gidsen. Alles tot in de puntjes verzorgd: heel persoonlijk en alle wensen werden ingevuld!

Luc Vanlondersele

Zalig!

Alles voor 100 procent perfect georganiseerd. Prachtige hotels, toffe uitstappen en activiteiten. De hele reis stipt volgens planning verlopen.

Sigurd Moeykens

Een onvergetelijke rondreis met onze pubers!

De rondreis bevatte een toffe mix van lokale cultuur, natuur en avontuur. Mount Batur bij zonsopgang beklimmen, onze voeten in de rijstvelden, de inwijding in de hindoegewoontes, de kennismaking met locals, snorkelen boven de koraalriffen... het was allemaal super. We hadden ook een toffe gids (NL) en een vlotte chauffeur, waarvoor geen moeite te veel was. De logies waren één voor één toppers.

Lapeirre I.

Best of Travel luistert naar wat bij jou past!

Prachtige reis tot in de puntjes in orde. Best of Travel luistert naar wat bij jou past en maakt een fantastische op maat gemaakte reis! Wij kunnen het enkel aanraden.

Dewaele Louise

Onze Azië Experts

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!