Highlights van Toscane

Fietsen in Lucca

Maak een fietstocht op de stadswallen van het gezellige Lucca

Historische figuren in Firenze

Ontdek de (kunst)schatten van Schrijver Dante Alighieri, Michelangelo, Botticelli, Brunelleschi,…

Wijnproeven in de Chianti

Geniet van enkele heerlijke wijnen in de Chianti-streek

De landschappen in Toscane zijn werkelijk prachtig!

Geniet er van een lekkere gastronomie en een heerlijk glaasje wijn.

Bezoek er zeker enkele highlights, zoals de Toren van Pisa.

Het is er heerlijk rondwandelen in de gezellige dorpjes, zoals Siena.

Toscane is perfect om met de huurwagen of een vespa te ontdekken!

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht Brussel - Firenze

We vliegen van Brussel naar Firenze, pikken onze huurwagen op en rijden langs heuvels met wijnvelden en cipressen naar Artimino, zo’n 20 km verderop. Artimino is een typisch middeleeuws dorpje met een mooi pleintje, een paar winkeltjes en heerlijke restaurants. Onze reis kon niet beter beginnen!

Dag 2 Pisa en Lucca

Pisa, dat is de ‘Piazza dei Miracoli’ met de Scheve Toren, de Dom en de doopkapel. Na de typische foto bij de toren trekken we naar het omwalde Lucca, met zijn pittoreske pleintjes en leuke winkeltjes. We genieten van een heerlijke espresso op de ovale ‘Piazza Anfiteatro’ en maken een fietstocht langs de stadswallen. Wat een stad: niet verwonderlijk dat één van zijn bekendste inwoners, Puccini, er zo’n mooie opera’s schreef!

Dag 3 Firenze

Vandaag verkennen we Firenze, de renaissancestad gelegen aan de Arno rivier. Dit is de stad van de Medici-familie, van de schrijver Dante Alighieri, van Michelangelo en Botticelli. We wandelen langs mooie winkels, historische pleinen en prachtige ‘palazzi’, in de schaduw van de koepel van Brunelleschi.

Dag 4 De Chianti-streek

Langs kronkelende wegen ontdekken we Castellina, Gaiole en Greve in Chianti. We genieten van het landschap met groene heuvels, olijfbomen, wijngaarden… Bijna te mooi om echt te zijn. Uiteraard bezoeken we een paar wijnbars en proeven (en kopen) lekkere chiantiwijnen.

Dag 5 Siena

Siena is vooral bekend om de ‘Piazza del Campo’ in schelpvorm, waar 17 stadswijken het elk jaar tegen elkaar opnemen in de beroemde ‘palio’. We kuieren rustig en ontspannen door de stad, genieten van een terrasje en gaan shoppen in de kleine winkelstraatjes.

Dag 6 San Gimignano en Volterra

San Gimignano, met zijn 13 hoge torens en zijn prachtige ‘Piazza della Cisterna’, was het New York van de middeleeuwen. Daarna rijden we naar Volterra met zijn Etruskische stadswallen, zijn indrukwekkend Romeins theater, en zijn interessante Museo Guarnacci met talrijke overblijfselen uit de Etruskische beschaving.

Dag 7 Pienza en Montepulciano

Na een lekker ontbijt nemen we de auto naar Pienza. Paus Pius II en Bernardo Rossellino, een briljant architect, verbouwden het dorp volgens de 15de-eeuwse idealen om er zo dé ideale stad te bouwen. De binnenstad staat terecht op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Daarna gaat het richting Montepulciano, een prachtig renaissancestadje bovenop een heuvelkam, tussen de valleien Valdichiana en Val d’Orcia. Wat een uitzicht over de wijnvelden! We krijgen er dorst van. We laten de auto achter op een betaalparking en trekken het autovrije centrum in om de wereldberoemde wijnen in de talrijke enotheken te proeven. Salute!

Dag 8 Vlucht Firenze-Brussel

Ons Toscaanse avontuur zit erop. We rijden naar de luchthaven van Firenze en leveren de huurwagen in. Daarna nemen we de terugvlucht naar Brussel. Arrivederci!

Onze Europa Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!