Hoogtepunten van het exotische Sri Lanka

Nederlandse charme

Ontdek de Nederlandse koloniale charme in Galle.

Safari in het Minneriya NP

Ga talrijke olifanten spotten in het Minneriya National Park.

Het zeeleven van Trincomalee

Maak kennis met de dolfijnen en walvissen van Trincomalee.

Fan van een goeie wandeling? De Horton Plains is the place to be.

De regio van Nuwara Eliya heeft vele mooie theeplantages.

Je vliegt op Colombo, een bruisende metropool met maar liefst 15 districten.

Reis je in augustus? Kans dat je het Esala Perahera festival meemaakt.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Klaar voor vertrek!

Vandaag vertrekken we naar Sri Lanka, het vroegere Ceylon en de parel van de Indische Oceaan. Eerst vliegen we van Brussel naar Dubai.

Dag 2 Aankomst in Sri Lanka - Galle

Na de vlucht uit Dubai komen we aan in Colombo en krijgen we vervolgens een transfer krijgen naar Galle. Bij aankomst brengen we een bezoekje aan het fort. Hier verbleven vroeger kooplieden en soldaten, want het was een fort van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Vandaag is het terecht UNESCO Werelderfgoed. We wandelen langs de indrukwekkende ruïnes waar we sporen terugvinden van een ingenieus drainagesysteem en waar we op verschillende plaatsen van prachtige zeezichten genieten.

Dag 3 Rit naar Yala

Na het ontbijt worden we naar het mooie Yala gebracht. We genieten er van de rust en de prachtige omgeving. In de late namiddag wacht ons een safari in het nationale park: een indrukwekkend stukje natuur waar olifanten, herten, krokodillen, wilde zwijnen, buffels en heel wat vogels leven. En we hebben geluk, want we spotten een luipaard!

Dag 4 Ravana Falls en Nuwara Eliya

De volgende morgen trekken we verder richting Nuwara Eliya. Onderweg stoppen we aan de magnifieke Ravana Falls in Ella met aangrenzend de indrukwekkende kalkstenengrotten waar volgens de legende koning Ravana zou geleefd hebben.

We komen aan in Nuwara Eliya, ook wel ‘Little England’ genoemd. En we snappen waarom: je ziet hier Engelse cottages en zelfs typisch Britse landhuizen. Ook de omgeving is ronduit verbluffend: bergen, valleien, theeplantages… We geven onze ogen de kost en genieten met volle teugen!

Dag 5 Wandelen en met de trein naar Kandy

We vertrekken voor dag en dauw voor een trekking in het Horton Plains National Park. We maken er een indrukwekkende wandeling door fantastische fauna en flora, groene wouden en langs heuvelachtige paden. Onderweg spotten we vogels, herten, hagedissen en zelfs apen. We genieten van een verbluffend uitzicht vanaf World’s End.

Daarna worden we naar het treinstation van Nanu Oya gebracht waar we aan boord gaan voor een mooie treinrit door bergen en theeplantages, op weg naar Kandy.

Dag 6 De grottentempel van Dambulla

’s Morgens gaan we op ontdekking in Kandy, waar een relikwie van Boeddha bewaard wordt in de ‘Temple of the Sacred Tooth’. Vlakbij ontdekken we de ruïnes van het oude paleis. Vanop een hoger gelegen punt genieten we van het uitzicht op de stad en z’n centrale meer.

We trekken verder naar Dambulla met onderweg een bezoek aan een kruidentuin waar we overvallen worden door het fantastische geuren- en kleurenpalet van de talrijke bloeiende kruiden.

Tenslotte houden we halt aan de grottempel van Dambulla waar we honderden fascinerende fresco’s en beeldhouwwerken aantreffen van goden en Boeddha.

Dag 7 Met de fiets door Polonnaruwa en jeepsafari in Minneriya

Het is tijd voor wat cultuur, maar op een leuke manier: we verkennen Polonnaruwa met de fiets! We rijden langs spectaculaire uitgehouwen beeldhouwwerken en prachtige historische schrijnen. Bij de Gal Vihara ontdekken we 3 magnifieke, grote Boeddhabeelden. Na deze boeiende tocht gaan we verder naar het Minneriya National Park voor een jeepsafari. We zien onderweg olifanten, buffels en heel wat soorten reptielen. Onvergetelijk!

Dag 8 Via de Leeuwenrots naar Trincomalee

In de ochtend maken we een trektocht tot aan de top van de bekende Leeuwenrots in Sigiriya. Het is een indrukwekkende rots waar we de ruïnes terugvinden van een oud kasteel. De fresco’s die we aantreffen, zijn de enige overgebleven staaltjes van Sinhalese schilderkunst. Nadien rijden we naar Trincomalee waar we de rest van de dag relaxen en genieten van de prachtige omgeving.

Dag 9 Uitrusten en genieten

Vandaag genieten we van de zon, zee en het prachtige strand van Trincomalee en kiezen we voor een excursie om dolfijnen en walvissen te spotten. Een unieke ervaring!

Dag 10 Rit naar Negombo

Na het ontbijt vertrekken we naar Negombo, ook wel bekend als ‘Little Rome’. We begrijpen snel waarom. Het landschap van dit pittoreske vissersdorpje is bezaaid met katholieke kerkjes. Het strand en de zee trekken heel wat toeristen aan die net als wij de kilometerslange vismarkt willen zien. We kijken onze ogen uit: wat een bedrijvigheid! De authentieke sfeer is echt indrukwekkend. We bezoeken ook nog de restanten van het oude Nederlandse fort en het Nederlandse kanaal, ooit een bevoorradingskanaal voor de Nederlandse overheerser.

Dag 11 Terug naar huis

Na het ontbijt krijgen we een transfer naar de luchthaven. Onze reis zit er jammer genoeg weer op! We vliegen eerst naar Dubai en dan verder naar Brussel, waar we dezelfde dag aankomen. Wat was dit een heerlijke reis!

Testimonials

Onze eerste ervaring met Best of Travel smaakt naar meer!

Na twee jaar uitstel en een twijfelachtige derde keer wegens de crisis in Sri Lanka, overtuigde Nathalie ons toch om dit eiland te bezoeken, mede door zelf met een collega de situatie ter plaatse te bekijken. De vriendelijke bevolking, prachtige natuur en cultuur, maar vooral het reisplan en de lokale gids, hebben er voor gezorgd dat dit de reis van ons leven en dat van onze tienjarige zoon werd!

Dewaele M.

Onze Azië Experts

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!