Hoogtepunten van Nieuw-Zeeland

Groepsreis voor actieve reizigers

Ontdek het mooiste van Nieuw-Zeeland: actief en in groep.

Tongariro Crossing

Maak één van de mooiste wandeltochten ter wereld.

Lake Taupo

Picknick aan het grootste meer van Nieuw-Zeeland.

Op zoek naar adrenalinekicks? Queenstown heeft veel te bieden.

Spot jij de Kiwi vogel?

Ontdek de prachtige fjorden vanop het water.

Trek de groene natuur in en geniet...

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-3 Van Brussel naar Auckland

We zijn klaar voor vertrek! Eerst vliegen we naar Dubai en dan verder door naar Auckland. Bij aankomst maken we kennis met de rest van de groep. Dat belooft een leuke reis te worden!

Dag 4 Op naar Paihia

We verlaten Auckland in noordelijke richting. Onderweg gaan we snorkelen bij het Goat Island Marine Reserve, een prachtig natuurreservaat met adembenemende onderwaterwereld. Je ziet tot wel 15 m diep!

Daarna rijden we verder naar Paihia in de schilderachtige Bay of Islands. We bezoeken er het Waitangi Treaty House, waar het belangrijkste verdrag tussen de Maori en de kolonisten werd getekend. Met dit verdrag verkochten de Maori zonder het goed te beseffen hun land aan Queen Victoria.

Dag 5 Dolfijnen spotten in de Bay of Islands

Vandaag verkennen we dit prachtige gebied met de boot. De Bay of Islands, met zijn 144 eilanden, heeft de warmste wateren van Nieuw-Zeeland en is de ideale habitat voor dolfijnen. En we hebben geluk, want we zien er heel dichtbij! Wat een ervaring!

In de namiddag trekken we onze wandelschoenen aan voor een Maori-wandeling met gids naar de kauri-bomen. Sommigen zijn wel tot 1500 jaar oud.

Dag 6 Sandboarding en het Waipoua Forest

’s Ochtends maken we kennis met een wel heel bijzondere sport: sandboarding. Dat is surfen, maar op het zand. Niet gemakkelijk, maar wel heel leuk! Daarna trekken we naar het idyllische Waipoura Forest. Daar vind je niet alleen typische varens, maar ook kauri-bomen. Nadien gaan we heerlijk zwemmen in het Kai Iwi-meer: zalig! In de late namiddag komen we aan in Auckland.

Dag 7 Coromandel Peninsula

We rijden door het rijke farmland van Waikato naar het Coromandel Peninsula, een schitterend schiereiland aan de noordoostkust van het Noordereiland. We trekken naar Hot Water Beach waar we een put in de grond graven die zich onmiddellijk met warm water vult. Lachen geblazen!

Nadien wandelen we naar Cathedral Cove: vanuit Hahai Beach wandelen we in zo’n 2 uur naar de grot in de vorm van een kathedraal, gelegen aan een wondermooi strand. ’s Avonds koken we samen met de andere reizigers een Nieuw-Zeelands zeevruchtendiner. Lekker!

Dag 8 Een Hangi-maaltijd

We rijden langs de prachtige kust van het schiereiland door naar Rotorua, waar we het geothermisch gebied Whakarewarewa met zijn grote geisers, die tot wel 30 meter omhoog spuiten, bezoeken. ’s Avonds is er een bezoek gepland aan Tamaki Village. Na een traditionele begroeting worden we ingeleid in de mythologie van de inheemse bevolking en eten we een Hangi, een maaltijd waarbij gerechten in een put in de grond worden gestoomd. Een unieke belevenis!

Dag 9 Bezoek aan The Hobbit

Vandaag stappen we in de voetstappen van Frodo en brengen we een bezoek aan de filmset van The Hobbit (optioneel). In Hobbiton werd de Gouw met de Hobbitstee nagebouwd. We voelen ons echt wel een beetje in The Lord of the Rings!

Dag 10 Tongariro National Park

Vandaag gaan we naar de 3 actieve vulkanen in het Tongariro National Park voor de Tongariro Crossing, één van de mooiste wandeltochten ter wereld, van Mangatepopo naar Ketetahi, zo’n 17 km lang. We lopen over lavabrokken en stenen, kruisen beekjes en gaan door de sneeuw. Onvergetelijk…

Dag 11 Farming in the middle of nowhere

Na onze inspanning van gisteren slapen we eerst lang uit en genieten we van een heerlijk ontbijt. Dan reizen we door naar de Blue Duck Lodge, in the middle of nowhere. We maken er een uitgebreide farmtour en schuiven ’s avonds aan om te smullen van een diner op basis van lokale producten.

Dag 12 Wellington

We rijden naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, die aan Port Nicholson ligt. We brengen een bezoek aan het gratis Te Papa Museum, het nationale museum van Nieuw-Zeeland. Daarna rijden we naar Mount Victoria waar we een prachtig uitzicht over de stad en omgeving hebben. We maken ook een ritje met de kabelbaan naar de Botanische Tuinen.

Dag 13 Op naar Zuidereiland

’s Morgens maken we de ferryovertocht naar het Zuidereiland en rijden we verder naar de bekende wijnregio rond Blenheim. Na uitgebreid geproefd te hebben van de Sauvignon Blanc, rijden we verder via Nelson naar het Abel Tasman National Park.

Dag 14 Abel Tasman National Park

’s Morgens varen we per boot door het Abel Tasman National Park (optioneel). We worden gedropt aan een prachtige, verlaten baai van waaruit we verder wandelen. Sommige medereizigers kiezen om te kajakken, peddelen of met de zeilboot verder te varen.

Dag 15 De wilde, romantische westkust

We moeten vroeg uit de veren, want we zetten onze tocht verder langs de wilde, romantische westkust. Onderweg maken we stops aan onvergetelijke landschappen. Daarna gaan we verder tot Hokitika, het centrum voor jadebewerking. Eindigen doen we in Franz Josef bij de beroemde gletsjers.

Dag 16 Gletsjerwandeling

We nemen de helikopter en vliegen door de gletsjerregio, die ons bovenop de gletsjer afzet voor een prachtige wandeling over het ijs van de Franz Josef-gletsjer, een echt winterwonderland met pieken, ijsgrotten en diepe spleten. Wat een natuurpracht! (optioneel)

Dag 17 Lake Matheson en jetboottocht in Makarora

We zetten onze trip langs de zuidkust verder en bezoeken Lake Matheson, terecht het meest gefotografeerde meer van Nieuw-Zeeland. Daarna rijden we over de Haast Pass verder naar het Mount Aspiring National Park, een gigantisch park dat op de Werelderfgoedlijst staat. Het is een gevarieerd landschap met bergen, bossen, gletsjers… gelegen rondom de piek van Mount Aspiring, één van de hoogste bergen van het land. In Makarora maken we een adembenemende boottocht, waarbij we supersnel langs de bosrand van het park met talloze watervallen scheuren.

Dag 18 Cruise naar Doubtful Sound

Vandaag wacht ons een volgend hoogtepunt op onze tour: we rijden naar Manapouri voor een overnachtingscruise naar Doubtful Sound. Het is een unieke ervaring in een stukje ongerepte natuur met bergpieken, fjorden en een regenwoud vol vogels en zeedieren. ’s Middags gaan we kajakken en zien we dolfijnen en robben.

Dag 19-21 Actie in Queenstown

Vandaag rijden we naar Queenstown, een mooi stadje dat zijn naam te danken heeft aan het feit dat ze ‘fit for Queen Victoria’ was. Wij doen het een pak minder stijfjes aan en gaan de komende dagen de actieve toer op: bungeejumpen, jetboating, raften… (optioneel) Het kan hier allemaal. Vermoeiend, maar ooh zo leuk!

Dag 22 Fietstour in Wanaka

We verlaten Queenstown en rijden naar Wanaka, een mooi stadje gelegen aan Lake Wanaka, waar we een fietstour maken. Na een lekkere lunch rijden we via de Lindis Pass naar Mount Cook, waar we een mooie wandeling maken. De Maori-naam voor Mount Cook is Aoraki, of ‘de berg die de wolken pakt’. Je vindt hier inderdaad 19 bergen hoger dan 3000 meter. En dat levert prachtige panorama’s op!

Dag 23 Wildwatertour op Lake Tekapo

Door de Central Otago bereiken we Lake Tekapo dat we tijdens een tour gaan verkennen. ’s Avonds komen we dan aan in Christchurch, een leuk stadje met veel bars en cafés.

Dag 24 Bezoek aan de Hanmer Springs

’s Ochtends brengen we een bezoek aan Akaroa, dat een Franse sfeer uitstraalt. Hier vestigden zich de eerste Franse kolonisten, maar die moesten het niet veel later afleggen tegen de Britten. Je ziet in Akaroa de invloed van zowel de Fransen als de Britten: zo heb je er straten zoals Rue Lavaud of Rue Jolie, maar ook Engelse cottages.

In de namiddag trekken we naar Hanmer Springs en brengen we een bezoek aan de beroemde warmwaterbronnen. We dobberen rond in het warme water en kijken uit over bergen, bossen, meren en riviertjes. Zalig!

Dag 25 Walvissen en dolfijnen in Kaikoura

Een panoramaweg voert ons naar het kuststadje Kaikoura, gelegen in een schitterende baai. Hier kunnen we kiezen (optioneel): sommigen gaan walvissen kijken met een klein vliegtuigje, maar wij gaan zwemmen tussen de dolfijnen. ’s Avonds eten we overheerlijke, verse zeevruchten. Yummy!

Dag 26 Met de ferry naar Wellington

Onze terugkeer naar Auckland begint. We rijden naar Picton en gaan aan boord van de Interislander ferry, die ons via de Cook Strait naar Wellington brengt. We hebben vrije tijd en kiezen voor een lekker diner in het centrum van de stad.

Dag 27 Picknick aan Lake Taupo

Vandaag rijden we naar het noorden. ’s Middags stoppen we voor een picknick bij Lake Taupo, het grootste meer van Nieuw-Zeeland. Daarna gaat het verder richting Auckland waar we tegen de avond aankomen en de vlucht naar Dubai nemen.

Dag 28 Dubai - Brussel

We zijn terug thuis, met heel wat prachtige herinneringen op zak!

Testimonials

Dit moet je met eigen ogen zien

De schoonheid van Nieuw-Zeeland is niet met woorden te omschrijven noch op foto vast te leggen. We hebben het wel geprobeerd met honderden foto's. Maar je moet het met je eigen ogen zien. Indrukwekkend, awesome.

Antoon Grevendonck

Onze Oceanië Experts

Soraya

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds juli 2017
Favoriete Quote:
We travel not to escape life, but for life not to escape us.
Mooiste Reiservaring
Je zo klein voelen wanneer je de melkweg ziet in Nieuw-Zeeland zonder lichtvervuiling.
let’s talk

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!