In de schaduw van de Picos de Europa

Mooiste kustlijn

Ontdek één van de mooiste kustlijnen van Spanje.

Picos de Europa

Ook de bergen in het noorden zijn spectaculair.

Santiago de Compostella

Verken het bekende bedevaartsoord.

De kustlijn van Noord-Spanje zal je weten te verrassen.

In Oviedo is de kathedraal zeker een bezoekje waard.

De Picos de Europa is bezaaid met mooie dorpen.

Ontspan aan de grillige kusten.

Authentieke dorpen? Check!

De combinatie van land en zee is heel verrassend.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht van Brussel naar Bilbao - Rit naar Pechón

We vliegen naar Bilbao, de grootste stad van de autonome regio Baskenland. Sinds de komst van het bejubelde Guggenheim museum heeft de stad veel aan populariteit gewonnen. Ook de nauwe steegjes van Casco Viejo zijn enorm leuk om in te vertoeven, maar onze bestemming van vandaag ligt een kleine 200km verderop. We rijden met onze huurwagen naar het kustdorpje Pechón waar we 2 nachten logeren.

Dag 2 Santillana del Mar - Cuevas de Altamira

We rijden de grillige kuststrook af richting Santillana del Mar, een middeleeuws stadje. Onderweg genieten we eerst nog even van de zeebries in de typische (bad)plaatsen San Vicente de la Barguera en Comillas. Nadien zijn de beroemde grotten van Altamira aan de beurt waar replica’s van prehistorische rotstekeningen te vinden zijn.

Dag 3 Rit naar Cangas de Onis

We vervolgen onze tocht langs de kust via Llanes tot Ribadesella, met zijn historische stadskern. Daarna rijden we via het bergachtige Arriondas verder naar Cangas de Onis waar we 3 keer overnachten in een prachtig schouwspel van bergen, rivieren, bossen en ravijnen.

Dag 4 Picos de Europa

Vandaag maken we een zware, maar unieke bergrit door de Picos de Europa die ons naar typische plaatsen brengt, zoals het bedevaartsoord Covadonga. Hier werd de neoromaanse basiliek gebouwd op de plaats waar de Asturische koning Pelayo de Moren overwon. De kapel en de meren van Covadonga zijn echter ook de moeite waard om te zien.

Via de indrukwekkende Desfiladero de los Beyos kloof (30m) gaan we verder naar het stuwmeer van Riaño, en aansluitend, via de Puerto de San Glorio (San Glorio bergpas), naar het pittoreske bergdorp Potes. Tenslotte via de Desfiladero de la Hermida kloof (21m) en Arenas de Cabrales terug naar Cangas de Onis.

Dag 5 Mirador del Fito – Villaviciosa – Nava

De Asturiaanse kust, ook wel de Costa Verde genoemd, is één van de mooiste Spaanse kusten. Deze willen we dan ook graag ontdekken. Via het uitzichtpunt ‘Mirador del Fito’ rijden we naar het kustdorpje Lastres dat prachtig gelegen is op de kliffen. Ietsje verder bereiken we via een diepe inham Villaviciosa, waar Karel V door een navigatiefout belandde. Terugkeren doen we via Nava, met zijn gerenommeerde cider. Mmm, lekker!

Dag 6 Verder naar Ribadeo

Via Oviedo, de hoofdstad van de provincie Asturië met zijn mooie kathedraal en gezellige pleinen, rijden we naar Áviles waar we het futuristische gebouw bewonderen dat ontworpen werd door de Braziliaanse architect Oscar Niemeyer. De woelige kustlijn neemt ons vervolgens mee naar Ribadeo, waar het ‘strand van de kathedralen’ onwaarschijnlijk mooi is. Hier verblijven we 2 nachten.

Dag 7 Een stukje noordkust van Galicië

We hebben een pittige dag voor de boeg, maar dat deert ons niet, want de landschappen van Noord-Spanje zijn overweldigend. Vanuit Ribadeo volgen we de mooie noordkust tot in het havenstadje Viveiro en Ortigueira. Onderweg wisselen diepe ‘rías’ (fjorden), baaien en landtongen elkaar af. Terugkeren doen we door het binnenland, via Betanzos en Vilalba.

Dag 8 Via Lugo of Santiago de Compostella naar A Coruña

Om in onze volgende verblijfsplaats (A Coruña) te geraken, hebben we 2 opties. Ofwel rijden we via Lugo, dat ooit onder Romeinse bezetting de hoofdstad van Gallaecía (Galicië) was. Uit die periode stammen de opmerkelijke stadsmuren met de historische kern ‘Intra Murros’ dat enkel toegankelijk is voor voetgangers om de indrukwekkende kathedraal te bezichtigen. Ofwel brengen we een bezoek aan Santiago de Compostella, het bekende bedevaartsoord dat eigenlijk ook een granieten universiteitsstad is. Wij kiezen voor Santiago de Compostella.

Dag 9 A Coruña

In het Spaans wordt deze stad La Coruña genoemd en wordt aanzien als de economische motor van de streek. De oude havenstad geeft ons schitterende uitzichten, maar ook historische bezienswaardigheden. Kenmerkend zijn de hoge ramen, de ‘Galerias’, erkerramen met veelal witte kozijnen met balkons. Hierdoor wordt de stad ook wel ‘la ciudad de cristal’ genoemd (de kristallen stad). We wandelen via de ‘paseo maritimo’ een 10km lang wandelpad af rondom het schiereiland.

Dag 10 Vlucht van Santiago de Compostella naar Brussel

Wat hebben we genoten van onze rondreis in Noord-Spanje! Helaas is het tijd om naar huis te gaan. We geven onze huurwagen af op de luchthaven van Santiago de Compostella en vliegen vervolgens terug naar Brussel.

Onze Europa Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!