In de voetsporen van Ernest Hemingway

Ontspan in alle luxe

Geniet van luxueuze en klassevolle kleinschalige lodges tijdens een fly-in safari.

Slaap in een boomhut

In het Tarangire National Park slaap je in… een boomhut!

Ernest Hemingway achterna

Treed in de voetsporen van Ernest Hemingway aan Lake Manyara.

Verblijf in schitterende, luxueuze accommodaties.

Geniet van de plaatselijke couleur locale.

Verken de Afrikaanse savanne tijdens spannende safari's.

Tanzania = volop genieten, op unieke locaties.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht van Brussel naar Arusha

Het is tijd om naar Afrika te trekken. Vol ongeduld vliegen we van Brussel naar Amsterdam en vervolgens naar Afrika! We komen aan op Kilimanjaro Airport en worden naar de Arusha Coffee Lodge gebracht, gelegen aan de voet van Mount Meru. Aan de rand van de actieve koffieplantage snuiven we de sfeer op. We komen al helemaal in de stemming voor de safari’s die ons de komende dagen te wachten staan.

Dag 2 Overnachten in een boomhut in het Tarangire NP

Na het ontbijt krijgen we een begeleide toer doorheen de koffieplantage en leren we hoe koffiebonen uiteindelijk tot dampende koffie verwerkt wordt. Na een deugddoende lunch vliegen we naar het prachtige Tarangire National Park. We nemen onze intrek in een boomhut van Tarangire Treetops, net op tijd om te kunnen genieten van de indrukwekkende Afrikaanse zonsondergang.

Dag 3 Wandel- en jeepsafari

We verkennen de ganse dag het park dat bekend staat om zijn vele olifanten en baobabbomen. We maken een wandelsafari en een safari per jeep. Het is ongelooflijk hoeveel dieren we spotten! Vooral aan de Tarangire rivier, waar de dieren komen drinken, krijgen we een aantal verschillende soorten te zien. Tijdens onze tocht stoppen we ook in een Masai-dorp, waar we het één en ander bijleren over het leven van de veehoeders. We sluiten de dag na zonsondergang af, wanneer we moe maar voldoen van onze nachtsafari als een blok in slaap vallen.

Dag 4 Tarangire NP - Karatu

Na het ontbijt trekken we opnieuw op safari doorheen het Tarangire NP. We stoppen even om te picknicken en vliegen niet veel later naar Manyara, van waar we koers zetten naar het Ngorongoro reservaat. Hier overnachten we in het koloniale The Manor at Ngorongoro.

Dag 5 Zonsopgang in het Ngorongoro NP

Vandaag zijn we vroeg uit de veren, want we trekken naar de krater van de vulkaan om de zon te zien opkomen. Een magische belevenis! Langs vele haarspeldbochten dalen we even later af in deze oeroude en bijna volledig intacte krater. Er wordt gezegd dat je hier het grootste aantal roofdieren ter wereld aantreft. We zoeken een schaduwrijk plekje om te lunchen, omringd door de machtige kraterwanden. Hopelijk merken de wilde dieren ons niet op!

Dag 6 In de voetsporen van Ernest Hemingway

Na het ontbijt willen we even ontspannen. We kiezen voor een zalige massage en smeren daarna onze kuiten in om de omgeving te verkennen tijdens een gegidste mountainbiketour. Wie wilt kan de tour ook per paard doen of een excursie maken naar het nabijgelegen Lake Manyara NP. Dat lijkt ons ook de moeite, want Lake Manyara werd door de bekende auteur Ernest Hemingway beschreven als ‘de mooiste plek die hij ooit in Afrika heeft gezien’. In de namiddag vliegen we dan door naar Serengeti.

Dag 7 Serengeti NP

We brengen de dag door in het oudste en bekendste nationaal park van Tanzania, waar ook de route ligt van de Grote Migratie die de gnoes en zebra’s jaarlijks maken. ’s Avonds nemen we de tijd om alle fantastische indrukken van de voorbije dagen te laten bezinken.

Dag 8 Vertrek uit Tanzania

Onze trip zit erop. Na de lunch rijden we een laatste keer door de uitgestrekte vlaktes op weg naar de airstrip. Wanneer we in Arusha landen, worden we naar Kilimanjaro Airport gebracht en zetten we koers richting Amsterdam.

Dag 9 Amsterdam - Brussel

Tijd voor de laatste vlucht, terug naar huis. We kunnen niet wachten om de foto’s te tonen aan vrienden en familie. Wedden dat ze stikjaloers zijn?

Onze Afrika Experts

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!