In het hart van de Himalaya

Chitwan National Park

Ga bootjevaren in de jungle

Lumbini

Bezoek de geboorteplaats van Boeddha

De majestueuze Himalaya

Laat je overdonderen door de pracht van de Himalaya

In Nepal zijn vele tempels te vinden zoals deze, de apentempel Swayambhunath in Kathmandu.

Actievelingen kunnen trekkings doen in de adembenemende Himalaya.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht naar Kathmandu

We zijn vertrekkensklaar voor Kathmandu, de indrukwekkende hoofdstad van Nepal.

Dag 2 Aankomst in Kathmandu

Zodra we de levendige stad van Kathmandu inrijden, wanen we ons meteen terug in de Middeleeuwen. De onverharde smalle steegjes, prachtige eeuwenoude tempels, de gezellige chaos op straat van toeterende tuktuks die tussen verdwaalde koeien rijden… Het laat nu al een blijvende indruk na!

Dag 3 Contact met het boeddhisme

De eerste stop vandaag is de Boeddhistische stoepa in Boudhanath. De witte tempel is één van de grootste ter wereld! De gekleurde, Tibetaanse gebedsvlaggetjes zorgen voor een feestelijk aspect.

Aan de andere kant van de stad ligt Swayambhunath, ook wel de apentempel genoemd. Hij is enkel bereikbaar via een lange trap, die krioelt van de wilde apen. Eenmaal boven, bezoeken we één van de heiligste plekken in het Tibetaanse boeddhisme. Omringd door wierook kijken we binnen in de tempels waar monniken en nonnen mantra’s zingen.

De laatste must-see in Kathmandu is het mystieke hindoeïstische heiligdom Pashupatinath.

Dag 4 Pokhara – Phewa Lake

Vandaag staat er een autodagje op het programma. We volgen de scenic route naar Pokhara, waar we tegen de avond aankomen. Onderweg stoppen we op verschillende pittoreske plaatsjes waar we jaloersmakende kiekjes nemen. ’s Avonds verkennen we de buurt rond het Phewa meer, met de machtige besneeuwde bergtoppen van de Himalaya op de achtergrond. Dat belooft voor morgen, wanneer we deze prachtige omgeving met zonsopgang bewonderen.

Dag 5 Zwemmen in Begnas Lake

Even verderop ligt het Begnas meer, waar we per boot naar de overkant varen. Midden in de natuur wandelen we terug en genieten halverwege van een grandioos uitzicht op de verschillende meren. Verderop, bij een kletterende waterval, zoeken we afkoeling en springen het verfrissende water in.

De laatste stop is het International Mountain Museum, waar we alles leren over het Himalayagebergte gecombineerd met de fascinerende sport bergbeklimmen. De wereldberoemde bergen met de Mount Everest als hoogtepunt, kennen een geheel eigen, maar ontzettend interessante geschiedenis. Een must om ons te verdiepen in dit Nepalees icoon!

Dag 6 Op zoek naar Siddhartha in Lumbini

We verlaten Pokhara en zetten onze reis verder naar het zuiden, waar we de woonplaats van Boeddha bezoeken. ’s Avonds bereiken we de heilige plaats Lumbini, waar de oprichter van het boeddhisme Siddhartha Gautama geboren werd. Dit rustige plaatsje, zonder winkels, hotels of restaurants, wordt begrensd door een zone waar enkel kloosters gebouwd mogen worden. Een authentieke plek met boeiende geschiedenis die we morgen verder ontdekken!

Dag 7 Chitwan National Park

Ontspannen vanuit een riksja rijden we door de Heilige Tuin. Via tientallen tempels en paviljoenen krijgen we stilletjes aan een beeld van de grootsheid van deze indrukwekkende plek.

In de namiddag zetten we onze rondreis verder naar het Chitwan National Park, waar we de komende twee dagen volop genieten van de ongerepte natuur. Met zalige junglegeluiden op de achtergrond vallen we heerlijk in slaap, uitkijkend naar morgen!

Dag 8 Op zoek naar wildlife

Per jeep worden we naar de rand van het park gebracht. Hier stappen we in een dug, een lokaal gefabriceerde kano uit één enkele boomstam. Rustig drijven we de rivier af, op zoek naar wildlife. Behalve vele soorten kleurrijke vogels zoals pauwen en ijsvogels, passeren we ook krokodillen, die we vooral moeten herkennen aan de ogen en neus die boven water uitsteken. Continue kijken we om ons heen, op zoek naar spectaculaire bewoners. Wat een heerlijke manier om de jungle in al zijn facetten te leren kennen!

Dag 9 Neushoorns en olifanten

Vandaag gaan we te voet op verkenning. En wanneer we snel daarna pootafdrukken van een neushoorn tegenkomen, wordt het wel heel spannend! Zullen we wilde neushoorns kunnen spotten?

Onze volgende stop is het Elephant Breeding Center, waar jonge olifantjes met elkaar ravotten. Even verderop nemen de grotere olifanten een bad in de rivier en krijgen we de kans om een ritje te maken bovenop deze grijzen giganten. Ook hier houden we onze ogen open, want de apen schieten vlak voor onze neus voorbij, recht de hoge bomen in.

Dag 10 Offerrituelen in de Manakamana tempel

Vandaag keren we terug naar Kathmandu. Onderweg stoppen we bij de Manakamana tempel, een pelgrimsplek die we per kabelbaan bereiken. Behalve prachtige uitzichten op de Himalaya, genieten we hier ook van de kleurrijke offerrituelen en de typische couleur locale. Een welgekomen afwisseling tijdens een dagje autorijden.

Dag 11 Changu Narayan – Nagarkot

Volgende stop op onze rondreis is de oudste tempel van Nepal, Changu Narayan. Maar liefst 3000 jaar geleden werd deze majestueuze tempel bovenop de berg gebouwd. De kleuren, de geluiden, de mystieke sfeer en de indrukwekkende afwerking maken dit een fabelachtig heiligdom. Onderweg stoppen we nog een tweede maal, dit keer trekken we onze wandelschoenen aan en verkennen we te voet de prachtige bergachtige natuur.

Dag 12 De koningsstad Bhaktapur

Vandaag staan we op met de wekker. Want de zon zien opkomen boven de pieken van de Himalaya is onbeschrijfelijk en dus een absolute must! Na alweer een heerlijk ontbijt rijden we naar onze volgende bestemming, de koningsstad Bhaktapur. De vele eeuwenoude gebouwen maken van deze gerestaureerde stad één van Nepals interessantste en uniekste plaatsen.

In de stad, met amper verkeer, is het heerlijk vertoeven. Even overvalt ons zelfs het gevoel dat we in een openluchtmuseum ronddolen. De tempels, pleinen en monumenten behoren tot de mooiste van Nepal. Dit gecombineerd met het live meemaken van oude ambachten zorgen voor een niet te missen ervaring.

Dag 13 Wandeltocht in Dakshinkali

Na ons stadsbezoek is het vandaag terug tijd voor wat natuur. We kiezen uit het gevarieerde aanbod een wandeltocht en hiken in een drietal uur naar de Champadevi top. Onderweg rusten we even uit terwijl we de magnifieke besneeuwde Himalaya giganten bewonderen. Wat blijven ze toch impressionant!

Dag 14 City Tour in Patan

Op onze laatste dag doen we het rustig aan en brengen een bezoek aan de derde Koningsstad, Patan. Na een begeleide stadstour van een halve dag, keren we definitief terug naar Kathmandu, waar er nog een laatste verrassing op ons wacht. In de avond worden we namelijk getrakteerd op een traditioneel afscheidsdiner. De perfecte afsluiter van deze heerlijke Nepal reis.

Dag 15 Vertrek uit Kathmandu

Helaas zit onze rondreis er na 15 zalige dagen op. Met onvergetelijke herinneringen vliegen we met een overstap terug naar huis.

Dag 16 Aankomst in Brussel

Wat hebben we genoten van de grandioze Nepalese natuur en cultuur.

Onze Azië Experts

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!