In het spoor van het wild

Afrika op z’n best

Ontdek de magische dierenwereld van dichtbij.

Schitterende verblijven

Overnacht in luxueuze kampen.

Exclusieve ervaring

Geniet van een fly-in safari.

Overnacht in luxueuze kampen, dicht bij de natuur en de dieren.

Geniet van safari's in de bekende Ngorongoro krater;

Spot onderweg diverse Afrikaanse dieren.

Reis luxueus: met een klein vliegtuig ga je van plaats naar plaats.

Bewonder de dieren van dichtbij...

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vertrek richting Tanzania

Het is zover! We rijden naar Brussels Airport om er de avondvlucht naar Addis Abeba te nemen, de hoofdstad van Ethiopië.

Dag 2 Van Arusha naar het Serengeti NP

Vanuit Ethiopië vliegen we verder naar Tanzania. Bij aankomst op Kilimanjaro Airport hebben we een transfer naar de kleine luchthaven van Arusha. Vervolgens vliegen we naar de Serengeti. Afhankelijk van de reisperiode verblijven we ofwel in het noorden bij de Mara rivier of in het centrale gedeelte, het camp die het dichtst bij de reusachtige dierenmigratie ligt.

In de loop van de middag maken we onze eerste safari in een open safariwagen. We zijn benieuwd welke dieren we allemaal gaan spotten!

Dag 3 Verkenning van de Serengeti

De ganse dag staat in het teken van de dieren. Zowel ’s morgens als in de namiddag gaan we, gewapend met onze verrekijker, op zoek naar de Big Five.

Dag 4 Op naar de Ngorongoro krater

Na een laatste ochtendsafari vertrekken we per vliegtuig naar Manyara. Bij aankomst rijden we naar de gekende Ngorongoro krater. Vanaf de kraterrand, op zo’n 2286 meter hoogte, genieten we van een grandioos uitzicht over de Tuin van Eden. Vervolgens rijden we naar ons volgende camp dat in het prachtige landschap van het hoogland ligt. In de omgeving is er geen enkele andere accommodatie en toch bevindt de krater zich slechts op een steenworp afstand. Wat een magisch gevoel!

’s Middags krijgen we de mogelijkheid om een traditioneel Masai dorp te bezoeken (optioneel). We gaan hier maar al te graag op in! We krijgen kippenvel wanneer we verwelkomd worden door de locals.

Dag 5 Safari in een wonderlijk stukje natuur

We gaan een halve dag op verkenning in de beroemde Ngorongoro krater, die sinds 1979 onderdeel is van het UNESCO Werelderfgoed. De Duitse bioloog en documentairemaker Bernhard Grzimek zei ooit: “Het is onmogelijk om de grootsheid en schoonheid van de krater in woorden weer te geven. Het is een wereldwonder.” En dit is meer dan waar! Kuddes zebra’s en gnoes trekken door het 259 km² grote gebied dat bestaat uit steppe, meren en bush. We zien er talrijke neushoorns, olifanten, leeuwen en zelfs luipaarden. Met wat geluk, zien we enkele nijlpaarden in de waterpoelen. Wat een geniepige dieren!

Dag 6 Richting het Tarangire NP

Na het ontbijt reizen we verder over land naar het Tarangire National Park. Door de vele gigantische baobabbomen zien we hier opnieuw een schitterend landschap. Ons camp biedt trouwens een uniek uitzicht over het hele ecosysteem tussen de Ngorongoro en Tarangire. In de namiddag gaan we opnieuw op ontdekking, ditmaal in het Tarangire NP. We krijgen maar niet genoeg van de lokale dierenwereld.

Dag 7 Safari in het kwadraat

Na onze 2 safari’s van de dag genieten we van de persoonlijke service in het camp en de ongedwongen sfeer. ’s Avonds drinken we een lekker digestief bij het kampvuur.

Dag 8-9 Dag, Tanzania!

Oh nee, het is tijd om Tarangire te verlaten. Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis naar Arusha. Na de lunch volgt een transfer naar de luchthaven van Kilimanjaro voor de retourvlucht. Via Ethiopië vliegen we terug naar Brussel, waar we op dag 9 in de vroegte aankomen. We hebben enorm genoten van deze fantastische reis!

Onze Afrika Experts

Kimberly

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 2022
Favoriete Quote:
Don’t be a tourist, be a traveller.
Mooiste Reiservaring
Op backpackertrip door Slovenië met vrienden wilde ik de zonsopgang bewonderen. In Bled stonden we hiervoor om 3u op en deden een tocht door de bergen. We werden beloond met een onwaarschijnlijke zonsopgang.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!