In the middle of (s)nowhere

Snow Village

Geniet van een koude nacht in een ice room!

Huskysafari

Laat je door husky’s langs betoverende landschappen voeren.

Kans op noorderlicht

Ontdek een adembenemend natuurfenomeen.

Getrokken worden in een slede door een rendier, net zoals de Kerstman.

De stilte rondom je is zalig!

Wat een adrenaline, wat een snelheid!

Benieuwd of we eten hebben straks...

Heerlijk om getuige te zijn van dit magische natuurspektakel!

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vertrek uit Brussel - Snow Village

Bij aankomst begroet Fins Lapland ons zoals we verwacht hadden: met temperaturen ver onder het vriespunt. Warm ingeduffeld gaan we dineren in het Ice Restaurant van Snow Village. In een sfeervolle iglo genieten we van Lapse delicatessen: gegrilde rendierfilet en geroosterde aardappelen op Lapse wijze. Een paradijs voor fijnproevers!

Daarna overnachten we in een Ice room! Heerlijk knus, dicht bij elkaar genieten van deze exclusieve ervaring. Na een douche ontvangen we een diploma: het bewijs dat we de nacht bij min 6 graden overleefd hebben!

Dag 2 Sneeuwscootersafari en ijsvissen

Tijd voor actie! Uitgerust met een helm en thermisch pak vertrekken we op sneeuwscootersafari. Na een korte uitleg kruipen we achter het stuur, richting een bevroren meer. Wat een gevoel!

Eenmaal aan het meer aangekomen, is het tijd om kennis te maken met een andere typische Finse activiteit: ijsvissen. Nadat we weten hoe we een gat in het ijs boren, gaan we aan de slag en beproeven we ons geluk bij het vissen.

Bij aankomst in Snow Village, overnachten we de komende dagen in een gezellige chalet. Inclusief open haard en Finse sauna.

Dag 3 Bezoek aan de rendierboerderij

’s Ochtends verkennen we de omgeving rond onze chalet te voet. Tal van goed gemarkeerde wandelpaden brengen ons tot diep in de natuur. Wij hebben echter onze stoute (sneeuw)schoenen aangetrokken en wijken van het pad af! Wat een zalig gevoel om de verse diepsneeuw als eerste te betreden terwijl het krakende geluid de oorverdovende stilte doorbreekt.

In de namiddag nemen we plaats in de slee achter een sneeuwscooter en trekken we richting rendierboerderij. Daar ruilen we de sneeuwscooter in voor een rendier. Net als de Kerstman laten we ons door de betoverende landschappen voeren en genieten we van absolute rust. Zalig!

Dag 4 Huskysafari

Lapland blijft ons verbazen. Vandaag maken we kennis met een andere typische diersoort van het Hoge Noorden: de husky. Vanaf de eerste ontmoeting kijken deze fascinerende honden ons wild kwispelend en vooral hoopvol aan. Ze staan te popelen om te beginnen rennen. Eens we er 6 voor onze slee gespannen hebben, trekken we de onmetelijke sneeuwlandschappen in. De honden banen in razend tempo een weg door de diepe sneeuw. Wat een adrenalinerush! Seconden later ervaren we complete rust in the middle of (s)nowhere. Het gehijg van de ploeterende beesten en het kraken van de sneeuw onder de slee doorbreken de stilte.

Dag 5 Terugreis naar Brussel

Na het laatste ontbijt moeten we helaas afscheid nemen van dit winter wonderland. Via Kittilä keren we terug naar huis.

Maar dit hoeft nog niet het einde van deze trip te zijn. Dit programma kan namelijk perfect gecombineerd worden met enkele dagen skiën of langlaufen. Of sluit je reis af met een unieke overnachting in een glazen iglo. Dit in combinatie met het magische noorderlicht is dé perfecte afsluiter van een ongetwijfeld onvergetelijke trip!

Onze Europa Experts

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Laten we samen je droomvakantie bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!