Kasteel na kasteel in Pays de la Loire

Genieten van lekkere witte wijn

Wijndrinkers moeten in Vouvray beslist de witte wijn en de schuimwijn proberen.

Ontdek de ontmoetingsplaats van Jeanne d'Arc en Karel VII

Op verkenning in het indrukwekkende middeleeuwse kasteel van Chinon.

De sfeer van de renaissance opsnuiven in Chambord

Neem een kijkje in het kasteel van Chambord, UNESCO-werelderfgoed.

Kasteelhoppen in Pays de la Loire.

Kom oog in oog te staan met enkele pareltjes uit de Franse cultuur.

Treed in de voetsporen van Jeanne d'Arc, Karel VII en tal van andere adelijken.

Van prachtig gedecoreerde kamers tot magnifieke kasteeltuinen.

Volg de rivier en ontdek wat Pays de la Loire te bieden heeft.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

DAG 1 RIT NAAR CHAMBORD

We rijden richting Chambord en duiken meteen onder in de kasteelcultuur. In Chambord, verblijven we 3 nachten in een 4-sterren hotel.

DAG 2 BEZOEK AAN BLOIS EN HET KASTEEL VAN CHAMBORD

We ontdekken de historische stad Blois. Het was ooit de residentie van Lodewijk XII. Voordat het Franse hof naar Parijs werd verplaatst, was Blois de belangrijkste verblijfsplaats van de Franse koningen. In het Château de Blois bevindt zich de bekende ‘Trap van Frans I’, die gedeeltelijk aan de buitenzijde van het kasteel ligt en nauwkeurig versierd is met renaissance-beeltenissen.

Kasteel van Chambord

Dit is het hoogtepunt van de renaissance in de streek en behoort tot UNESCO-werelderfgoed. Voor de bouw wou men oorspronkelijk de loop van de Loire verleggen. Het grondplan en het ontwerp van de wenteltrap zijn toegewijd aan Leonardo da Vinci.

DAG 3 AMBOISE EN CHENONCEAUX

We rijden langs de Loire naar het liefelijk stadje Amboise. Daar vinden we de burcht die ooit toebehoorde aan koning Karel VIII. Het is historisch gezien één van de belangrijkste kastelen. In de kapel zouden de resten van Leonardo da Vinci rusten. Onze volgende stop is het kasteel van Chenonceaux. Het wordt ook het ‘Kasteel van de Zes Vrouwen’ genoemd, naar de adelijke dames die met hun intriges de geschiedenis van dit kasteel bepaalden.

DAG 4 VOUVRAY EN TOURS

Onze eerste stop staat volop in het teken van de wijn. Vouvray staat bekend om zijn uitstekende witte wijnen en schuimwijnen maar ook om zijn oude grotwoningen in kalksteen. Bij ons volgend bezoek stoppen we in de historische kunststad Tours, bekend omwille van haar talrijke musea en bezienswaardigheden. We vinden er onder meer de indrukwekkende Cathédrale St—Gatien, het Hôtel Gouin (het mooiste renaissancegebouw van de Touraine), de schilderachtige en autovrije straatjes van ‘le Vieux Tours’ met vakwerkhuizen uit de 15e en 16e eeuw en de Tour Charlemagne. Tours is de grootste stad van de Loire-vallei en ook de geboortestad van de schrijver Honoré de Balzac. We overnachten in een uniek gelegen 4-sterren hotel.

DAG 5 DE KASTELEN VAN VILLANDRY, LANGEAIS EN AZAY-LE-RIDEAU

We rijden via de groene Loire-vallei naar Villandry. Dit is het laatst gebouwde Renaissance kasteel op de oevers van de Loire en het staat gekend voor zijn opmerkelijke harmonie in de architectuur en zijn uitzonderlijke tuinen en terrassen. Verder gaan we naar Langeais, waar we het 15de-eeuwse kasteel van Lodewijk XI, bekend om zijn prachtige Vlaamse wandtapijten, bezoeken. We eindigen onze dag in het kasteel van Azay-le-Rideau dat wordt geacht om zijn ideale verhouding.

DAG 6 CHINON, USSÉ EN SAUMUR

We starten onze dag met een bezoek aan het kasteel van Chinon. Het is een indrukwekkende middeleeuwse vesting waar in 1429 de historische ontmoeting plaatsvond tussen Jeanne d’Arc en Karel VII. We rijden verder langs de Indre die Charles Perrault inspireerde voor ‘Doornroosje’. Vervolgens langs de oevers van de Loire naar de middeleeuwse stad Saumur, genesteld in het hart van de wijnstreek van de Anjou. Hier overheerst het prachtig hooggelegen kasteel van de hertogen van Anjou. We raden aan om ook het lager gelegen historisch centrum met de 17e eeuwse Eglise St.-Pierre, de gezellige steegjes met vakwerkhuizen en de Place St.-Pierre te verkennen. Op onze terugweg vinden we de perfecte afsluiter van onze dag: een ‘dégustation’ in de kelders van Domaine Olga Raffault in Savigny-en-Véron.

DAG 7 TERUGREIS NAAR HUIS

Onze prachtige historische reis langs de kastelen van Pays de la Loire, zit er spijtig genoeg op. We hebben ervan genoten en keren met een koffer vol mooie herinneringen huiswaarts.

Onze Europa Experts

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Soraya

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds juli 2017
Favoriete Quote:
We travel not to escape life, but for life not to escape us.
Mooiste Reiservaring
Je zo klein voelen wanneer je de melkweg ziet in Nieuw-Zeeland zonder lichtvervuiling.
let’s talk

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!