La Réunion, het eiland met duizend gezichten

Piton de la Fournaise

Wandel in een vulkanisch maanlandschap.

Col du Taibit

Trek naar de bergpas Col du Taibit en geniet van het uitzicht op de Cirque Cilaos.

Relax!

Chill bij de prachtige stranden van St-Gilles-les-Bains.

Geniet van de prachtige, vulkanische maanlandschappen van de Piton de la Fournaise.

Uitrusten aan het strand? Dat kan in St. Gilles les Bains!

Het eiland is bezaaid met schitterende, groene vlaktes.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht Parijs - St Denis

Vanuit Parijs nemen we het vliegtuig naar St Denis, de hoofdstad van La Réunion. Gek om te bedenken dat we zelfs na zo’n lange vlucht nog altijd in de EU zijn.

Dag 2 Bezoek aan Hell-Bourg

We zijn er! Op de luchthaven pikken we onze huurwagen op en zetten we koers naar Cirque de Salazie. Maar eerst stoppen we in Hell-Bourg, dat als enig overzees plaatsje de onderscheiding kreeg als ‘één van de mooiste dorpjes in Frankrijk’. Terecht: de huisjes in Creoolse stijl zijn prachtig, net zoals de gevels van de winkels in de winkelstraat Général de Gaulle. De vallei biedt een groen landschap, bananen- en suikerrietplantages, bruisende watervallen en goed bewegwijzerde wandelroutes. Wij kiezen voor de route naar het plateau de Bélouve. Best een inspannende onderneming, maar bovenop krijgen we een schitterend uitzicht over de krater Cirque de Salazie en de bekende Piton des Neiges. Onvergetelijk!

Dag 3 Cirque de Salazie

Vandaag maken we opnieuw een wandeling door het prachtige tropische landschap. We wandelen van Le Bélier naar La Nouvelle in Cirque de Mafate, de wildste vallei van het eiland. De wandeling duurt zo’n 4 uur en is onvergetelijk mooi.

Dag 4 Van Cirque de Salazie naar Plaine des Cafres

We rijden naar het plateau van Plaine Palmistes, de verbinding tussen de Piton des Neiges, de hoogste berg van het eiland, en de vulkaan Piton de la Fournaise. Onderweg brengen we een bezoekje aan het Maison de la Vanille, de indrukwekkende hangbrug van 152 meter lang, en het bijzondere kerkje in Ste-Rose. In de namiddag trekken we naar het Forêt de Bélouve op 1500 meter hoogte. We nemen de wandelroute naar de uitzichttoren van Trou de Fer, van waaruit we een indrukwekkende waterval zien. Wat een mooie tocht door een weelderig oerbos!

Dag 5 Wandelen in het maanlandschap van Piton de la Fournaise

Vandaag zijn we vroeg uit de veren, want we gaan een 6 uur durende wandeling maken in het maanlandschap rond de Piton de la Fournaise. We zien lavavelden zo ver het oog reikt. Niet verwonderlijk gezien de vulkaan nog actief is. Er is gemiddeld om de negen maanden een uitbarsting! Het indrukwekkende massief heeft een brede koepel, l’Enclos, die 500.000 jaar geleden is ontstaan. We volgen de wandelroute en vallen van de ene verbazing in de andere: de uitzichttoren van Nez de Boeuf met zijn uitzicht over de vallei van de Remparts-rivier, het uitzicht op de Commerson-krater, de warme kleuren van Les Sables,…

Dag 6 Cilaos

In Cilaos, genesteld in het hart van een vulkaankrater, vind je het enige kuuroord op Réunion. Wij laten de wellness aan de anderen over en trekken onze stapschoenen aan om naar de bergpas Col du Taibit te trekken. Het is een steile klim van 800 m omhoog, maar het uitzicht op de Cirque Cilaos maakt alles goed!

Dag 7 Cirque de Cilaos

We verlaten Cilaos en reizen verder naar de prachtige stranden aan de westkust bij St-Gilles-les-Bains. We beslissen een uitstap te maken naar het uitzichtspunt Maïdo, waar we een adembenemend uitzicht hebben over Cirque de Mafate. Daarna nemen we de Route Forestière naar Petite France en bereiken we via een kronkelende bergpas Cirque de Cilaos.

Dag 8 Genieten op het strand

Vandaag houden we het rustig: we gaan een dagje naar het strand en gaan heerlijk zwemmen en snorkelen. In de namiddag maken we een helikoptervlucht en ontdekken we het eiland vanuit de lucht. Een onvergetelijke ervaring!

Dag 9 De westkust

Na een lekker ontbijt maken we een prachtige wandeling in de Jardin d’Eden, een schitterend aangelegde Engelse tuin. Daarna maken we ons klaar om naar St-Denis te trekken. Onze reis zit erop: tijd om terug naar huis te keren.

Dag 10 Aankomst in Parijs

We komen aan in Parijs en gaan vandaaruit terug naar België.

Testimonials

Een absolute aanrader!

We wisten niet goed wat te verwachten van La Réunion. We volgden het advies van het reisbureau om deze bestemming te verkennen. We vielen van de ene verassing in de andere en het werd voor ons een reis om nooit te vergeten waar nog veel over nagepraat zal worden!

Ingrid Vanstapel

Een fantastisch eiland!

La Réunion is een fantastisch eiland. Zo ver weg en toch Europees. Een reis die je niet onberoerd laat dankzij bevolking, natuur en zoveel meer...

Hugo Van De Voorde

Onze Afrika Experts

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!