Logeren op de mooiste wijndomeinen van Italië

Valpolicella en Amarone wijn

Ontdek de Veneto-regio en proef deze heerlijke wijnen.

Bardolino wijn

Fan van rode wijn? Trek dan naar de streek rond het Gardameer.

Chianti wijn

Deze beroemde wijn kan je in Toscane proeven.

In Sirmione wacht je een verrassing van formaat: een verzonken kasteel.

Zowel van noord naar zuid zal je de mooiste landschappen zien.

Een stukje William Shakespeare opsnuiven in Verona? Dat kan.

Logeer op een wijndomein en geniet van een wijndegustatie.

Verken de wirwar van straatjes in Siena.

Het Gardameer is één brok ontspanning.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht van Brussel naar Venetië

Thuis genieten we steevast van uitgebreid tafelen met een heerlijk wijntje erbij. We dromen echter al lang om een gastronomische reis door Italië te maken, en vanaf vandaag wordt deze droom werkelijkheid.

We vliegen vanuit Brussel naar Venetië, een romantische stad die bekend is omwille van zijn vele kanalen, gondels en prachtige architectuur. Vanuit het vliegtuig turen we even over de omgeving. We pikken echter onze huurwagen op en rijden een 100-tal kilometer oostwaarts naar Cavaion Veronese. Hier worden Valpolicella en Amarone-wijnen geproduceerd. Saluti!

Dag 2 Verkenning van Verona

We gaan op ontdekking in de stad Verona. Hier willen we uiteraard het balkon zien waar de beroemde woorden “O Romeo, Romeo! Wherefore art thou Romeo?” werden uitgesproken door Julia in de tragedie van William Shakespeare. We kuieren verder langs de mooie winkels en zien ook een prachtig bewaard gebleven amfitheater met zijn ‘Piazza dei Signori’; een salon in openlucht. Onze sightseeing sluiten we af met een glaasje prosecco op de gezellige Piazza delle Erbe.

Dag 3 Het Gardameer

Vandaag trekken we naar de oevers van het Gardameer. We verkennen Sirmione, een stad die fantastisch gelegen is op een schiereilandje. Het Castello Scaligero is de moeite om te zien. In Bardolino gaan we nippen van de gekende rode wijn. Mmm, heerlijk! We rijden verder naar Salò, die één van de mooiste dorpjes aan het meer zou zijn. Het is hier heel gezellig om te wandelen. Tot slot bezoeken we in Gardone Riviera ‘Il Vittoriale’, de woonplaats van de overleden schrijver Gabriele d’Annunzio. Terugkeren doen we met de ferryboot, wat een leuke afwisseling is.

Dag 4 Via Mantua naar Fiumana

We verlaten de Veneto-regio, want het culinaire Emilia-Romagna wacht op ons. Onderweg houden we halt in Mantua om het schitterende hertogelijk paleis van de Gonzaga’s te bewonderen. De glooiende landschappen brengen ons tot in Fiumana, waar we 3 nachten logeren op een familiaal wijndomein.

Dag 5 Verkenning van Ravenna

De stad Ravenna wordt door velen niet bezocht, maar diegenen hebben ongelijk! Het gezellige Ravenna behoort tot het UNESCO Werelderfgoed, dus is er heel veel te zien. We genieten van onze wandeling langs schitterende Byzantijnse mozaïeken en de vele pleinen. We brengen ook een bezoek aan de Basilica di San Vitale; een prachtige basiliek waar elke muur en iedere boog versierd zijn met mozaïeken. Onze laatste stop van vandaag is het graf van de Italiaanse schrijver Dante Alighieri.

Dag 6 Bezoek aan Cesena en Forlì

Italië mag dan wel een bekende vakantiebestemming zijn, toch zijn er nog vele stadjes en dorpen waar geen massatoerisme te vinden is. We beginnen onze dag in Cesena, waar de Malatesta-burcht de stad domineert. In Forlì kuieren we op de wekelijkse markt en genieten we van de lokale sfeer, de mooie winkels en het lekkere eten. We rijden verder naar het dorpje Bertinoro waar we turen over het landschap en nippen van een glaasje Albano-wijn.

Dag 7 Rit naar de Chiantistreek

We rijden via Bologna steeds dieper het land in. Van ver kunnen we het symbool van Bologna zien: de twee gigantische torens van Torre degli Asinelli. Maar het is tijd om ons onder te dompelen in de wondermooie landschappen van Toscane. De komende 3 nachten logeren we ten noorden van Siena, een ideale uitvalsbasis voor de verdere ontdekking van de streek.

Dag 8 Op ontdekking in Siena

We gaan al wandelend op verkenning in de nauwe straatjes van Siena met gezellige pleinen en heerlijke restaurants. We starten met een bezoek aan het hart van de stad: de Piazza del Campo. Van hieruit vertrekken de belangrijkste straten van het centrum. Elk jaar wordt hier trouwens het beroemde historische feest ‘Palio’ gehouden. Op dit plein trekt de Torre del Mangia onze aandacht: een klokkentoren van 88 meter hoog. We wandelen verder naar de Fonte di Fontebranda en de Duomo Santa Maria, het pronkstuk van de stad. Het is ongelofelijk hoeveel details te zien zijn op de gevel.

Dag 9 San Gimignano

Vandaag rijden we allereerst naar San Gimignano, de stad die bekend is om zijn vele torens. Er zijn er in totaal zo’n 13 te spotten. We banen ons een weg naar Piazza della Cisterna, het hart van de stad. Hier worden we omringd door een middeleeuwse verzameling van huizen en paleizen zoals Casa Razzi en Palazzo Tortoli. Ook de basiliek van Santa Maria Assunta weet ons te bekoren, want werkelijk alle wanden zijn bijna volledig met fresco’s versierd. En oh ja, we gaan ook een ijsje eten bij Gelateria Dondoli, waar het beste ijs ter wereld wordt geserveerd.

De Chiantistreek

Daarna springen we opnieuw in onze huurwagen om de beroemde Chianti wijnstreek verder te ontdekken. De landschappen zijn adembenemend! We verkennen dorpjes zoals Gaiole, Greve en Castellina in Chianti. In deze laatste bezoeken we het middeleeuwse kasteel La Rocca.

Dag 10 Vlucht van Firenze naar Brussel

Vooraleer we naar huis vliegen, gaan we op verkenning in de hoofdstad van Toscane. Firenze is één van de mooiste steden van Italië en heeft veel bezienswaardigheden. Te veel om in een paar uur te bezichtigen, maar wij willen absoluut de Ponte Vecchio brug gezien hebben alsook de Duomo. Daarna leveren we onze huurauto in en vliegen we terug naar Brussel.

Testimonials

Schitterende rondreis

Onze reis naar de streek van o.a. Parma, Bologna en Modena was uitstekend georganiseerd. De reis sloot precies aan met onze verwachtingen. We hadden een supertoffe gids ter plaatse en we werden er heel hartelijk ontvangen.

Ann Casteleyn

Onze Europa Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!