Luxueus genieten in Sri Lanka

Wandel in de ongerepte natuur

Maak een trekking in het Knuckles Range Forest Reserve.

Het stadsleven van Colombo

Ga op city tour in Colombo en ontdek de culturele mengelmoes.

Exclusief overnachten

Logeer midden in de natuur van Sigiriya, aan het water.

Welkom in Sri Lanka, de parel van de Indische Oceaan!

Beklim de Leeuwenrots en geniet van een prachtig zicht.

Ontdek de prachtige natuur...

De kustlijn is lang en heeft veel te bieden.

Niet te missen: een treinrit door de hoogvlakte.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Op naar Sri Lanka

Hier hebben we weken naar uitgekeken en eindelijk is het zover: vandaag vertrekken we naar Sri Lanka! We rijden naar Brussel en nemen een vlucht naar Dubai.

Dag 2 Colombo - Kotugoda

Na onze vlucht vanuit Dubai komen we aan in Colombo en trekken we naar het hotel in Kotugoda. De rest van de dag rusten we uit in The Wallawwa, een luxe boetiekhotel in een prachtige tropische tuin van 200 jaar oud. Het is een gerenoveerd koloniaal landhuis waar we genieten van het zwembad, de tuinen en vooral van het overheerlijke restaurant met Aziatische en internationale gerechten. Zalig!

Dag 3 Olifanten bezoeken in Pinnawela

Na een lekker ontbijt gaan we op stap en bezoeken we het olifantenweeshuis van Pinnawela waar meer dan 40 olifanten worden opgevangen. We mogen toezien hoe deze machtige dieren een bad krijgen in de nabijgelegen rivier. Na dit leuke bezoek gaan we verder naar de magnifieke grottempel van Dambulla. We treffen er honderden prachtige fresco’s en beelden aan van verschillende Boeddhistische goden én Boeddha zelf. ’s Avonds overnachten we in het Jetwing Vil Uyana hotel, onze uitvalsbasis voor de komende dagen.

Dag 4 Uitstap naar Anuradhapura

We staan vroeg op, want we starten de dag met trip naar Anuradhapura, de oude hoofdstad van Sri Lanka. We zien er indrukwekkende Dagobas: mooie Tibetaanse pagodes met een typisch sikkelvormig dak. Eén van de bekendste is de Thuparama Dagoba waar het sleutelbeen van Boeddha bewaard wordt. Fascinerend!

Op de terugweg stoppen we nog even in Avukana waar een enorm Boeddhabeeld, in de 5de eeuw N.C., uit de rotsen werd uitgehouwen. We krijgen te horen dat dit het mooiste uitgehouwen Boeddhabeeld ter wereld is en we kunnen begrijpen waarom.

Dag 5 Fietsen en jeepsafari

Na een deugddoend ontbijt trekken we naar Polonnaruwa waar we de oude stad per fiets verkennen. We rijden langs spectaculaire uitgehouwen beeldhouwwerken en prachtige historische schrijnen met fantastische fresco’s. Bij de Gal Vihara ontdekken we 3 grote Boeddhabeelden.

Na deze fietstocht gaan we verder naar het Minneriya National Park voor een jeepsafari. We spotten indrukwekkende kuddes olifanten, buffels en heel wat soorten reptielen. Wat een dag, dichter bij zowel de natuur als cultuur kan je niet komen!

Dag 6 Onderweg naar Kandy

‘s Morgens trekken we naar de top van de bekende Leeuwenrots in het woud van Sigiriya. Het is een indrukwekkend stukje natuurpracht waarin we de ruïnes terugvinden van een oud kasteel. Onderweg naar de top ontdek je waarom dit de Leeuwenrots wordt genoemd.

We reizen verder naar Kandy en bezoeken onderweg een kruidentuin in Matale. We worden overvallen door een fantastisch geuren- en kleurenpalet van duizenden bloeiende kruiden. Na een interessante rondleiding kopen we enkele zakjes kruiden om thuis mee aan de slag te gaan.

’s Avonds worden we uitgenodigd om een traditionele dansvoorstelling bij te wonen: een fantastische ervaring. Daarna slapen we overheerlijk in de King’s Pavilion, ons hotel in Kandy.

Dag 7 Knuckles Range

Na het ontbijt vertrekken we naar het Knuckles Range Forest Reserve voor een prachtige tocht door de ongerepte bergketen waar we zeldzame bomen en diersoorten ontdekken. De bergtoppen vormen een spectaculair landschap. Na deze indrukwekkende trekking rusten we de rest van de dag uit bij de infinity pool van ons hotel.

Dag 8 Treinrit naar Nuwara Eliya

In de ochtend maken we een stadstour door Kandy en bezoeken we enkele lokale winkels, de bazaar en de Tempel van de Tand, een relikwie ter ere van Boeddha. We kijken onze ogen uit: Kandy is Werelderfgoed en met goede reden. We bezoeken ook de ruïnes van het oude paleis en flaneren verder door de stad naar het centraal gelegen meer.

Na ons bezoek worden we naar het treinstation van Peradeniya gebracht waar we de trein nemen naar Nuwara Eliya, langs een pittoresk landschap van glooiende bergen en theeplantages.

Dag 9 Trekking in het Horton Plains NP

’s Morgensvroeg worden we met een jeep naar de Horton Plains gebracht, bekend om zijn boeiende biodiversiteit. Onderweg naar het park maken we een mooie zonsopgang mee. Eenmaal ter plaatse wandelen we door het prachtige landschap en spotten we vele vogels, herten, enkele hagedissen en zelfs apen.

Na deze mooie wandeling keren we terug naar het Brits aandoende stadje Nuwara Eliya waar we een rondleiding krijgen door de nauwe straatjes en Gregory Lake bezoeken.

Dag 10 Rit naar Colombo

We rijden naar Colombo, de commerciële havenstad van Sri Lanka. Bij aankomst ontdekken we dat veel verschillende culturen in deze mooie havenstad samenleven: Tamils, Moren en Maleisiërs. Tijdens onze stadstour zien we de vele culturele sporen van vandaag, maar ook overblijfselen van de Portugese, Nederlandse en Engelse heerschappij. We genieten van deze smeltkroes en flaneren tot laat in de avond door deze boeiende metropool. Daarna gaan we naar de Uga Escapes, voor onze laatste nacht in dit prachtige land…

Dag 11 Vlucht van Colombo naar Brussel

Na een vroeg ontbijt krijgen we een transfer naar de luchthaven, want onze reis zit erop! We nemen een vlucht naar Dubai en vliegen dan terug naar Brussel, waar we dezelfde dag aankomen.

Onze Azië Experts

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!