Luxueuze rondreis in Peru

Titicacameer

Maak een luxueuze boottocht op het grootste meer van Zuid-Amerika

Machu Picchu

Bezoek de verborgen, imposante Inca-stad

Condors in de Colca Canyon

Zie de machtige roofvogels in de Andes-kloof

De gastronomie in Peru is heel lekker en divers. Probeer maar eens ceviche!

De drijvende Uros eilanden op het Titicacameer zijn een bezoekje waard.

Onderweg zie je afwisselende landschappen mét vicuñas.

Het Santa Catalina klooster in Arequipa is gigantisch groot en heeft kleurrijke straatjes. Heerlijk om hier te wandelen!

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vertrek uit Europa

Eindelijk is het zover! We vliegen ongeduldig richting Lima.

Dag 2 Op verkenning in Lima

Bienvenido a Lima! Na een pitstop in ons hotel gaan we te voet op ontdekking in de bruisende hoofdstad. Als eerste wandelen we door het koloniale stadscentrum, met Plaza de Armas of Plaza Mayor als hoogtepunt. Bij het zien van zoveel historische grandeur raken we instant onder de indruk!

Ook het moderne Lima is de moeite waard. De buitenwijken San Isidro of Miraflores zijn gezellige buurten vol mooie winkels, leuke restaurantjes en terrasjes. We sluiten de dag af in Parque del Amor, een ietwat kitscherig park, maar het eindeloze uitzicht over de Grote Oceaan maken dit ruimschoots goed. Zalig genieten.

Dag 3 Arequipa

Na een korte vlucht komen we aan in ‘La Ciudad Blanca’, de witte stad Arequipa. Deze prachtige stad vol koloniale invloeden heeft haar bijnaam vooral te danken aan de spierwitte gebouwen in het stadscentrum.

We bezoeken het klooster Santa Catalina waar we ons even terug in de tijd wanen. Het prachtige complex van 20.000 m² heeft talrijke kleurrijke straatjes. Via de kathedraal lopen we naar de markt van San Camilo, waar we het gigantische aanbod aan fruit bewonderen én uitproberen. Heerlijk! In het Santuarios Andinos museum leren we de Inca-cultuur kennen. Dat museum is gewijd aan Juanita, een meisje dat geofferd werd aan de god van de Ampato vulkaan.

Dag 4 Magnifieke panorama’s richting Colca

In de ochtend zetten we koers naar Colca. Tijdens de vier uur durende rit worden we getrakteerd op magnifieke uitzichten op de Chachni vulkaan en de Chila bergen.

Dag 5 Condors in de Colca Canyon

Ochtendstond heeft goud in de mond en dit ontdekken we zelf wanneer we deze morgen vroeg vertrekken om de Colca Canyon te bezoeken. Vanaf Cruz del Condor turen we eindeloos in de verte totdat we opgeschrikt worden door een voorbijrazende condor. Uren kunnen we kijken hoe deze machtige roofvogels rakelings langs de canyon vliegen en over de indrukwekkende bergwereld cirkelen.

Dag 6 De graftorens van Sillustani

Na het ontbijt verlaten we de Colca Canyon en trekken we richting het Titicacameer, het hoogstgelegen bevaarbare meer ter wereld. Met zicht op indrukwekkende vulkanen en bergtoppen rijden we in vierenhalf uur naar Puno, gelegen aan de oever van het meer. Onderweg maken we een tussenstop aan de graftorens van Sillustani waar we met prachtig zicht op de Andes toppen rondgeleid worden in de gebruiken van de Inca’s.

Dag 7 Titicacameer

Vandaag nemen we een luxueuze boot en varen we het gigantische meer op. Al snel bereiken we de ‘drijvende eilanden’ van de Uros die volledig uit riet gemaakt werden. Even verderop ligt het eiland Taquile waar we kennis maken met de kleurrijke en gastvrije bewoners die bekend staan om het weven van stoffen.

Lunchen doen we op het eiland Luquina, waar het, ver weg van het massatoerisme, heerlijk vertoeven is. Na een heerlijke maaltijd vertrekken we voor een rondleiding waarbij we een duidelijk beeld krijgen over het dagelijkse leven en de gebruiken van de Quechua gemeenschap.

Dag 8 Pisco sour proeven in Cuzco

Na een korte binnenlandse vlucht komen we aan in Cuzco, de voormalige hoofdstad van de Inca’s, waar we onze ontdekkingstocht verderzetten. Na zeven dagen is het eindelijk tijd om het nationale drankje pisco sour uitvoerig te proeven. Tijdens een degustatie leren we alles over de verschillende soorten pisco en krijgen we alle tips & trics zodat we het thuisfront bij terugkomst heerlijk mee laten genieten van deze lekkere cocktail.

Dag 9 Inca-cultuur in Cuzco

Via een begeleide stadstour leren we deze Inca-stad helemaal kennen. Van de imposante kathedraal gaan we richting de indrukwekkende zonnetempel en de ruïnes van Kenko, Tambochay en Sacsayhuaman. Ook in de namiddag duiken we deze fascinerende stad terug in. Dit keer slenteren we gezellig op eigen tempo langs de mooie pleinen, smalle straatjes en de unieke architectuur.

Dag 10 Heilige Vallei

Van de oude hoofdstad van de Inca’s gaan we naar de Heilige Vallei. Vooraleer we aan de fantastisch mooie Urubamba vallei aankomen, stoppen we nog aan de bekende fleurige indianenmarkt van Pisac. Daarna volgen we de Urubamba-rivier tot aan Ollantaytambo, één van de oudste nog bewoonde nederzettingen van Peru met het indrukwekkende tempelcomplex als hoogtepunt.

Dag 11 Magie en schoonheid in Machu Picchu

Vandaag is het zover! Vol spanning staan we vroeg in de ochtend op en rijden we met de Hiram Bingham, een luxetrein van de Orient Express groep, naar Aguas Calientes. Vervolgens moeten we nog een reeks haarspeldbochten trotseren (met de bus weliswaar) waarna we aankomen bij één van de 7 wereldwonderen: Machu Picchu, het absolute hoogtepunt van elke Peru-reis. Samen met onze gids ontdekken we deze fascinerende plek en laten we ons betoveren door de magie en schoonheid die er heerst. Ronduit impressionant!

Dag 12 Aguas Calientes - Cuzco

Op onze laatste volledige dag laten we ons verder verbazen door de ruïnestad wanneer we er op eigen tempo doorwandelen. Zelfs na enkele uren wandelen blijven we onder de indruk van dit meesterwerk.

Na de middag keren we terug naar Aguas Calientes om opnieuw met de Hiram Bingham trein naar Cuzco te gaan. Vanuit deze prachtige trein genieten we van een heerlijke 4-gangenmenu. Een zalige afsluiter van een al even zalige reis.

Dag 13 Cuzco – Lima

Helaas keren we vandaag huiswaarts. Een onvergetelijke reis!

Dag 14 Aankomst in Europa

Met een zelfgemaakte pisco sour in de hand genieten we van onze prachtige herinneringen.

Testimonials

Reis met prachtige herinneringen

We zijn ondertussen een weekje terug van onze reis naar Peru en genieten nog elke dag een beetje na. Het was een prachtige reis! Alles is perfect verlopen en we beleefden het ene hoogtepunt na het andere! Daarom... heel hartelijk bedankt voor het organiseren van onze reis! Het was een prachtige ervaring waaraan we alleen maar prachtige herinneringen zullen overhouden. Dankjewel!

Johan Coussée en Kitty Huyghe

Onze reis naar Peru was echt om nooit meer te vergeten!

Het was de eerste keer dat we de planning van onze reis overlieten aan Best of Travel en dit is ons zeer goed bevallen. Alles top geregeld, enthousiaste gidsen, mooie plekjes ontdekt en super ervaringen! Zeker aan te raden. Verder wil ik Gwendolien nog eens bedanken voor de geweldige service en al de kennis die ze met ons deelde. Great job!

Deconinck Angelique

Onze Zuid-Amerika Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!