Marokkaanse sprookjesnachten

Ideale familiereis

Op deze trip is er voor iedereen wat wils.

Wat luxe is gepermitteerd

Ga op stap met een privéchauffeur en verblijf in elegante accommodaties.

Once in a lifetime

Verblijf in een tentenkamp in de woestijn.

In de woestijn mag een ritje op een dromedaris zeker niet ontbreken.

Het landschap toont je de mooiste kleuren.

Je logeert o.a. in een typische riad.

Hoe prachtig zijn deze zandduinen?

Na afloop heb je ongetwijfeld vele prachtige foto's.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht van Brussel naar Marrakech

Met onze koffers in de hand zijn we klaar voor een nieuw avontuur! We vertrekken richting Brussels Airport waar we de rechtstreekse vlucht naar Marrakech nemen. Bij aankomst worden we naar onze traditionele verblijfsplaats gebracht. Wist je dat ‘riad’ van het Arabische woord ‘ryad’ komt dat ‘tuin’ betekent? Dat verklaart onmiddellijk waarom onze verblijfsplaats een mooie binnentuin heeft.

Dag 2 Op ontdekking in de stad

De geuren en kleuren van Marrakech wachten op ons. Een lokale gids neemt ons dan ook mee op sleeptouw. We starten met een bezoek aan oude graftomben en nemen nadien een kijkje in het mooie Bahia paleis. Maar ook de Koutoubiamoskee vinden we best indrukwekkend door zijn 80 meter hoge minaret. Wat we absoluut willen zien, is het beroemde Djemaa El Fna plein. En ja hoor, de kinderen kijken hun ogen uit naar de slangenbezweerders en de vele aapjes. In de soeks kunnen we het niet laten en kopen we gauw een souvenirtje vooraleer we in de Koranschool toch een paar verschillen merken met de Westerse cultuur. Nadien hebben we vrije tijd en springen we om ter eerst in het zwembad. Splash!

Dag 3 Richting Ouarzazate

Vandaag trekken we richting het zuiden in een 4x4 wagen. De chauffeur brengt ons via mooie landschappen en kleine bergdorpjes over de Tizi ’n Tichka bergpas: een mooi kleurenspel met een flink aantal bochten… In de namiddag komen we aan in Ouarzazate waar we een bezoekje brengen aan de filmstudio’s. Zo leuk om te zien waar films zoals Asterix & Obelix en Gladiator opgenomen werden.

Dag 4 Zand, zand en nog eens zand

Na het ontbijt gaan we dieper het land in. In de Draa vallei worden we eerst nog getrakteerd op een groen landschap van dalen en dadelpalmen, maar vanaf M’Hamid gaat de weg over in zand. Het traject door de woestijn leidt ons naar een unieke ervaring… We gaan namelijk in de woestijn onder de sterrenhemel slapen in een luxueus tentenkamp. Terwijl we genieten van een tocht op de rug van een dromedaris zijn we getuige van een prachtige zonsondergang in de Erg Chegaga duinen. Wat een belevenis!

Dag 5 Verder naar Zagora

Omdat dit een ‘once in a lifetime’ ervaring is, staan we extra vroeg op om de zonsopgang te zien. Het donkere zand krijgt instant een rode gloed. Na het ontbijt reizen we verder met de 4x4 naar Zagora waar we genieten van een deugddoende douche. De rest van de namiddag hebben we vrije tijd en spelen we een gezelschapsspelletje.

Dag 6 Rit naar Ait Benhaddou

We zijn op terugweg naar Marrakech, maar eerst hebben we nog ergens anders een nachtje tegoed. Vanavond slapen we in Ait Benhaddou die een hele mooie Kasbah heeft. We zouden hier gemakkelijk kunnen verdwalen in de wirwar van nauwe straatjes.

Dag 7-9 Terug naar Marrakech

Na het ontbijt keren we terug naar Marrakech, opnieuw over de bergpas die ons trakteert op fantastische zichten. Bij aankomst valt het afscheid met onze chauffeur ons zwaar. Maar het zwembad lonkt en dat verzacht de pijn een beetje. De komende dagen blazen we uit en doen we het kalmpjes aan.

Dag 10 Vlucht van Marrakech naar Brussel

Time flies when you’re having fun! Het is dan ook tijd om richting de luchthaven te gaan voor de terugvlucht naar Brussel. Marokko heeft ons betoverd met z’n prachtige natuur en lieve bevolking. We zijn het dan ook unaniem eens: hier komen we nog terug.

Onze Afrika Experts

Lindsay

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2015
Favoriete Quote:
Better to see something once than to hear about it a 100 times.
Mooiste Reiservaring
In de helikopter over de Grand Canyon vliegen blijft een topper uit mijn lijstje.
let’s talk

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!