Marokko, zo dichtbij en toch zo verrassend

Levendige steden

Ontdek de wirwar van nauwe straatjes in Marrakech.

Mooie valleien

Zie één van de mooiste valleien van Zuid-Marokko.

Sprookjesnacht

Verblijf in een tentenkamp en geniet van de sterrenhemel.

De woestijn levert het ene mooie zicht na het andere.

Ook de Todra of Todgha kloof is indrukwekkend.

Onderweg zie je ook tal van lokale dorpen.

Het ene dorp is al groter dan het andere.

Wauw... Als dit niet mooi is?

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht van Brussel naar Marrakech

Ons Marokkaans avontuur kan beginnen! We vliegen rechtstreeks van Brussel naar de Koningsstad Marrakech. Hier verblijven we in een knusse accommodatie, opgetrokken in typische stijl. De ligging nabij het Djemaa el Fna-plein is een pluspunt, want ’s avonds wordt het plein omgetoverd tot een gezellige drukte van eetkraampjes en lokale verkopers. Onze ogen weten niet waar eerst te kijken! En ook ons fototoestel kan al niet meer volgen.

Dag 2 Op verkenning in Marrakech

Vandaag laten we ons met plezier leiden langs enkele historische toppers van de stad. De gids neemt ons mee naar de Saadische graftomben en het mooie Bahia paleis. Daarna wandelen we opnieuw over het symbool van de stad, het majestueuze Djemaa el Fna-plein, maar we gaan ook de soeks verkennen. Wat een wirwar van nauwe straatjes! Daarna nemen we afscheid van de gids, maar we hebben de smaak te pakken en proberen koopjes te doen in de soeks…

Dag 3 Rit naar Ait Benhaddou

Het is tijd om het levendige Marrakech achter ons te laten. En we gaan ietwat de avontuurlijke tour op, want samen met een privéchauffeur vertrekken we naar het prachtige zuiden in een 4x4. We vergapen ons aan de mooie landschappen en de vele kleine bergdorpjes. We rijden zelfs over het hoogste punt van Noord-Afrika: de Tiz’n Tichka bergpas. In de namiddag komen we aan in Ait Benhaddou die gekend is voor z’n indrukwekkende Kasbah. Wist je dat deze regelmatig gebruikt wordt als decor voor films zoals Jezus van Nazareth en Gladiator?

Dag 4 Door kleurrijke valleien

Iets wat we thuis al beslist hadden, is dat we enkele valleien wilden ontdekken. En vandaag zijn gelukkig één van de mooiste valleien van Zuid-Marokko aan de beurt: de Rozenvallei en de Dades vallei. De chauffeur neemt ons mee naar de meest afgelegen plekken van de regio en als kers op de taart mogen we theedrinken bij een nomadische familie. Wat een leuke ervaring! Daarna is het tijd om de benen te strekken tijdens een wandeling tussen bizarre rotsformaties in de Canyon van de Apenvingers.

Dag 5 Slapen onder de sterrenhemel

We voelen dat we een hoogtepunt van de reis naderen. De 300 meter hoge rotswand van Tinerhir alsook de wandeling in de Todra kloof zijn echt de moeite en we hebben volop genoten, maar wauw… Onze mond valt open van verbazing bij het zien van de vele zandduinen van de Erg Chebbi woestijn nabij Merzouga. Er zijn zelfs duinen die tot 150 meter hoog worden! We verblijven hier in een luxueus tentenkamp. Het tafereel komt precies regelrecht uit een 1001 Nacht sprookje…

Dag 6 Verder naar Skoura

We hebben toch wat kleine oogjes vandaag, maar dat is niet verwonderlijk gezien de prachtige sterrenhemel van deze nacht. We zijn echter snel wakker door een hobbelige tocht op de rug van een kameel. Het landschap blijft ons echter betoveren. Vervolgens laten we de duinen van de Erg Chebbi woestijn achter ons en gaan we richting de palmbomenvallei van Skoura.

Dag 7 Terug naar Marrakech

We hebben een langere rit voor de boeg, maar we vervelen ons niet want de natuur is hier heel divers. We zwaaien ook geregeld eens door het raam naar enkele kleine kinderen in een lokaal dorp. In de namiddag komen we terug aan in Marrakech waar we genieten van onze laatste vrije uurtjes.

Dag 8 Vlucht huiswaarts

Het zit erop! We worden naar de luchthaven gebracht voor de vlucht richting Brussel. Eenmaal thuis schudden we het zand uit onze koffers, maar de leuke herinneringen nemen we er met plezier bij.

Onze Afrika Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Lindsay

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2015
Favoriete Quote:
Better to see something once than to hear about it a 100 times.
Mooiste Reiservaring
In de helikopter over de Grand Canyon vliegen blijft een topper uit mijn lijstje.
let’s talk

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!