Met de auto door Ecuador

Afwisselende autorondreis

Rijd met je huurauto van de Andes naar de kust.

Bezoek aan Otavalo

Kuier door de bekendste indianenmarkt van Zuid-Amerika.

Wandel op de kraterrand van Cuicocha

Bezoek het idyllische smaragdgroene kratermeer Cuicocha.

Met een huurwagen Ecuador verkennen, levert je schitterende zichten op.

Ga zeker eens de lokale markt van Otavalo bezoeken.

Wandelen in het El Cajas NP is gewoonweg schitterend!

Vulkanische landschappen? Reken maar van 'yes'.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht naar Quito

We vertrekken vanuit Brussel naar Zuid-Amerika. Na een overstap bereiken we de hoofdstad van Ecuador, Quito. We pikken onze auto op en zijn klaar om aan het avontuur te beginnen!

Dag 2 Bezoek aan Otavalo

Na een heerlijke nacht en een lekker ontbijt rijden we naar Otavalo. Hier ontdekken we de bekendste indianenmarkt van Zuid-Amerika, tjokvol ambachtelijke streekproducten en overheerlijke lokale gerechten. We zien ook Otavaleños, de traditionele bevolking van deze buurt. Daarna rijden we verder naar Tumbabiro waar we overnachten.

Dag 3 Chota-vallei en El Angel

Onze reis voert ons naar de tropische en kurkdroge Chota-vallei, waar zich nog een enclave van Afro-Ecuadoraanse cultuur bevindt. Aansluitend bereiken we het natuurgebied El Angel. Zo ver het oog reikt, is het hoogland hier bedekt met frailejones en die zijn tot wel vier meter hoog! We maken een prachtige wandeling langs betoverende grasheuvels tot het meer El Voladero.

Dag 4 Een wandeling langs de krater

We staan vroeg op en nemen een stevig ontbijt, want vandaag staat ons een pittige wandeling te wachten. We rijden naar het idyllische smaragdgroene kratermeer Cuicocha, waar we een wandeling maken langs de kraterrand. Wauw, wat een ervaring! Daarna rijden we richting Cayambe waar we een rozenplantage bezoeken vooraleer we verder rijden naar Papallacta.

Dag 5 Wandelen langs de Rio Papallacta

De wandeling van vandaag voert ons door het mythische landschap langs de romantische wilde bergbeek Rio Papallacta. De weg neemt ons mee langs orchideeën, bromelia’s, korstmos… Na al die natuurpracht nemen we de wagen en rijden we zuidwaarts. ’s Avonds bereiken we de regio rond Cotopaxi.

Dag 6 Cotopaxi National Park

Via een natuurlijke weg rijden we naar het Cotopaxi National Park met de Cotopaxi-vulkaan, de hoogste actieve vulkaan ter wereld. We kunnen tot 4500 meter hoog rijden en ontdekken een bizar, desolaat landschap. Van daaruit gaat het te voet verder: 300 meter hoger ligt de Jose Ribas schuilhut waar we ook afgebroken stukken ijs van een gletsjer zien.

Dag 7 Het kratermeer van Quilotoa

Onze reis gaat alweer verder. Onze trouwe huurauto voert ons door het gegroefde landschap van de provincie Cotopaxi naar het diepgroene meer Quilotoa. We maken een korte wandeling langs het water, maar voor de klim omhoog beslissen we extra hulp in te schakelen! We huren muildieren en laten hen even het zware werk doen. Daarna rijden we verder naar Chugchilán, waar we overnachten.

Dag 8 De Panamericana

Vandaag rijden we verder zuidwaarts op de Panamericana. Via een mooie panoramaweg bereiken we Baños, een gezellig dorpje aan de voet van een vulkaan.

Dag 9 Baños

Na het ontbijt maken we een adembenemend mooie rit doorheen de Pastaza Canyon met diepe valleien en tal van watervallen. Wij bezoeken de bulderende Pailón del Diablo en steken met de tarabita, de kabellift, de rivier over: wat een avontuur!

Dag 10 De Chimborazo, de hoogste berg van het land

We rijden verder door het pittoreske landschap rond de Chimborazo, de hoogste berg van het land (6310 m). In het woestijnachtige landschap van het Arenal zien we vicuñas. We kunnen rijden tot een hoogte van 4800 meter en daarna moeten we te voet verder. De Edward Whymper-hut ligt op 5000 meter hoogte. Tweehonderd meter lijkt a piece of cake, maar we doen er toch wel 45 minuten over! Het zicht maakt alles goed.

Dag 11 De bergmeren van Atillos en de markt van Guamote

Vandaag blijven we rond Chimborazo hangen. We hebben geluk, want het is donderdag en dus marktdag in Guamote. Dan stromen Indiaanse handelaren van overal toe om er groenten en fruit, vee, poncho’s en hoeden … te verkopen.

In de namiddag laten we de gezellige drukte achter ons en trekken we naar de bergmeren van Atillos. Genieten!

Dag 12 Spectaculaire treinrit en Ingapirca

’s Morgens maken we één van de meest spectaculaire treinritten van ons leven: een rit over Devil’s Nose. Die blijkt niet voor niets wereldberoemd: op slechts 12 kilometer dalen we zomaar eventjes 535 meter naar beneden. Een technisch hoogstandje en een waar avontuur!

Dan is het tijd voor wat cultuur. En die snuiven we op in de grootste en belangrijkste Inca-ruïnes van Ecuador, de Ingapirca. Tijdens onze rondleiding komen we veel te weten over de geschiedenis van de Inca’s en de Cañari’s. De constructie dateert van de 16de eeuw, niet lang vooraleer de Spanjaarden dit gebied bereikten.

Dag 13 Bezoek aan Cuenca

We rijden naar Cuenca, een koloniale stad met een gezellige sfeer. We maken een prachtige wandeling langs de mooie gebouwen, de groene parken en boulevards én bezoeken de reusachtige kathedraal met zijn blauwwitte koepels. Daarna bezoeken we de bloemenmarkt en trekken we naar een wel zeer bijzondere plek: een fabriek van panamahoeden. We kunnen er niet aan weerstaan en slaan een exemplaar in!

Dag 14 Handwerk in Gualaceo, Sigsig en Chordeleg

Vandaag bezoeken we drie pittoreske dorpjes met mooie terracottadaken en gezellige straatjes. De lokale bevolking hier is gespecialiseerd in handwerk: zilverwerk, juwelen… Tijd om souvenirs en cadeautjes in te slaan!

Dag 15 El Cajas National Park

Onze rit voert ons langs El Cajas National Park met meer dan 200 meren en een indrukwekkend heuvellandschap waar meer dan 150 soorten vogels leven. Het is de perfecte afsluiter van een prachtige reis. Na een kort bezoek rijden we verder naar Guayaquil. Daar leveren we onze huurauto in en checken we in om terug naar huis te vliegen.

Dag 16 Terug thuis

Na een overstap en volgende vlucht zijn we terug in België. Inclusief prachtige foto’s, mooie geschenken en… onze panamahoed natuurlijk!

Onze Zuid-Amerika Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!